Toppnotering för jordgubbar

Det är klart att barnen skulle få spela Smurf Village under en tråkig bilresa, tyckte föräldrarna och laddade ner spelet, som bara kostade 7:-, till barnens Ipads. Smurf Village är ett spel där man ska vattna och sköta om jordgubbar, så att det växer och frodas.

Vad de sedan till sin förfäran upptäckte var att barnen köpt jordgubbar för 50.000:-. Det ena barnet hade handlat för 10.000:- och det andra för 40.000:-. Kvittona på inköpen började rassla in från Itune Store och då förstod föräldrarna att det var någonting som var riktigt fel. De hade ingen aning om att barnen, utan lösenord, kunde göra egna inköp. Nu försöker de få tillbaka pengarna, men har ännu inte fått något svar från Apple.

Det finns all anledning att noga läsa villkoren när man laddar ner spel även om det känns snårigt och svårt. Även via Facebook är det folk som gått på pumpen när det trott sig använda gratistjänster, som sedan visat sig vara avgiftsbelagd. Vi får helt enkelt inte vara så godtrogna!

Solen skiner idag, ett och annat moln seglar förbi ibland, men ännu har inte blåsten, man varnat för, blivit så farlig. Jag har fortsatt med städning på förmiddagen och nu ska vi åka till Klintehamn och hämta ut köksgardinerna på Posten/Konsum, så får vi se sen om jag gjort något bra köp.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande, Irriterande, Nyhetskommentar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Toppnotering för jordgubbar

 1. elisabeth skriver:

  spännande få se dina nya gardiner sen. Man är alltid i skåpet på våren och kollar vilka gardiner ska jag ha nu…….. Jag älskar gardiner, samtidigt som de får hänga utanför fönstret på väggen så jag får in ljuset 🙂 . Gult är fint när det vankas påsk tycker jag. Låter så konstigt det där med spelet med jordgubbarna, men i dagens värld är det samtidigt inte konstigt……… Blåsten är hos oss och det känns som det sitter lösa vindskivor….. 😉 lt här och var……det blåser nåt hemskt. Hör på radion om trädfall och strömavbrott. Nu måste jag fixa lite kvällsmat
  Ha en fin kväll, kram

  • Ingrid skriver:

   Visst är det konstiga spel de har. Jag begriper mig inte på vad det kan vara för roligt, men för barnen är det givetvis roligt, men knepigt att minderåriga barn kan sitta och göra såna köp utan någon som helst kontroll.

   Hoppas att du fick i ordning någon kvällsmat och inte drabbades av strömavbrott!

   Kram

 2. Sylvia skriver:

  Hejsan Ingrid!
  Det var inga problem att komma in på din blogg idag.

  Stackars familj. Det måste vara svårt idag för föräldrar att kolla ungarnas surfande på mobil och datorer så det inte blir saftiga efterräkningar. Verkar som de avsiktligt kör med svårtolkade regler på dessa spelsajter
  .
  Hoppas du blir nöjd med dina nya kökgardinerna. Det piggar upp att få lite nytt och fräscht i fönstren till våren.

  Just nu har vi sol och fint väder men väntar på att det ska bli storm.
  Kram Sylvia

  • Ingrid skriver:

   Visst är det hemskt när det blir så här! Man får verkligen hoppas att familjen har möjlighet att få tillbaka pengarna. Även om Apple är ett affärsdrivande företag borde det väl finnas någon gräns för hur mycket man kan köpa för på en gång. Den ena sonen köpte för 40.000:-!!

   Jag trodde att vi också skulle få hemskt blåsigt idag, men det har inte varit farligt alls 🙂

   Kram

 3. Ailas skriver:

  Det är nödvändigt att bli mer och mer om sig och kring sig i alla lägen, kolla, dubbelkolla och så kolla en gång till allt också, sedan läsa det finstilta ett par gånger innan man vågar göra någonting! Många är alldeles för naiva och aningslösa och det kan vara svårt att få rättelse! Hoppas nu bara att denna familj slipper betala för fantasigubbarna!

  Här skiner solen och det är 12-13 grader i skuggan. Träden rör sig en del, men inte extremt.

  Jag hoppas att du får en fortsatt bra dag!
  Kram
  /Ailas

  • Ingrid skriver:

   Visst är det så att man måste tänka sig noga för, men de där villkoren och anvisningarna man ska läsa igenom är ju ofta så snåriga, så man tittar lite på dem och så godkänner man. Och gör man så, kan det gå riktigt illa, precis som för den här familjen.

   Dagen fortsatte bra och nu är den slut och det är läggdags även för en nattkråka!

   Kram

 4. Hej igen !
  Nu försvann rubbet jag skrivit.Typiskt.jag har nog skrivit för mycket idag.Tappar tålamodet om och om igen.Mycket för att Mw ska komma.Hon ringde idag just som ”Hem till Gården”skulle börja och jag skulle avsluta ett inlägg.Och ville komma och hälsa på som i morgon.Ja men efter 12 säger jag då, jag vaknar sent eller inte förrän då säger MW Så skriver hon på meddelandesidan jag kommer kl.12. Jag blev sne. Skrev till-baka att 12.50 passar mig bättre då jag ska ha min lunch och försöka få ro under den.Det måste hon väl respektera. Hon vet så väl hur dan jag är.Blir bara irriterad och otrevlig.Jo, det kan jag bli.
  Visst det är kul med besök, men jag håller ju på med lite vårstädning och omplantering av krukor, så det är ganska rörigt.jag vill inte städa bara för att MW kommer.Hon får väl snubbla över dammsugaren då.
  Ibland har hon bestämt och en timme innan hon ska komma har hon ringt återbud. Får se nu vilket det blir.Gillar inte det här.Bättre vi ses på stan.Eller hemma hos henne.
  Jag tror inte hon läser detta.Men därför har jag skrivit endast initialerna.

  Hoppas gardinerna var till belåtenhet. Jag såg ett par jättesnygga med vita pelargoner+blad o.stjälk på Välkommen till lövkojan.Dom skulle jag vilja ha i sovrummet.Hej från Majsan

  • Ingrid skriver:

   Hoppas att det löser sig med besöket av Mw och att hon nu kommer som ni bestämt.

   Jo gardinerna blev till belåtenhet! Lite bondigt grön-och vitrutiga, men det passar bra i vårt bondkök.

   Kram

 5. Agneta skriver:

  Spelet är såvitt jag förstått till för barn? Lurendrejeri kallar jag sådant för. Även om det finns regler, på engelska, så finns det väl ingen vettig människa som spenderar 50.000:- på att spela, utan att kunna vinna pengar?
  Det blir bara värre o värre och alla gömmer sig bakom kluriga och svårförstådda regler på något språk man inte riktigt kan.
  Allt som är gjort för de mindre barnen ser så lockande och harmlöst ut..men!
  Måtte familjen få tillbaka pengarna…kan bli en katastrof annars för det är stora summor!
  Nattiskram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan!

   Visst är det helt förfärligt att sånt här kan få fortgå. Spelet är kritiserat tidigare i USA, men ändå fortsätter man att sälja det utan att lägga någon spärr på hur mycket pengar det går att spendera på det. Det är rena bondfångeriet!!

   Ha en fin lördag!
   Kram

 6. Doris skriver:

  JÖSSES, det låter ju inte klokt att barn ska kunna köpa på det viset !!!
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *