Tjall på linjen

Igår låg Region Gotlands telefoni nere och idag är det Telias bredbandstelefoni i hela landet som inte fungerar. Både inkommande och utgående samtal drabbas och larmnumret 112 går inte heller att använda. 400 000 personer kan var drabbade och man har ingen aning om vad som orsakat felet och när det kan var åtgärdat. Tur att mobiltelefonin inte också ligger nere. 😉

Skulle du mot förmodan ringa hem till mig idag och möts av en upptagetsignal, betyder det alltså inte alls att jag sitter och pratar i telefonen, det är tjall på linjen.

Var god ring senare!

Gråväder är det idag också. Solen var framme och visade sig en stund på morgonen, men den försvann kvickt igen. Nu är det snart lunch och sen ska jag gå ut en vända.

Ha en trevlig piglördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

27 svar på Tjall på linjen

 1. Maj B Berggren skriver:

  Tänk ändå vad sårbart samhället är….uppbyggt på kommunikation, snabb sådan, vi bla dator och mobiler mm. Det är därför jag har en gammal transistorradio som jag kan lyssna på om utifall det skulle behövas …..man vet aldrig….//M

 2. Anne-Lie skriver:

  Min telefon är också ”knasig” det bara knastrar i den…… Samma gråväder hos mig också.

 3. Gunnar skriver:

  Tur att man har mobiltelefon också. Vi är i Årjäng men telefonen i Karlstad drabbas säkert. Vi har kombinations abbonnemang, bredband + ipteelfoni.

 4. Gunnel skriver:

  Om man ringer dig idag då, så är det nästan som att ringa till en myndighet……bara upptaget. Hoppas de klurar ut snabbt vad som är fel. Kram

 5. Znogge skriver:

  Då var det alltså inte våra telefoner som det var fel på! Tack för infon.

  Kram

 6. Bettan skriver:

  Ja det är då skit med denna telefonin. Vi blir ju helt lamslagna när sådant här sker. Kan bara hoppas att ingen behöver ringa just 112. Då det finns många äldre som inte vet hur en mobil funkar =(. Å då inte har en till förfogande. Hua hua.
  Vilka minnen du har från nedan inlägg. Å de kommer ju alltid att leva kvar =) Synd bara att det inte gick att rädda det gamla huset. Men man ser tydligt på bilderna att det är bortom räddning. Men nu kommer det ett nytt hus & nya minnen kring detta =)
  Kram å ha en bra dag vännen <3

  • Ingrid skriver:

   Som tur är har nog de äldre som inte har mobiltelefon förhoppningvis vanlig fast telefoni och den påverkas inte
   Det blir jättespännande med ett nytt hus på vår gamla lekplats. 😀

 7. hejsan Ingrid !

  Tråkigt när det blir sådär. Trodde det bara var Monicas, då kan jag berätta att det gäller hela landet. Hoppas de lagar det snarast. Har ju Telenor .
  Jag har ju försökt komma fram till Telenor i Fredags och igår, men de svarar inte.Var in på Mina sidor igår, för att fråga Data-Emma om de bytt nr, förstår inte frågan,formulera om den.Går ju inte.
  Kanske en albatross/Kungsörn som fastnat i stora kabelnätet.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Det här felet gäller nog bara Telia och iptelefonin, så har du Telenor ska det väl inte påverkas. ❓
   Man får hoppas att de löser det snart.
   Kram!

   • nej hos mig är det signal, men ingen ringer lika ofta som förr i tiden, de flesta vännerna har ju dator.Inger i Rimbo o.Dennis har inte.Inte tanterna i Vetlanda heller, var ett tag sedan jag ringde det får jag göra på dagen.De är ju över 84 båda två.

    Här har regnat hela dagen,like cats and dogs.

    kram

 8. Lambergsfrua skriver:

  Man blir alltid lika ställd när tekniken inte fungerar oavsett vad det gäller. Vi har Bredbandsbolagets telefoni och bredband, ComHem för TV:n. Mobilen med Telia kontantkort känns som en säkerhetslina i sådana här sammanhang.
  Hoppas det ordnar upp sig snart!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Det är nog ganska klokt att sprida ut tjänsterna lite, då kan man nog lita på att någonting fungerar i alla fall. Jag är helt ”i händerna på” Telia och det är kanske inte helt bra. 🙄

 9. Raija skriver:

  Det är stökigt när telefonen inte fungerar som den ska. Min telefon var också stökig idag och la av ett par gånger, korta stunder, när jag var i telefon på förmiddagen och jag fick ringa upp två gånger. Hoppas de åtgärdar det snabbt.

 10. Gråmulet väder har vi haft här också många många dar. Men kanske solen skiner i ditt sinne då Adrian, Lucas & Co anländer 🙂

  Boken åkte i väg mot din hemadress i dag! Kom på att du inte skrev att den skulle signeras… och helt av farten gjorde jag det ändå… hoppas det var ok, att du inte hade tänkt ge bort boken som gåva.

 11. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Tekniken i all ära men den ska ju fungera utan att man ska behöva ha en massa backup. Ytterst sårbart samhällle lever vi i numer. Jag har fast telefon och det känns skönt samt praktiskt. Bl.a. har jag en vid sängen, vilket är bra och inte behöver den laddas 😉
  Mobilen har jag bara som säkerhet med kontantkort och använder den sällan utom till SMS.
  Grått, regn och kallt har vi här och det är väl som det ska vara denna årstiden.
  Om 3 mån. är det jul…REDAN !
  Ha det så bra! Kramis, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Jag har också kontantkort i min mobil och den är alltid med när jag är ute, speciellt om jag går i skogen. Skulle något hända kan jag alltid larma.

   Jag vill inte tänka på julen på länge ännu. 🙁 Det blir ännu en svår helg att ta sig igenom och jag känner ingen glädje inför den, så mycket är säkert.

   Kram, Ingrid

 12. Corina skriver:

  Jag har bara mobilen numera sedan vi sagt upp den fasta telefonen och hittills ångrar vi oss inte eftersom kostnaderna faktiskt blir mindre trotts att vi har fyra abonemang i familjen 😉 Kram

 13. Eleonora skriver:

  Men oj då va jobbigt att inte ha telefon! Hoppas det är löst nu.
  Kram från Eleonora

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *