Tredjedag jul

Jag har just kommit hem efter en vända till Apoteket. Ett av mina piller räcker inte veckan ut, så det måste fyllas på i medicinskåpet. Tänk att man blivit en sån pillerkärring och trots alla piller känner jag av mitt förmaksflimmer ibland. Jag har en känsla av att det inte är attackvis längre utan kroniskt, för när jag än kollar pulsen så är den snabb och ojämn. Att konsultera hjärtmottagningen är väl ingen idé, för då blir jag väl bara avsnäst igen.

Det var blåsigt och gråkallt ute, men hur det är så känns det skönt att röra på sig lite och om inte annat så är det skönt att komma in i värmen igen.

På förmiddagen satt jag och bläddrade i 2016-års första månader; det är dags för en sammanställning igen. Jag tycker att tillvaron är ganska enahanda ibland, men ser ju att jag gör en hel del, så det är nog ganska nyttigt med en tillbakablick.

När jag var på Apoteket såg jag en löpsedel utanför Konsum med rubriken: Oldsberg lämnar landet efter bråket Oj, oj, oj! Vart ska han nu fly? 🙄 Vid närmare titt, så ska han åka på semester en månad. Visserligen lämnar han Sverige för en semester i Sydafrika, men den som inte läser mer än rubriken får ju en helt annan bild. Ett fult knep för att öka lösnummerförsäljningen. 😈

Trevlig Triddag jul!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Förmaksflimmer, Jul, Nyhetskommentar. Bokmärk permalänken.

14 svar på Tredjedag jul

 1. Här har du en pillerkäring till! Både morgon och kväll är det ett antal piller som ska sväljas ner. Men man får väl vara tacksam att dom finns, annars vet man inte…
  Tråkigt med ditt hjärtflimmer och framför allt tråkigt att du blir avsnäst på hjärtmottagningen! Så kan dom ju inte göra!!!
  Jag har precis kommit in efter en promenad. Här var det lite ljusare idag, och flera plusgrader ,em lite rått. Skönt ändå att komma ut; det har blivit mycket stillasittande i jul.
  Ja, tidningarna tar till en del ganska fula trick för att öka lösnummerförsäjningen!
  God fortsättning, kram, Monica

 2. Znogge skriver:

  Apoteket har jag inte besökt men väl varit chaufför till sonen. Gick det med men jag tackade nej till att följa med in på mellandagsrean. Nog shoppat för ett tag här!

  Kram och god onsdagseftermiddag!

 3. skogsnuvan skriver:

  Det går inte att lita ett dugg på rubriker och värre och värre blir det bara för att man till varje pris ska få sälja. Här har det snöat i två dagar och har kommit massor med snö men som tur är så skottar Sonen med fyrhjulingen så jag slipper och tur är det för jag känner mig förkyld snorig och ur form

 4. Laila skriver:

  Trots vädret blev det en skön promenad idag. Det där med tidningsrubriker kan man verkligen reta sig på. Förr köpte man en tidning för att man var nyfiken men rubriken ljög så man fick tji. Nu bryr jag mig inte om att köpa någon tidning.
  I dag har vardagsrummet blivit återställt efter ommöbleringen till julafton och annandagen då det var fullt med gäster. Gott och trevligt hade vi det.
  God fortsättning!!

  • Ingrid skriver:

   Vi har ju firat på Stenstugu, så här har inte hänt så mycket, men Krister och Thomas har kommit hem från Skåne nu, så på söndag kommer de hit på lunch och sen får vi se hur det blir på kvällen.
   Kram

 5. Kraka skriver:

  Så tråkigt! Både att du fått ett kroniskt förmaksflimmer och att du blir illa behandlad på hjärtmottagningen där i Visby. Trist!
  Kan du inte få en remiss till Stockholm? Det finns ju ett samarbete mellan de två landstingen. Som sjukhusbunden hjärtmottagning är väl Huddinge troligen bra, i alla fall är ders hjärtintensiv bra. Annars finns det ju en del privata hjärtmottagningar som ska vara bra. Men dem vet jag inte så mycket om.
  I den här familjen är det Kingston som är pillerätaren. Jag höjde tillbaka hans kortison till 5 mg igen på julafton eftersom han började gömma sig under sängen igen och inte ville äta. Det är ju svårt att riktigt veta hur en katt egentligen mår så man får ju gissa lite. Det är tur att jag känner mig så pass trygg med dessa piller, har god erfarenhet av kortisonbehandlingar från transplantationsvården. Inbillar mig att de flesta ”lekmän” inte alls har den farmakologiska kunskapen och är lika pålästa och då blir man nog mer osäker på vad man kan göra och inte göra. Tyvärr är ju inte människor och katter lika så riktigt säker är jag ju inte. Men vi diskuterade det, veterinären och jag, när det bestämdes att han skulle försöka med en lägre dos.

  Ja, tidningarna sätter rubriker för att sälja. Själv sätter jag nog rubriker ibland för att locka läsare och hamna högt på googlesökningar. Eller gjorde förr i alla fall. Numera har jag så mycket annat att tänka på än sökmotorik. Dessutom är det roligare att ha en intresserad läsekrets på cirka 50 personer än flera hundra som klickat sig in för att man skrivit något raffflande som sex istället för halvt dussin till exempel. Jag har inte ens några program kopplade till bloggen längre som mäter just den typen av rektioner. Internet har mer blivit ett redskap som telefonen var förr. Men det är fascinerande med dessa fenomen. Google brukar ju släppa lite årsinfo om vad folk sökt mest på under året.
  Förresten lyssnar jag just nu på en bok, Projektet av Britt-Marie Mattsson. Den är lite tradig och man behöver pausa emellanåt. Men den tar upp en del av dessa fenomen och hur man kan få folk att välja och följa. Du som gillar att läsa borde titta på den. 🙂

  Jo, det är tur att man har sin blogg. Annars skulle man väl deppa ihop helt. För visst känns det som att man göra samma saker hela tiden. Men så är det ju faktiskt inte. Eller jo det är det, men man gör så mycket annat roligt och spännande också. Men det är lätt att det kommer i skuuggan av vardagen.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag får väl vända mig till vårdcentralen och se om det finns någon läkare där som kan remittera mig till hjärtmottagningen.
   Kingston kan nog vara glad att han har en matte som har koll på medicineringen. Hoppas att det kommer att gå bra med honom.
   Jag har lite svårt att koncentrera mig när jag lyssnar på en bok. Tankarna flyger så lätt iväg på egna utflykter och plötsligt är man inte med längre. Jag föredrar att läsa dem.
   Visst är det praktiskt att ha en blogg där man kan få gnälla av sig lite, lika väl som att få jubla när humöret är åt det hållet.
   Kram, kram!!

 6. Efter att ha läst både ditt inlägg och kommentaren ovan så kan man ju inte göra annat än att hålla med! Alltså då det gäller det här med att ha en blogg!! Jag tror faktiskt inte att jag hade trivts så bra här på ön utan – för vem skulle lyssnat på mina funderingar och mitt gnäll!? 😥 Man kan ju inte alltid ”terrorisera” sin gubbe – och dessutom vet jag att det finns saker han inte är så intresserad av. Trädgårdsdetaljer t.ex…… 🙄
  Men där har man som tur är bloggen så man kan gå in på detaljer om växter och om planering, samt visa en massa bilder man tagit. Gubben min är bara intresserad av dom bilder som jag tagit när vi varit på utflykter, eller dom jag tagit på vänner och bekanta. Dom andra har han ju sett i levande livet så att säga! 😉
  Det är bra att veta en del själv om medicinering. Jag jobbade på apotek på 60-talet och mycket av det sitter faktiskt kvar och har hjälpt mig flera gånger under åren. Och när jag frågar läkare om varför jag ska en viss sort, så förstår jag vad dom säger och har t.o.m. igrågasatt medicineringen vid ett par tillfällen. Inte dumt, men det gäller allt här i livet. Alltså att ju mer man kan desto bättre är det!! 😛
  GOD FORTSÄTTNING
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Det är väldigt praktiskt att ha en blogg att avreagera sig i.
   Att kunna och veta saker är alltid bra och som sjukvården är i dag vill det till att man har koll själv, annars kan det gå illa.
   Kram

 7. Musikanta skriver:

  Haha, tänk om det skulle stå en notis varje gång någon ”lämnar” landet.
  Vad gäller piller är jag innerligt tacksam över att jag fått piller för mitt förhöjda blodtryck som jag inte visste om förrän jag var på en vanlig hälsoundersökning att ja hade. Min migrän, som jag ofta hade känningar av och som förpestat livet tidigare, har helt försvunnit. Åtminstone har jag inte behövt att ta mina starka migräntabletter sen dess.
  Jag tänkte göra en halvårskoll på bloggen innan året tar slut. Visst tycker man livet är enahanda många gånger men ser man tillbaka så har det hänt ganska mycket i alla fall.
  Önskar dig en god fortsättning på det gamla året och ett Gott Nytt År när det blir dags.
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Nog är det tur att det finns piller att korrigera med när kroppen inte fungerar riktigt som man vill. Hur skulle det gå annar?
   Jag önskar dig också ett gott slut och gott nytt!
   Kram

Kommentarer inaktiverade.