Tjugondag Knut är det idag och nu är julen oåterkalleligen slut. Jag gick händelserna i förväg och plockade bort allt julpynt redan i torsdags när jag ändå var i gång och strök de ordinarie dukarna, men stjärngardinen i köket får vara kvar tills månaden är slut. Det är så rart med lite extra ljus i köksfönstret nu i vintermörkret. På Stenstugu hade jag alltid utebelysningarna kvar hela januari månad. Här på Odvalds är det just ingen som har några utebelysningar, varken på balkongerna eller i täpporna, men det är nog för att det är så väl upplyst överallt dygnet runt.

Julgruppen jag fick av Carina o Bosse är också kvar och den är ovanligt fin i år med den vackra julstjärnan, en vita kalanchoe, blå hyacint och en amaryllis med två stänglar som snart kommer att slå ut och så en ljusgröna en. Den där enen är jag rädd om, för jag har fått en liknande grupp varje jul sedan vi flyttade till Odvalds, så det här är nummer fyra. Jag har lyckats få de andra tre att överleva utomhus och hoppas givetvis på den här fjärde också.

Eftersom jag slipper kasta ut någon julgran idag, ska jag ta mig en promenad nu innan lunch, för i eftermiddag ska det visst bli sämre väder. En vända in på Coop skulle nog inte skada, för jag kan ju inte äta lasagne idag igen. Lite variation i kosten ska det till. En fiskgratäng skulle inte vara helt fel!

Dagens gutamålsord: Tjugendagen

Tjugendagen, eller på svenska tjugondedag jul, är den allra sista juldagen, och nu tar den riktiga vardagen vid. Det är rätt skönt tycker många som tröttnat på julpynt, men felet är kanske att man har börjat långt före jul?

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...