Torsbukkars dag

Det är 28° i skuggan och det blåser, men blåsten svalkar dåligt tycker jag. Jag gjorde en Klintevända till fots och det var inte speciellt behagligt, för det är kvalmigt varmt trots blåsten.

I Allnakku kan man läsa att det är Torsbukkars dag i dag:

Får man se torsbukkar, åskmoln, norrut på himlen så här års är det ingen risk för åska, men om det otroligt nog ändå skulle hända, blir det tidernas oväder.

Det här ser väl ut som ”torsbukkar”

klart.se och helagotland.se, som igår båda spådde åska och regn i dag, har en del att bevisa, men det är i och för sig bara början på den här lördagen, så de har ännu en chans.

Samtidigt blir man ju ett rov för stridiga känslor, för den här lördagen är det stora friluftsevenemang på gång, bland annat spelar Takida på Warfsholmen i kväll. Om det skulle bli åska och regn, så är det ju lite onödigt om det kommer just då. Före konserten eller i morgon passar bättre! Fast skulle det bli regn är det välkommet när det än kommer, för nu är det verkligen kris.

Klinteån är torrlagd och nu är det bara ett par dm vatten kvar i branddammen. Där simmar några stackars små öringar, som snart inte har något att simma i.

Igår fick jag och många med mig, ett sms från Region Gotland: Föfattaren till sms:et har tydligen haft lite bråttom
när hen skickat ut den här uppmaningen till oss Klintebor. 😉

Trevlig lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Väder och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

14 svar på Torsbukkars dag

 1. Ja, nu vill man ha regn när det än kommer! Vi ska ju gå på kalas utomhus och jag står gärna i regn, men här är himlen klarblå och det är 32 grader i skuggan…
  Ha det gott, kram, Monica

 2. Kraka skriver:

  Inte alltför väl skrivet, men budskapet går fram. Tycker ofta att skyltar, rubrikder och offentliga meddelanden är felstavade, dåliga språkligt och allmänt bedrövliga.
  Det ska bli regn i natt och imorgon. Med åska står det på min väderapp. Men det tror jag på när jag ser det. Såg förresten nu att imorgon eftermiddag ska det bli åska utan regn och det vill vi ju inte. Stor brandrisk oavsett regn, men åska utan regn gör saken ännu värre.

  Jag och katterna har gömt oss inomhus en stund. Jag framför fläkten och katterna har några favoritställen ädr de anser att det är lite svalare än i stugan i stort.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Nu är det fruktansvärt varmt även inomhus, så jag hoppas att det svalnar av till kvällen. Vi har 30 grader ute just nu och jag har 28 inne.
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Svenskläraren skulle vilja rätta en del där men jag har ju semester. Har det inte regnat på så lång tid behöver det knappast regna just när det är konsert på gång. Både Malmö och Landskrona har fått regn i dag men hos oss söder om landsvägen är det soligt och fint. I morgon är det sandslottstävling så då behöver det inte regna heller.

  Kram och ha en fin kväll!

 4. Karin skriver:

  Kul att Znogge skriver både Malmö och L-krona har fått regn idag! Jag bor i Malmö kommun men jag har inte fått en droppe! Vi sa Björn och jag vid middagstiden, att vi tror att det inte har regnat här sen mitten av maj. I sommarstugan fick vi dagsregn 1½ dag och det var underbart. Men här är det snustorrt. Häromdagen var det tre pojkar som okynnes-eldade en bit bort. Fyra brandbilar kom, och släckte det med detsamma. Det hade kunnat gå illa.
  Önskar dig en skön söndag!
  Kramar karin

  • Ingrid skriver:

   Här har det nog kommit totalt 10 mm fördelat på småskurar sedan mitten av maj, så det är ju detsamma som ingenting.
   Ha en skön söndag du också och så hoppas vi på regn!
   Kram

 5. Gunnel skriver:

  Vi får nog skylla på härdsmälta i de flesta hjärnor i sommar…även bland personalen på Region Gotland. Igår kväll fick vi 10 mm på 10 min och vi har molnigt just nu. Något mer regn har vi inte blivit lovade, men jag är bara tacksam att temperaturen sjunkit en aning. Kram

 6. Numera verkar det inte som om man får lära sig att stava i skolan – och nu när det dessutom är så otroligt varmt så blir det förmodligen ännu svårare. 🙁 Men…”man ska inte kasta sten när…..” för jag har upptäckt att i och med bloggen och Facebook så slarvar jag mer och mer. Låter fingrarna gå fortare än hjärnan och så kollar jag inte efteråt – och det är aldrig bra! 🙄
  Igår fick vi inte en droppe regn, men när vi vaknade upptäckte vi att det kommit ”hela” 1,5 mm nu på morgonen. Inte mycket, men ALLT är välkommet! 😉
  KRAM/Susie

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker att jag är så noga, så noga, men ändå slinker det igenom ett och annat, som jag sedan rättar i efterhand när jag upptäcker det.
   35 mm har vi fått i dag här på Odvalds.
   Kram

 7. wiolettan skriver:

  Undrar om det bara var tidsbrist?
  Vi fick en åskskur i morse men tror att regnet som forsade ner var för lite för behovet.
  Jättejobbigt med brunnar som sinar och vattendrag som nästan inte har något vatten. Jag pratade med min bror, i går, han som bor nära vår lilla stuga i Ångermanland och han sa att vår brunn är full fortfarande, det var så mycket med snö där i vinter så det finns vatten, än.
  Torsbukkar, ett roligt ord för åskmoln, men rätt träffande. Molnbilden är vacker.
  Trevlig söndag.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag tror att det är slarv, man ser ofta att det är felaktigheter i texter och det ser väldigt tråkigt ut. Vad händer med vårt svenska språk.
   Tors vagn drogs ju av bockar och när han satt där och svingade sin hammare Mjöllner mot jättarna blev det blixtar.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.