Tranorna har anlänt

Soligt är det idag också och jag ska ta och städa i skafferiet, för där är en salig röra. Det är så kallt där på vintern, så man är inte där inne i onödan, men nu ska det bli av i alla fall. Åke håller på ute på gården och plockar sten från gräsmattorna. När han har röjt snö från gårdsplanen i vinter har det kommit med en massa sten och den ska givetvis bort.

Igår var vi på en så trevlig tillställning hos ett par goda vänner. Härliga räkmackor blev vi bjudna på och en god chokladkaka med grädde och jordgubbar till kaffet. Tur att jag blev bra i magen så att jag kunde äta med god aptit. De berättade att de sett tranor häromdagen i en vät i en av åkrarna längs Strandkvior.


Den här bilden av tranorna tog jag för något år sedan när det gick på åkern bakom vårt hus. Jag har för mig att det var påskafton 2007. De är så vackra! Jag hoppas att de kommer hit i år också. Förra sommaren såg jag dem bara när de flög fram och tillbaka över Stenstugu mellan myren där de häckar och åkrarna där de söker föda.

Jag får väl ge mig iväg ner i Strandkvior med kameran och se om jag kan få något färskt foto av dem till nästa veckas vårteckeninlägg, om de nu inte dyker upp här. Problemet är bara att komma dem så nära, att jag kan få något bra kort. Zoomning ger inte så bra resultat när man inte har något stativ, eller också är det jag som inte är tillräckligt stadig på handen.

Till skafferiet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Djur, Stenstugu och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Tranorna har anlänt

 1. Anne-Lie skriver:

  Håller med dig, det är så svårt att få en bra närbild på tranorna, de flyger bara iväg. På min önskelista står ett bättre teleobjektiv.
  Kram!

 2. Sofia skriver:

  Hej! Skönt att höra att du är frisk igen och kunde njuta av såna godsaker! 🙂
  Nån trana har jag nog aldrig sett, annat än på bild, men de är så välkomna tillbaka ändå! För nu är det väl ändå vår? (Även om det kommer några bakslag/starurar… De hör ju våren till!)

  God vår! Kram Sofia

 3. Åsa! skriver:

  Jag såg två tranor vid Värsände i söndags! Tyvärr hade jag inte kameran med mig 🙁

 4. Skatan skriver:

  Härliga vårtecken … tranor, stenplockning från gräsmattan och så … skafferistädningen.

  Tranorna är kanske det mest ”fotogeniska” … vårtecknet.

  Kramar!

 5. Hejsan Ingrid !

  Som jag bor får jag nöja mig med duvor, blev tvungen ta till kikaren, jo det var duvor.
  De verkar leta efter något att äta, bäst gå ut och fylla på den tomma mataren.

  Får nog fara till Tranås för att se dem.

  Kram Majsan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *