TorsdagsReflektion – Står datorn på dygnet runt?

Torsdagen den 19 februari 2009 | 10:10 | -2,5°

Igår tog jag det här fotot och hade tänkt att veckans reflektion skulle gå ut på att jag har tillbringat alldeles för många timmar vid det här skrivbordet i stället för att vara ute och röra på mig, men det får bli en lite annan inriktning i dagens inlägg.


Jag har ett gammalt skrivbord som jag fixat till för att få det bekvämt.
Det är inte så vackert kanske, men väldigt funktionellt.

Reflektionen går ut på hur viktigt det är att inte lämna datorn på utan att ha koll på den. Jag läste en ruskig historia hos Pimli.se, som verkligen fick mig att tänka till. De hade känt en konstig brandlukt och upptäckte då att det var datorskärmen, som det rykte om. Det blev panik innan de fick loss kablarna och kunde kasta ut skärmen i snön. Hade de inte varit hemma och upptäckt det kunde hela huset brunnit ner!

Här sätter jag på datorn varje morgon och stänger av den på kvällen, så hela dagen är den på och även om jag lämnar huset. Man är ju så van vid att kunna använda datorn för information under dagen, så det är därför den alltid är på. Fortsättningsvis kommer jag att stänga av den så fort jag lämnar huset och därmed inte har den under kontroll. TV:n stänger vi alltid av med en golvkontakt så att all ström är bruten både till den och alla boxar och så kommer jag att göra med datorn också i fortsättningen.

Fler som är med i den här fotoutmaningen hittar du hos Trebarnsmamman

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i TorsdagsReflektion och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.