Tredje advent och julbord på Gumbalde

söndag, december 11, 2005

Nu har det varit ett par dagar med underbart väder. Solen har visat sig och det har varit ljust. Det är så underbart med sådana dagar.  I går på lördagen städade jag av litet snabbt på förmiddagen och sedan tog jag en härlig promenad ner till Klinte. Var inne på ICA och handlade litet och sedan kom Åke och hämtade mig. På kvällen såg vi en hel del på nobelfestligheterna, men när talen började gav jag upp. 

Idag  har vi varit vid Gumbalde i Stånga och ätit julbord. Vi var bjudna av Krister och Thomas. Det var så fint där ute, solen sken och det var 7-8 grader varmt. Litet kallt inomhus dock, men vi åt så att vi höll värmen i alla fall. Det var ett härligt julbord och jag kan inte komma på någonting som saknades. Dessutom var det så trevligt upplagt, med väldigt små bitar av allting. Perfekt att få ta sig en smakbit av varje sort. Sedan var det bara att ta för sig mer av det man gillade bäst. Det är otroligt vad man kan äta när man sitter länge till bords och tar det lugnt. Här är några bilder från Gumbalde och några till finns det på julsidan.


Här tar Åker för sig från sillbrickan

Krister, Thomas och Bosse väntar på drickan.


Nu har jag suttit och skrivit årets julkort, så att jag kan få sända iväg dem i tid. Konstigt kanske, men det är en del som jag sänder julkort till varje år och även får julkort ifrån och det är vår enda kontakt. Man kan undra varför man ska skicka iväg det där julkortet, men det känns som att man tappade kontakten totalt om inte den där julhälsningen kom iväg.  

Ikväll behöver jag nog inte laga någon kvällsmat i alla fall. Mätt är man så att det känns som om man inte skulle behöva äta på flera dagar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Trevliga händelser, Utflykter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *