Tisdagstema – Skräp

Strålande sol och redan 20° är det den här tisdagsmorgonen och det ser ut att bli en riktigt härlig sommardag. Idag ska vi njuta och må gott! Det blir nog en stund i solstolen med Sommar i P1 i öronen efter lunch i alla fall. Jag har egentligen inte haft för avsikt att lyssna på Göran Gudmundsson, men man är väl inte sämre än att man kan ändra sig.

Skräp är temat idag och skräp finns det gott om överallt. Jag stod och tittade i mina skräpkassar där jag sorterar allt hushållsavfall, som sedan ska förpassas till återvinningsgården, och funderade på om jag skulle ta ett foto av det, men valde ändå en bild från arkivet.Det här är en bild som jag tog i Kungsträdgården en solig majdag 2009. Nog är det konstigt att man bara lämnar skräpet efter sig på trappan och går.
Kajor och måsar tycker ju att de är trevligt förstås.
Är kampanjen Håll Sverige Rent totalt bortglömd?

Fler som visar skräpiga bilder idag hittar du HÄR

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

16 svar på Tisdagstema – Skräp

 1. Gun skriver:

  Det med att ha egen skräppåse med sej tycks nu för tiden vara helt bortglömt. Tycker alla kunde hjälpas åt att hålla naturen vacker, det glädjer ju alla.

 2. Hejsan Ingrid !

  Det är rent förfärligt så folk kastar omkring sig.De värsta är nog rökarna.Se ständigt ciggarrettpaket och tusentals fimpar strödda utmed promenadstigar och vif busshållplatser. Bedrövligt. Jo det finns . De gör städkampnjer med skolungdomar som vill ha sommarlovsjobb.Där de även rensar bort ogräs och sådant.
  Nu har jag sett fåglarna plocka upp skräp för att leta efter något ätbart.Men fimparna på marken de har legat där från början.Jag hade alltid en liten askkopp i fickan.Det går att ta med en cig ut, men inte en fimp hem.
  Är så glad att jag slipper ha det i åtanke.

  BrA INLÄGG !

  kRAM mAJSAN

  • Ingrid skriver:

   Du har så rätt Majsan, annat avfall kan i alla fall fåglar och råttor ta hand om, men cigarettfimparna ligger där de ligger. Min mamma var rökare och hon hade alltid med sig en liten ask som hon askade och fimpade i. Så borde alla rökare göra!

 3. Pialotta skriver:

  En bild som tilltalar mig, fast du anser det är en ”Skräpbild”, ha, ha.. riktigt fin dag till dig Ingrid.. kram till Gotland 🙂

 4. Monica o Jacob skriver:

  Vilka finingar som sitter och väntar på lite mer skräp;-))))
  Ha en skön dag i solen.

 5. Kicki skriver:

  Visst är det bedrövligt att vissa människor ska ha så svårt att ta upp sitt eget skräp efter sig. Jag plockar tomburkar när jag går med hundarna, det kan bli pant för flera kronor bara på en promenad.
  Nu har vi fått finväder igen. Jag passar på att sitta ute och lyssna på den eftersända sommarprataren från P1 (kommer aldrig ihåg att lyssna på direktsändningen, den går på fel tid tror jag). Tjejen igår gillade jag, minns ju så klart inte vad hon heter (jag och namn går bara inte), men så mycken klokhet hade hon att säga trots sin ungdom.
  Strax ska vi iväg till Falun, det är en ny omgång cellgíftsbehandling som ska börja för Berra. Han har mått riktigt bra i tre dar, men lite sämre idag igen.
  Solkram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Det var ”Underbara Clara”, en bloggare som pratade igår. Hon bloggar på en lite annan nivå än du och jag, för hon lever på sin blogg. Undrar när vi kommer så långt??
   Hoppas det går bra för Berra idag!Jag tänker mycket på er. Kram

 6. Znogge skriver:

  Ja, hur tänker man? Eller nej, det gör man kanske inte… Illa i vilket fall som helst!

  Kram och ha en härlig dag i solen

 7. Gunnel skriver:

  Vi var ute i skogen häromdagen för att fota lite, och då råkade vi på en ”liten” soptipp. Hur hade det här ”sopfolket” reagerat om allt lastades av hemma hos dem? Läste ditt inlägg från ”tandis” och kan bara nicka igenkännande. Nu ska jag ut i solen. Ha det bra.

  • Ingrid skriver:

   Vi har hittat diverse sophögar i våra hagar också. Hela kassar med sönderslagna flaskor t e x. Varför inte lägga dem i en glasigloo i stället??

 8. Åsa! skriver:

  Så mycket återvinningsmaterial det blir! Undrar hur allt detta med återvinning kommer att fungera i framtiden?

  Må gott i värmen Ingrid!

 9. Lisa skriver:

  Usch ja vad mycket som slängs och skräpar ner vår natur.

 10. Erik "Semlan" skriver:

  Det var ett snyggt foto som fångar in två verkliga ”skräpletare”. 🙂
  Ibland är de där och river ut ur papperskorgarna vad folk slängt dit. Men visst, många är dåliga på att ”hålla Sverige rent”. 😉

Kommentarer inaktiverade.