Torsdagsreflektion – v28

14&#176 Ännu håller regnet på, men det har avtagit och det ser inte ut att bli så mycket mer just nu. Totalt har vi fått 50 mm här vid Stenstugu, men det har rapporterats om ett ställe på Gotland som fått 120 mm.
Min torsdagsreflektion är en lite fundering över hur beroende vi är av vädret, speciellt så här på sommaren. De här korta veckorna då vi ska ha trevligt och återhämta oss efter en lång och kall vinter. Några veckor där förväntningarna är väldigt högt ställda! Vi, som bor längs vägen som går från Visby och ner mot Sudret, ser hur cykelturisterna kämpar på i regn och blåst och känner varmt med dem. Att få uppleva några dagar på Gotland i sol och vackert väder är helt underbart, men att få dem förstörda av vädrets makter är inte roligt alls.
Det är inte konstigt att det snackas mycket väder, både folk emellan, i pressen och i bloggarna. När jag förde över mitt dagboksarkiv till den här wp-bloggen upptäckte jag hur ofta jag skriver just om vädret och i mina ”vanliga” dagböcker finns ”dagens väder” noggrannt noterat 26 år tillbaka. Är man bönder/fd bönder har man minsann fått lära sig hur enormt beroende av vädret man är. Rätta väderförhållanden betyder absolut allt för att resultatet av årets skörd ska bli som man tänkt sig.


Det här fotot får illustrera mina väderfunderingar, för här står krukor och blomlådor och solstolar och väntar på att regn och rusk ska upphöra och skulle det blir riktigt kyligt och otäckt så finns det resurser i form av ved.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i TorsdagsReflektion och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Torsdagsreflektion – v28

 1. Znogge skriver:

  Själv känner jag mig styrd av vädret! Man längtar så efter ledigheten och behöver verkligen sol och värme. Blir det då dåligt väder så känns det som en besvikelse även om man fortfarande borde kunna njuta av ledigheten… Lite dumt men…
  Ha en fin dag!

 2. Cecilia Artista skriver:

  Javisst längtar vi alla efter sol och värme! Och nu ska det komma riktigt oväder in enligt experterna! Brr!

 3. Ia skriver:

  Ja, en svensk sommar kräver en del resurser! Själv eldar jag idag i vedspisen så man slipper det där råa…sen sprakar det rätt mysigt också 😉

 4. annie skriver:

  du är en ängel ingrid tuuusen atck å lika många kramar.. så liten detalj som amn missat.. satt emd support i en timme nästan men så kom du å fixa problemet i ett nafs.. hade raderat allt å installerat om två andra wp men fick inet de helelr å funka.. nu är det samma version som du har..guldvärd är du…. ja vädret kan jag förstå det pratas massa om .. bönder förstår jag är enormt beroende av hur det ska bli.. hehe.. aj solen den lär nog inet komma hit på ett bra tag..å du har varit duktig du å ställt dina stolar å dynor å blommor under skydd ..har jag totalt glömt av å de är ingen acker syn kan jag säja på altanen jag möter emd blicken nu..tur vovven ligger under tack iaf 😉 sååå duktig du är återigen med bak..mazariner oj de är väll hur gott som helst… då blir gästerna väldigt bortskämda av dej när de komemr bullar amzariner å allt vad du nu bjussar på.. du rä bra snäll du ingrid.. ha nu en fin dag så skönt regnet slutat får hoppas det gör det här oxå är liite tråkigt å tar liite tid att torka vovvarna torra efter en promenix 😉 kram kram från annie

 5. Helena skriver:

  Ja, visst är vädret enormt viktigt för oss människor -särskilt när man har semester. Idag är det regnigt och grått här i Göteborg, men jag hoppas att solen snart kommer att lysa över oss igen.
  Ha en bra dag!

 6. strömma skriver:

  De som har lantbruk och turistnäringen är beroende av
  bra väder och trist när det regnar är det.
  Hoppas ni har finare väder idag.
  Hälsningar
  Ingrid

 7. Trebarnsmamman skriver:

  Kloka tankar om vädret! Och ofta sammanfaller inte bondens syn på vädret med semesterfiraren, så det är aldrig så att alla är nöjda samtidigt.