TorsdagsReflektion – v32

22&#176, en helt strålande fin sommardag!
Idag är det den första torsdagen i augusti månad, det är högsommar, men ändå känner man att vi är på väg mot hösten. Kvällarna börjar bli mörka, det dryper av dagg och morgnarna är dimmiga och svala. På åkrarna håller bönderna på för fullt med skörden, samtidigt som de förberder jorden för nästa år. Det är en bråd tid!


Här på Stenstugu är väl inte brådskan så stor, men ändå gäller det att passa upp och ta vara på skörden i trädgårdslandet. Bönorna får man plocka nästan varje dag för att de inte ska bli förvuxna och squashen ska vi bara inte tala om. Dillen har varit meterhög, men idag har jag klippt ner den lite för att kunna komma åt bönor och annat som står intill den. I växthuset mognar tomater och vindruvor, så nu är det bara att äta och stoppa i sig av alldeles ekologiskt odlade grönsaker utan tillstymmelse av bekämpningsmedel – det känns tryggt!
De grönsaker man köper i affären kan man aldrig veta vad de blivit besprutade med. Nog blev vi chockade här på Gotland när Ryftes Grönsaker i Fole blev ertappade med att rensa giftsprutan i ett grustag intill gården. Ett företag som dessutom var miljöcertifierat! Det lär nog dröja innan de återfår kundernas förtroende och får tillbaka sitt certifikat.
Fler som är med i TorsdagsReflektion hittar du hos Trebarnsmamman.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nytt från Stenstugu, TorsdagsReflektion och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på TorsdagsReflektion – v32

 1. Åsa skriver:

  Så härligt väder vi fått Ingrid! Men visst märks det att vi är inne i augusti.

 2. Znogge skriver:

  Här börjar augusti också märkas för visst var dett dagg i gräset i morse! För övrigt är det härligt varmt i dag så massvis med tvätt har kommit undan.
  Kram!

 3. Corina skriver:

  Varmt och kvavt har vi och det blir ju inte mindre varmt när man har feber heller. Jag hoppas bli av med febern snart, den har så sakta börjat gå åt rätt håll. Så jag ska nog tillfriskna igen jag också 🙂 Kramis !

 4. Trebarnsmamman skriver:

  Tänk att eget alltid är bäst 😉 Egenodlat, egen lagat, hemkokt, osv osv. Finns så mycket skräp numera som säljs i hopp om det snabba klippet 🙁 Så kort och gott – själv är bäste dräng!

 5. Karin skriver:

  Det är något visst med ekologiskt hemmaodlade grönsaker.
  Så fin skörd ni har, bönor är SÅ gott!
  Njut av naturens gåvor!
  Kram Karin

 6. Jah Hollis skriver:

  Ja, det är nästan slut med de där ljusa sommarkvällarna för den här gången nu. 🙁

 7. strömma skriver:

  Vilken fin bild på nyskördat. Vad härligt att ha möjlighet
  att odla själv. Dels är det mycket godare och sen glädjen att
  ha odlat allt själv också. Sen som du skriver att man vet
  att det inte är besprutat heller.
  strömma

 8. Annette skriver:

  Hej Ingrid.
  Fingret är bättre, tack, men usch så djupt jag skar mig, ända in till benet.
  Men nu är jag här och njuter av bilden på höstanemonen, så vacker den är.
  Ha en fin helg och må så gott.
  Kram,
  Annette

 9. Syster Kerstin skriver:

  Nu har vi bara Zuccini kvar av alla godsaker vi fick med oss hem från Stenstugu.
  En underbar vecka hade vi, jag längter tillbaka.
  Hälsa så gott till Åke och så önskar jag er en fin helg.
  K

 10. Eleonora skriver:

  Det händer mycket på Gotland och hemma hos dig!
  Så bra att ni blir av med Marianne S. Hon har då trasslat till det för sig.
  Vilken fin skörd av grönsaker – och som du säger SÄKERT fria från tillsatser.
  Ni har det gott ni två – Åke och du – det är verkligen fint att få läsa en blogg där allt är bra och andas tillförsikt och livsglädje. Allt gott till er båda! Stor kram

 11. Pia skriver:

  Härligt och gott med egenodlat 😀 Mina tomater har nog stått för mörkt 2 st har det bara blivit 🙁 Nästa år ska jag minsann ha ett växthus Ha en trevlig helg

  • IngridL skriver:

   Och jag fick för små krukor till mina, nästa år ska det bli ordentliga spann. Jag har trots det fått många tomater och fler blir det ännu.

 12. Sandbarnet skriver:

  Ekologiskt är betydligt godare. Man glömmer det så fort bara. Jag var i Marocko alldeles nyligen och där är så gott som all frukt som mina svärföräldrar köper antingen direkt från min svärfars by eller från en annan liten lokal odlare. Likaså olivolja och för att inte prata om mandlarna… smälter som mandelmassa i munnen. Väl hemma i Spanien igen köper jag fortfarande frukten i någon lokal supermarket, men det blir inte detsamma : (