Torrläggning….

….är det rätt att använda det ordet som motsats till sjösättning? Det låter lite konstigt, eller heter det landsättning?

Ann-Marie kom ut till Klintehamn i dag efter lunch, för väderprognosen stämde och det blev en solig och varm eftermiddag och vi tog en promenad ut på hamnen med hennes skyddsling Tage. Han gillar att få se på båtar och vatten. Kaffe hade hon med sig också och vi satt och fikade i lä av byggnaden där Karlsöbåtens bokningskontor ligger. Det var riktigt varmt och skönt.

När vi satt där hörde vi ett par måsar som skrek så upprört och när vi tittade upp i luften fick vi se två örnar som jagades att måsarna. Den ena örnen försvann ganska kvickt, men den andra fick vi beundra ett bra tag innan den också försvann ur sikte.

När vi skulle gå in i samhället igen fick vi se att de höll på att dra upp en båt ur vattnet, så då måste vi ju stanna, så att Tage fick titta på det. Ja, jag ska väl inte skylla på Tage, vi var också ganska nyfikna på att få se hur det gick till.

Nu är den uppe och färdig för transport till vinterns förvaringsplats

Familjen svan vilar sig också på torra land

Strax i närheten av Warfsholmsbron hade svanarna, som vi sett tidigare ute i vattnet, slagit sig till ro. Ungarna är kanske inte så vackra ännu, men de har ju tiden för sig.

Tack för kaffe och trevligt sällskap Ann-Marie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenader. Bokmärk permalänken.

16 svar på Torrläggning….

 1. Roligt när det händer något på promenaden! Klart man måste stanna och titta! Har man sen fika med sig, så blir det ännu bättre! Om man sen kallar det för landsättning eller torrläggning – det senare låter lite roligare , tycker jag!
  Kram, Monica

 2. Anne-Lie skriver:

  Lyckans er som fick så fint väder. Här har det småduggat hela dagen.
  Kram!

 3. Laila skriver:

  Ja det kan man ju undra om det ska vara landsättning eller torrläggning. Båda passar väl bra.
  I dag blev det en liten sväng i skogen. Hittade lite trattkantareller och blodriskor, lite lagom att rensa och det räcker väl till ett par mackor.
  Ha en skön lördagskväll.

 4. Karin skriver:

  Jag blev snuvad på sol idag, och när vi var till ICA MAXI och handlade så hade vi spetsat in oss på att bli bjudna på kaffe och tårtbit. Men vi kom för sent!!! Även deras billiga kaffe 5 för 100 kr, hade tagit slut. Det var inte min dag idag!
  Hur kan du komma ihåg alla affärer som låg i Klintehamn förr? Jag tyckte det var strongt av dig!
  Men det är sorgligt att det avvecklas. Vi märker inte så mycket i Malmö, men däremot mer i samhället vid sommarstugan. Det har funnits en blomstrande träindustri, med 4-5 möbelhandlare. Nu finns en kvar.
  Ha nu en riktig fin söndag! Själv ska vi ”passa” barnbarn, föräldrarna är i Danmark.
  Kramar Karin 😀

 5. Helena skriver:

  Vad roligt att ni fick lite underhållning på promenaden. Alla djur är vackra på sitt sätt, så snart flyger dom iväg.

 6. Gunnel skriver:

  En örn har jag aldrig sett i det fria. Måste vara en mäktig syn. Alla dagar när det fortfarande går att sitta ute och fika måste tas vara på. Ni fick en händelserik eftermiddag. Kram

 7. Vilken trevlig prommis – och vilken tjusig båt ni såg tas upp! 😆 En sån skulle man helt klart kunna tänka sig, men det är nu många år sen vi hade båt. Då var det i Stockholms skärgård, det allra – eller kanske enda – bästa med Stockholm!! 😈
  Det ser ut som det skulle bli en härlig dag idag också, så jag ska strax ut och börja rensa klar halvmånerabatten och sätta lökar. Normalt ett kul jobb, men har man ont i kroppen så tar det emot lite. Men igår fick man ju en massa gjort så det ska väl bli likadant idag hoppas jag! 😉
  KRAM
  Susie

 8. Znogge skriver:

  Det börjar väl närma sig att båtarna ska upp på landbacken nu. Här brukar det vara full aktivitet under ett par veckor i hamnen.

  Kram och god söndag!

Kommentarer inaktiverade.