Trevlig kväll – Pellisarna

Regnet vräkte ner i går eftermiddag med åska och dunder, 17 mm fick vi på en liten stund, men som ett under slutade det regna lagom tills jag skulle gå iväg till kundkvällen på Klintehamns Kläder. Beväpnad med ett paraply, som jag aldrig behövde använda, gav jag mig iväg.

Massor av damer från Klintehamn med omnejd och en herre hade samlats för att se en kort stunds modevisning och lyssna på Anna Ulmstedt som skulle berätta om människor hon mött.

Anna Ulmstedt (hon med hatten) står och pratar med Yvonne, som jobbat i affären i många år. Jag har hört Anna förut och hon har mycket att berätta efter ett omväxlande liv inom restaurangbranschen, som hushållslärare, husmor på Klintehemmet och guidning både på Gotland och utomlands. Anna, som är en ”bondbrud” från gården Libbenarve i Havdhem, gick som 18-åring på Hasselbackens restaurangskola och fick sedan jobb på Stadshuskällaren och har varit med och serverat på Nobelfesten och även jobbat i köket på en Nobelfest. Hon har verkligen en rik skatt av anekdoter att ösa ur och bjuder på sig själv på ett oefterhärmligt sätt och hon lockade oss till många skratt. När Anna berättat färdigt fick vi kaffe och sedan var det fritt fram att handla ur hela butikens sortiment till 20% rabatt.

Det är mulet idag också, men rätt behagligt ute ändå kände jag, när jag var en vända till soprummet. Huvudet känns bättre idag och tinnitusen är inte riktigt lika besvärlig som igår, för jag tror att det var den som fick mig att känna mig så rumlig. Jag ska nog ta och gå en promenad nu på förmiddagen medan det ännu är uppehållsväder och i eftermiddag ska jag, om lusten fortfarande finns kvar så länge, ta och baka några småkakor.

Visst har pellisarna vuxit till sig?

Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn. Bokmärk permalänken.

27 kommentarer till Trevlig kväll – Pellisarna

 1. Znogge skriver:

  Men så stor och fina de blivit på så kort tid! Det var minst sagt imponerande 🙂 Fick du köpt något nytt igår?

  Kram och trevlig onsdag!

 2. Gunnel skriver:

  Du har absolut gröna fingrar. Jag är glad att Göran tar hand om våra pelargoner och det är säkert dem också. Så många olika tjusiga sorter det finns. Fyndade du något i går? Kram

  • Ingrid skriver:

   Det är ju inte så dyrt att köpa nya pelargonior, men det är lite kul ändå att se att det går att få dem att överleva.
   Jag är ju en dålig shoppare, så inte köpte jag någonting och det var inte därför jag gick dit igår kväll, utan det var för att lyssna på Anna.
   Kram

 3. Gerd skriver:

  Åh, så fina pellisar, underbara! Mina nerklippta vill sig inte.
  Ganska billigt att vara sjuk, jag går inte ut och köper mig något ”onödigt” 😀 men jag har det fruktansvärt trist 😐 men det finns det som är värre.
  Kram, Gerd

 4. Gunnar skriver:

  Ja dom Pellisarna var verkligen fina. Våra ser inte ut så där om man bortser från de jag köpte för nån vecka sen i full blom

 5. Bosse Lidén skriver:

  De har verkligen växt. Jag tycker snarare att du har röda fingrar. Ibland får man ha tur. Som med att regnet slutade. Jag undrar vad den där mannen hade i bakfickan med sitt besök. Han kanske inte letade efter något plagg. 😉 Hoppas du gjorde något fynd. Det är härligt att få lyssna på anekdoter från de som varit med om olika spännande saker i sitt liv. En del är så duktiga på att få med sina lyssnare. Kram Bosse Ps. Hoppas att du inte har samma blåst och rusk som vi har här just nu.

  • Ingrid skriver:

   Mannen som var med igår var nog ”bara” sällskapsherre och jag tror inte att han handlade någonting och det gjorde jag för övrigt inte heller.
   Vi har haft en riktigt fin dag, mulet visserligen, men skönt väder ändå.
   Kram

 6. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!

  Skönt när tinnitusen dämpar sig en aning, man är glad för det lilla när det gäller den vedervärdiga åkomman ! Jag tycker det blir värre när det är lågtryck och nederbörd på gång och åska är det värsta för min del i alla fall.

  Men åh vad roligt att få lysna till en dam som varit med om så otroligt mycket. Förstår att det var givande. Hoppas att du fick köpt något snyggt till bra pris. Gillar kläderna i den butiken och hoppas affärerna går bra så att det inte blir som med gymnasiet 👿

  Har du snabbväxande pellisar? Hemligt recept 😉

  Ha det så gott! Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Det kanske var rena vädersjukan som gjorde att jag mådde så dåligt, för det blev ju åska och regn sen på dagen.

   Jag handlade ingenting, för med min ringa längd har jag svårt att ta mig fram i en butik full av köpsugna damer. Jag behöver lugn och ro och bra service för att hitta någonting.

   Pellisarna artar sig riktigt bra!
   Kram

 7. Syster Kerstin skriver:

  Men , oj att de blommar redan!
  Jag är nyfiken om du köpte något på ”Westbergs”!?

 8. Skogsnuvan skriver:

  Ja pellisar är tacksamma blommor och mina är meterhöga men har inte börjat blomma mer än någon enstaka blomma. Däremot har jag både blommor och små paprikor på mina övervintrade paprikaplanot

 9. Lambergsfrua skriver:

  Vilket trevligt besök i klädbutiken med både berättelser och vackra kläder. Jag gillar tunikan som Yvonne har på sig, men Annas hatt går inte av för hackor. Den damen vet hur man bär upp en hatt och det är det inte alla som vet och kan. Stiligt!
  Pellisar har en enorm växtkraft och det är roligt att få se det så tydligt, tack vare dina foton.
  Här har det regnat praktiskt taget hela dagen och temperatur strax över nollan.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Anna har alltid hatt, hon har nog hur många som helst och det är väldigt praktiskt för man känner igen henne hur lätt som helst i en folksamling. Vi hade henne som guide när vi var på en bussresa till Holland och hon är jätteduktig. Själv säger hon att hon har hatt för att hon slipper kamma sig då. 😉
   Kram

 10. Ailas skriver:

  Hm… undrar, om inte du glömde att berätta något väsentligt där? Jag menar… handlade du något? 🙂

  Här har det regnat i två dagar. Vårregn som växtligheten älskar, för nu börjar det bli grönt!

  Trevlig kväll
  Kram

 11. Ja, usch vad det regnade igår – då blev det inget gjort ute precis. Varken för oss eller poolkillarna. 🙁 Men dom var inte här idag heller, men jag antar att det behövde torka upp lite innan dom kan fortsätta med trädäcket – tyvärr! 👿
  Däremot fick jag en hel del gjort idag och dessutom har vi fått yttertomten harvad – en gång, det ska till en gång till plus att gropen på baksidan och staketet nästan är fixade. 😆 Rolle lämnade in en 3 m stötta som skulle riktas och det tar väl kanske några dagar innan vi får den. Sen blev det så att den jätteastora rotvältsgropen måste fyllas med nått, tidigare var det ju sand med sten ovanpå. Nu blev det jord – så precis där ska jag sätta ett av dom fem träden som ska grävas ner i rabatten mot kohagen. Det gäller att utnyttja problem som uppstår! 😉 Men det finns inga problem – bara möjligheter! Var det inte nån som så så!? 😈

  • Ingrid skriver:

   Du fantastik på att hitta lösningar på alla problem och göra det bästa av allting. Nu verkar det i alla fall som om de ska bli några fina dagar, så då kommer de väl igång med poolbygget igen.
   Kram!

 12. Suss skriver:

  OJ, mina pellor är små spetor jämfört med dina. Jag var sen med att klippa ner dem, men de kommer säkert ganska fort bara det blir lite soligare. Jag har inte planterat om alla än, jag orkar inte när jag kommer hem från jobbet. Det får bli helggöra, men på söndag ska jag åka till lilla M och sonen i Umeå, tillsammans med dotter och Otto. Det ska i sanning bli fröjdefullt. KRAM!

  • Ingrid skriver:

   Mina klippte jag ner i höstas och ruskade av den mesta jorden och sen har de stått i en låda i mitt inneförråd där det är rumstemperatur. Det var ett prov, som föll väldigt bra ut.
   Jag för står att du gläder dig åt att få träffa dottern och lille söte Otto.
   Kram

 13. Karin skriver:

  Ingrid du MÅSTE ha gröna fingrar! Underbara pellisar! Hoppas att du får mycket glädje av dom under sommaren.
  Kram Karin
  PS Är det inte nu du ska beskära dom, klippa av blommorna, för att de ska buska sig?
  Men vem nänns det?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *