Trevlig söndag

Det har varit lite mulet från och till idag, men uppehållsväder i alla fall. Jag har ju hört på radion idag och sett på tv hur mycket regn det kommit i Skåne och vilket elände det ställt till med, så jag inser att vi haft ett alldeles utmärkt söndagsväder.

Jag tog det lugnt på förmiddagen och satt på min uteplats och drack morgonkaffet och löste GA-krysset och sen kom Kerstin o Hassineoch hämtade mig och vi började med att…

…åka ut på hamnen och kontrollera uppbyggnaden av Hamncaféet. Nu börjar men kunna få en idé om hur det kommer att se ut. Sedan körde vi upp till Stenstugu där Kerstin fixade till en god lunch och efter den gick vi ut på en promenad.

Det finns massor av svamp i skogarna nu och vi hittade både Karl Johansvamp, blodriskor, kantareller och andra svampar. Jag är ju dålig på det där med svamp, men Kerstin och Hassine är duktiga på att känna igen dem.

De här vet jag i alla fall att man inte ska plocka fast de är så vackra…

…men det är värre med den här?

Den här svampen fanns i stora bestånd både på stigen vi gick på och på sidorna om den och det var jättestora vackra svampar. Är det någon som känner igen den?

Ludde och Fridolf

I kväll var vi bjudna till Bosse och Carina och Bosse hade gjort en härlig duvbröstgryta. Han hade gjort den enligt mitt recept, men ändrat i det lite och resultatet blev riktigt bra.

Ha en skön fortsättning på söndagskvällen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fridolf, Ludde, Promenader, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Trevlig söndag

 1. Karlavagnen skriver:

  kan vara en skäggriska?

 2. Znogge skriver:

  Ja, var glada för att ni slapp vårt oväder. Än är det inte över för nu vräker det ner igen, just som det börjat rinna undan…

  Kram

 3. Charlotte skriver:

  Jag tror svampen är blodriska.Redan nu har du fått två olika svar, men att det är en riska verkar vi vara överens om. Kram

 4. Kraka skriver:

  Trots att jag inte tror att jag skulle kunna förväxla ätliga med oätliga svampar plockar jag bara gula kantareller. Det räcker inte med att tro när det gäller svamp, ett misstag kan kosta livet.

  Att komma ut i skog och mark är i alla fall stärkande för både kropp och själ och nu kommer snart den vackra hösttiden med alla fina färger.

  Önskar dig en fin vecka!
  Kram

 5. GeddFish skriver:

  Kan inget om svampar, men den där duvbröstgrytan lät intressant. Kram♥

 6. Agneta skriver:

  Kan inte svampen, jag är mycket begränsad i mitt svampkunnande och livrädd att ta fel! Men det är roligt att hitta dom säkra svamparna.
  Det verkar ha varit en riktigt mysig söndag, sånt är värdefullt!
  Och duvbröst, så gott! Spar receptet, gör jag!
  Agneta kram

 7. Gunnar skriver:

  Kul att detverkar finnas mycket svamp överallt i Sverige i år. Särskilt glädjande att det finns så gott om Karl-Johan. Lite vanskligt att se vilken svamp det är på fotot men man ser skillnad på Skäggriska och Blodriska om man bryter svampen. Påden sistnämnda kommer det en röd saft som har gett den namnet

 8. Birgitta skriver:

  Det har varit ett märkligt regnande i Skåne. Men i Lund kom bara 6 mm. Men i Malmö 80 mm. Väldigt väldigt lokalt alltså. En god vän upptäckte att hela hans inredda källare var fylld med vatten. Såååå trist.

  Om svampar kan jag inte. Men eftersom en fot var inblandad i ett av fotona ovan, så föreslår jag fotsvamp:).

  Ha gott!
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Såna här regnväder är nog ofta väldigt lokala, men så jobbigt det måste varit för alla inblandade. Man har svårt att förställa sig hur det skulle vara. Tänk de där som blev instängda i bussen när vattnet bara steg och steg…..

   Fotsvamp var ett bra förslag. 😉
   Kram

 9. wiolettan skriver:

  Det där med svampar är jag urusel på. Kan bara se skillnad på de allra vanligaste och knappt det. Plockar inte heller svamp.
  Bär verkar det inte bli så mycket av i år, men svamp något bättre, vad jag kan förstå.
  Jobbigt detta med regnvädret i Skåne och alla översvämningar.
  Ha det bra och kram till dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *