När det är tjugondag Knut tänker jag helt osökt på min farbror Knut, pappas äldsta bror, som jag tyckte mycket om. 2009 skrev jag ett inlägg om honom och hans fru Nanny och om du tröttnar på att läsa om hur jag gottar mig här i Las Palmas kan du ju läsa om Farbror Knut i stället.

På min väderapp stod det att det skulle vara mulet här idag, men det har varit ett helt strålande vackert väder och jag har varit ute i solen så mycket jag vågat. Jag började med att gå en promenad, men sen gick jag hem till hotellet och bytte kläder och gick till stranden i stället.

En ny sandskulptur på gång

På vägen till det ställe på stranden där jag hyr solstol passerade jag den här blivande strandskulpturen. En man och en kvinna höll på och grävde och vattnade och jag trodde att jag skulle få se ett färdigt resultat när jag gick hem, men det hade inte hänt så mycket. Vi får väl se vad som händer där längre fram kanske.

Ett glas kall öl och lasagne blev det till lunch

När klockan blev tolv och solen gassade som värst gick jag och satte mig i skuggan vid en restaurang och åt lunch. Och sen gick jag tillbaka till stranden igen. Priserna här vid strandpromenaden är ungefär som hemma, lasagnen och ölen kostade 9,20€, men igår var jag i Catalinaparken och åt middag och där var det både billigare och godare, så jag går nog dit i kväll också.

När jag satt och väntade på maten idag kom det tre ”herrar” välklädda och snygga och ställde sig utanför på gatan och funderade tydligen på om de skulle stanna till och äta. Mitt framför mig tar plötsligt den ena av dem ett ordentligt tag i skrevet och sen kliar han sig bak i ändan, varefter handen fortsätter upp och in mellan knapparna på skjortan och krattar runt på bröstet också. Undrar vad han hade som kliade så hemskt! Kan det vara loppor? Jag kom att tänka på det när jag läste innehållet i mitt inlägg om farbror Knut. :wink:

Nu har jag dragit mig inomhus igen efter några härliga timmar på stranden. Solen började bränna på mina ben, så jag vågade inte vara kvar längre och jag längtade efter att få ta mig en svalkande dusch.

Ha det så gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...