Tjockare än vatten

Den här boken läste jag ut i förra veckan och det var en ganska ruskig historia, som börjar med att en gammal kvinna dränks i sitt badkar. Givetvis räckte det inte med ett mord och mina misstankar om vem som begått dåden gick i olika riktningar. Tjockare än vatten är en thriller som visar hur stor betydelse vår barndom och vårt förflutna kan ha. Hur vårt förflutna formar våra liv.

Det här är den första bok jag läst av Carin Gerhardsen och den gav verkligen mersmak, så idag har jag laddat hem en annan bok av henne som heter Vyssan Lull och så valde jag även Vattnets Form, som Gunnar rekommenderade i ett inlägg i sin blogg förra veckan.

Jag har alltid tyckt om att läsa och när jag var barn var vår familj trogna låntagare på biblioteket och så fortsatte det även när jag själv fick barn. Tiden att läsa räckte väl inte alltid till, men jag läste godnattsagor för barnen varje kväll tills de klarade av att läsa själva och hade alltid en bok liggande på nattduksbordet, även om jag oftast somnade efter bara några sidor när jag försökte ta mig igenom den efter att vi gått och lagt oss. Senare var det faktiskt rätt många år som det bara blev något läst när vi var på semester, men så läser jag desto mera nu. Känns det trist och ensamt sätter jag mig med en bok och då glömmer jag allt och tiden flyger iväg.

På förmiddagen idag var jag inne hos min granne Rut och lekte datorkonsult. Rut bjöd på förmiddagskaffe och jag passade på att ta en bild av hennes enormt fina dahlior.

Efter lunch gick jag ut en sväng på samhället och då fick jag se det här vackra trädet (eller höga busken). Undrar vad det kan heta? Jag har försökt googla lite, men lyckades inte hitta något som stämmer överens.

Uppdatering 18:15 – Sonja visste att det är en rosentamarisk. Tack Sonja!

Jag passade på att gå in på Konsum och köpa några förpackningar med vårlökar när jag ändå gick förbi där och dem har jag petat ner. Det var faktiskt lite torrt i jorden, men det kommer väl snart regn igen.

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Klintehamn, Nostalgi, Trädgård och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

30 kommentarer till Tjockare än vatten

 1. Znogge skriver:

  Jag har läst alla böckerna i den serien och alla är lika bra. Dock rekommenderar jag att man läser dem i ordning. Jag ser redan fram emot nästa bok för en fortsättning det måste det bara bli!

  Kram

 2. Elisabeth skriver:

  Kul med olika boktips. Det tackar jag för. Dahliorna var fantastiskt fina!Elisabeth

 3. Sonja skriver:

  Jag gissar på att trädet är en rosentamarisk. Jättefina dahlior din granne har! Tack för boktipset!

 4. Tove Olberg skriver:

  Carin Gerherdsens har jag läst och gillar de. Vilken fin buske du har fotat så vackert!

 5. Kraka skriver:

  Vad vore livet utan böcker… Jag tillbringade mycket tid på biblioteket och liggandes på mage hemma i sängen, läsandes, under min uppväxt.

  Kram

 6. Musikanta skriver:

  Vilken är hennes första bok? Jag vill helst läsa böckerna i ordning.
  När jag började skolan läste jag redan sagoböcker, så jag fick sitta i ett hörn och läsa böcker eller rita under tiden de andra lärde sig läsa. Kanske det som har gjort att jag läst så mycket i mitt liv och även ritat och målat. Jag kan inte tänka mig livet utan en bok att läsa dvs. skönlitteratur. Som du skriver så flyger tiden iväg och jag varken hör eller ser någonting omkring mig.
  Kram från Ingrid

 7. Man bör väl alltid ha en bok på nattduksbordet. Just nu Capote av en Gerald Clarke. Gillar Capote så hoppas att denna biografi ska ge något.

 8. Hillevi skriver:

  Carin Gerhardsen skriver spännande, så du har mycket läsning framför dig. Hennes deckare var bland de första jag läste som e-böcker och då på telefonen! Ipaden har lite bättre format…

  Jisses Amalia, vilka stora dahlior!

 9. Rigmor skriver:

  Jag kan sakna känslan av att helt försvinna in i en bok…men jag får liksom inte till det längre. Ro´n som förr infann sig blir istället oro, jag har svårt att koncentrera mej och tankarna dansar mer än vad tranorna gör här på våren. Kanske har för mycket annat i huvudet…
  Vacker buske/träd och lite ovanligt att det blommar på hösten. Tur med folk i ens närhet som vet vad det är, jag själv är urdålig och har dessutom svårt att lägga på minnet…tror inte att det är fullt på hårddisken, mer att det är error…
  Hoppas att du har en lika vacker höstdag som vi har här!!
  Kram kram

  • Ruth i Virginia skriver:

   Jag brukade läsa böcker för jämnan men märker att när jag med åren inte har förmågan att koncentrera mej. Läser tidningar och tidskrifter ett par timmar om dagen, men böcker, se, det går inte. 🙁

  • Ingrid skriver:

   Det är faktiskt rätt härligt att kunna sätta sig ner och helt koncentrera sig på det man läser, men visst händer det att tankarna irrar iväg någon annanstans. Då får man ta en paus.
   Här har varit ett fint höstväder idag också.
   Kram

 10. Eleonora skriver:

  Duktig du är som försöker hinna med att läsa så mycket – trots att det verkar som om du alltid har många järn i elden! Jag älskar också att läsa, men ibland tar datan för mycket tid, så det är därför jag försöker ransonera min tid vid datan. Det har bla gått ut på att jag inte skriver så många inlägg längre och dessvärre att jag inte hälsar på alla mina bloggvänner. Men jag har några stycken, som jag försöker haka fast vid – du bla.

  Du skriver alltid så underhållande och det är alltid trivsamt att läsa din blogg. Nu önskar jag dig en vin vecka och skickar med några höstkramar.

  Eleonora

  • Ingrid skriver:

   Visst tar datorn rätt mycket tid, men jag tycker att det är roligt, så ännu hänger jag med ett tag i alla fall med bloggan. Facebook bryr jag mig inte så mycket om. Tack för att du ger dig tid att titta in till mig.
   Kram

 11. Eleonora skriver:

  … ja (sista raden) fin vecka ska det givetvis vara, men om det slinker ner ett glas vin så gör det inget!

 12. wiolettan skriver:

  Jag tycker också om att läsa, fast det blir inte så mycket nu som förr.
  Härliga blommor och vackra, som din granne har, vilken prakt. Busken skulle jag inte veta namnet på så det var bra att någon kunde.
  Så roligt det måste vara att kunna bistå med dator kunskaper, det behövs också hos många äldre som inte riktigt har fått vara med från början av denna ”vetenskap”.
  Trevlig kväll.
  Kram!

 13. Visst är det en tamarisk (Tamarix på latin), det finns både rosentamarisk (eller prakttamarisk) och hösttamarisk. Det här är helt klart en hösttamarisk!
  Jag har alltid läst mycket, faktiskt enormt mycket. Numera läser vi båda två väldigt mycket, Rolle nästan mer än mig. Fast jag läser ganska snabbt, så det går åt en hel del litteratur här. Dom flesta böcker köper vi dock på loppisar och så lånar vi på bibblan. Vi har dock bara ”nästan” samma smak när det gäller böcker….. 😉
  KRAM
  Susie

 14. Pingback: hyemarchantnx.mywapblog.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *