Trevlig fredagskväll på La Spelonca

Jag vet inte vad som hände med min kamera igår kväll, för alla kort blev jättdåliga i färgen; lilaaktiga och konstiga. I och för sig tog jag inte så många, men jag önskar att jag tagit några av maten. Vi fick en tallrik med två olika sorter förrätter; pasta och risotto och som varmrätt en tallrik med olika grillade fiskar; bläckfisk, involtini di spada, jätteräkor och musslor. Till det fick vi vin och vatten – allt till ett pris av 20 euro. Organisatören Eva hade varit i farten och alla var nöjda och belåtna med hennes insats. De som sedan ville ha efterrätt eller något annat att dricka fick betala till för det. Kaffe och avec bjöd Eva och Claudio på.

Claudio spelade och sjöng och även Tanino och Giardini Naxos egen Frank Sinatra. Dessutom kom det rätt vad det var en folkmusikgrupp nerför trappan och rev av några låtar. All musik gjorde att många som strövade förbi ute på gatan kom in, så personalen fick det verkligen hett om öronen. Som avslutning på kvällen fick de som så ville en guidad tur på Hotel Hilton där Eva jobbat många år, även om det hette Ramada större delen av tiden hon var där.

Jag vet inte riktigt hur mycket klockan var när vi kom hem till Villa Giardini, däremot vet jag vad jag gjorde halvtvå på natten och ett par timmar framåt. Det var några ivriga musslor som ville åter till naturen. Jag skulle ju på utflykt i dag, men efter att vid halvåtta tiden ha druckit vatten och ätit en halv smörgås, som fick göra sällskap med musslorna ganska omgående, ringde jag Tui och talade om att jag inte kom.

Bananer på gång

Lördagen har jag tillbringat i trädgården i skuggan under en palm och haft det ganska skönt tillsammans med ”Lykttändaren”. Jag mår inte speciellt dåligt, men känner mig lite slak och med ett hjärta som flimrar och har sig. men jag har just ätit en smörgås och druckit en Birra Messina och det smakade bra.

De här bananplantorna är strategiskt placerade vid poolduschen och de ser ganska välmående ut. Den här klasen är snart mogen.


Trevlig lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i 2018 och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Trevlig fredagskväll på La Spelonca

 1. Znogge skriver:

  Vilken trevlig kväll det blev på alla vis! Desto större otur att du blev dålig och inte kunde följa med. Hoppas att du piggnar till helt snabbt!

  Kram och krya på!

 2. Usch och fy för att bli magsjuk av dåliga musslor! Det har jag visserligen aldrig blivit, för jag gillar
  inte musslor, men av annat! Så trist, när du hade planerat en utflykt! Hoppas att du får pengarna tillbaka…
  Trist slut på en trevlig kväll! Krya på dig!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   För att få tillbaka pengarna för utflykten måste man ha läkarintyg och att söka läkare bara för det lönar sig knappast. Nu vet jag ju inte om det var musslorna jag inte tålde, men jag får nog hålla mig från dem i fortsättningen, för jag har blivit dålig av det förut.
   Kram

 3. Laila skriver:

  Osis att bli sjuk när du skulle på utflykt. Vi har i alla fall varit på en jättefin utflykt till När idag. Det kom ett par stänk ovanifrån när vi åt lunch och lite när vi åkte buss från lunchen men sen blev det inte mer. Nu i kväll har det kommit en liten skur. Var ute och tittade i regnmätaren, ett par droppar hade letat sig dit.
  Ha det bra den tid som du har kvar på Sicilien/Laila

 4. Stackare, bli magsjuk är inte roligt! Hoppas du mår bra nu!?
  KRAM/Susie

 5. Gunnel skriver:

  Vilken otur! Hoppas det inte dröjer så länge innan du är pigg igen. Så mycket musikunderhållning det blev. Låter väldigt trevligt. Kram

 6. Elisabeth skriver:

  Trist med utflykten, men tur ändå att du återhämtade dig i trädgården. Kramar

Kommentarer inaktiverade.