Tomt i rutan

Så det regnade igår! Jag var i Skolgården i Fröjel på eftermiddagen och när jag körde hem vid 4-tiden gick det nästan inte att se vägen, men det var nog som allra värst just då, för när jag tömde mätaren i dag var det bara 23 mm i den och jag hade inbillat mig att det skulle vara mycket mera.

Det var en väldigt trevlig Onsdagsträff med många deltagare. Vi bjöds på härliga mackor och en god kaka till kaffet och dagens underhållning var en presentation av pastoratets nya kantor, Linn Hederfeld, som sjöng och spelade för oss och så blev det allsång och ett melodikryss också.

Skallet går och efterhand som # metoo rörelsen växer ser det ut att bli allt tommare i tv-tablåerna. Vem är den näste?

Jag tycker synd om alla trevliga, rejäla och riktiga män som nu utsätts för den här kampanjen, för nog är det väl bara ett fåtal som beter sig illa. Det vill jag tro i alla fall!

I dag blåser det som vanligt, men solen har visat sig en stund och det är ganska hyfsat väder. Det upptäckte jag när jag var ute i soprummet med diverse bråte, bland annat Paulúns supermüsli. Fast precis när jag hällt ner den i kompostpåsen ångrade jag mig. Jag skulle ju kunnat haft den som fågelmat! Krossade fågelnäbbar har man ju aldrig hört talas om. 😉

Om en timme ska jag iväg till Toftagården på lunch med SPF:are från Klinteorten och Eskelhem-Tofta och så kan jag rapportera att anmälningsavgiften är inbetald.

Jag åker, om hälsan står mig bi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Onsdagsträffen, SPF och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

18 svar på Tomt i rutan

 1. Skogsnuvan skriver:

  Jag som jobbat bland massor med män har ju blivit van vid det mesta och män i flock är värst för dom ska överträffa varandra i att vara dryga mot kvinnor. Det gäller att vara tuff i en sådan samling minsann och ha skinn på näsan.

  • Ingrid skriver:

   Då säger du inte som min arbetskamrat på Mälarskog sa när det diskuterades sextrakasserier:
   ”Säga vad man vill, men jag tycker att det är alldeles för litet av det på den här arbetsplatsen”!

 2. znogge skriver:

  Min förhoppning och tro är att majoriteten av män är trevliga och helt normala. Tyvärr verkar offentliga personer och kändisar ta sig vissa friheter vilket är tråkigt. Lite som att de utnyttjar situationen…

  Kram och god torsdag!

  • Ingrid skriver:

   Jag tror att de där kändisarna grips av hybris och tror att de står i en klass för sig själva. Att utöva sin makt och sitt kändisskap för att förnedra kvinnor är verkligen lågt.
   kram

 3. Meetoo-rörelsen har ju exploderat med raketfart och medierna hänger villigt på. Kan tycka att det går lite till överdrift nu…Lite tråkigt att trevliga underhållare försvinner, deras ”synder” borde kanske vara preskriberade? Sådant kan ju väcka onödig ilska i mansvärlden. Men det är naturligtvis bra att ämnet tas upp och att det blir en ändring.
  Hoppas att du får en trevlig lunch och du kommer säkert att njuta av din bokade resa!
  Kram, Monica

 4. Geddfish skriver:

  Hoppas allting blir väl och du gjorde rätt i, som bokade din resa, tycker jag!
  Solig kram, Gerd

 5. Gunnel skriver:

  Haha! Det hade väl varit synd om fåglarna. De har kanske ingen trevlig näbbläkare att besöka. Tyvärr får alla män en släng av sleven nu även de som har vett i huvudet. Kram

 6. leila skriver:

  Hej, nu var det ett tag sen jag var här, min tid räcker inte till för allt jag vill göra 🙂 som att besöka favoritsidor men nu är jag här. Ja du, här har det regnat massor i flera dagar, känns som veckor. Skulle velat haft en mätare så jag kunnat se hur mycket det kommit då det känns som det kommit så mycket att det snart är översvämmat överallt 🙂 . Denna kampanj #metoo tycker jag är bra. Kanske för att jag själv blivit drabbad ett antal ggr då jag var yngre och jag även ser det nu då min dotter drabbas av snuskiga kommentarer mm. Är så innerligt trött på sånt. Men jag vill inte att det ska bli hetsjakt på de stackars män som faktiskt inte beter sig illa för såna finns det massor av . Är bara ett fåtal män som inte vet var gränsen går, de kan gott få skit nu 🙂 Ha det gott

  • Ingrid skriver:

   Visst har det kommit massor med regn och mer verkar det bli. I dag har vi en riktig regndag igen.
   Alla kvinnor, tjejer, har nog råkat ut för män som inte vet hur man ska uppföra sig. Tråkigt, tråkigt!
   Kram

 7. wiolettan skriver:

  Ja, här i söder regnar det och uppe i norr snöar det.
  Jobbigt att köra bil om regnet piskar emot framrutan, sikten blir så dålig.
  Härligt med trevliga träffar. Vi har våra tisdagsträffar med olika ämnen och det brukar vara fint och välbesökt.
  Kram till dig.

 8. Ja, det har nog blivit lite av ett drev, tyvärr…
  Men klart att de som gjort sig skyldiga till trakasserier ska stå till svars för det.
  Däremot tror jag som du, att alla män inte gjort det.
  Svårt att veta var gränser ska dras.
  Kvinnor kan också säga fräcka saker.
  Allt som gör att en annan person känner sig obekväm eller kränkt är ju dock fel…
  Kram!

 9. Kicki skriver:

  #me too. Ja vi är nog få som inte kan skriva under där. Bra om det kanske kan bli nån ändring, men det är ju i tidig skolålder som pojkarna ska lära sig hur man uttrycker sig och uppför sig.
  Flickorna också för den delen.
  Kram

Kommentarer inaktiverade.