Trevlig torsdag

Det var soligt som vanligt när jag vaknade i morse, men ganska blåsigt och på Gotlandsradion påstod man i morgonsändningarna att det skulle bli mulet och ännu blåsigare och regn mot kvällen. Varmt var det i alla fall, så jag satte mig ute och läste ett tag när jag morgonpysslat färdigt, rensat petuniorna och vattnat det som var mest akut.

Då ringde telefonen och det var Ann-Marie, som undrade om jag var sugen på en promenad. Hon har en skyddsling här i Klintehamn som hon brukar gå ut och gå med och det passade bra att hon tog ut honom idag. Jag hade ingenting särskilt inplanerat idag, så då hängde jag givetvis med. Det är väldigt trevligt att ha någon att gå och småprata med.

När det blev dags för lunch var vi ute på hamnen och kollade vad Hamncaféet hade på menyn, men det var ingenting som lockade och jag hade goda rester av gårdagens stek i kylskåpet, så vi gick hem hit i stället. Det var bara att värma kött och sås, steka potatis och koka lite broccoli, så var maten klar. Vi satt ute och åt, för det var varmt och skönt trots att solen hade försvunnit för gott.

Efter lunchen gick vi en promenad till och sedan hamnade vi på Klintegårdens café där Ann-Marie bjöd på kaffe, innan det var dags för henne att lämna tillbaka sin skyddsling där han bor.

När vi skiljdes åt hade det börjat stänka en aning, men ännu har det inte börjat regna. Jag chansar på att det kommer en ordentligt skur i kväll eller i natt och vattnar inte mera idag. Skulle det inte bli så får jag väl vara desto flitigare i morgon både här på Odvalds och på Stenstugu.

Trevlig fortsättning på torsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gäster, Klintehamn, Promenader, Väder. Bokmärk permalänken.

18 svar på Trevlig torsdag

 1. Znogge skriver:

  Vilken trevlig dag och en god stek är verkligen inte det sämsta!

  Kram och trevlig kväll!

 2. Karin skriver:

  Hoppas att du njuter hos stunden hos fotvårdaren. Jag brukar sväva hem! 😀
  Karmar Karin

 3. Ann-Marie skriver:

  Hej ingrid! Tack för en trevlig dag idag. Hoppas att du såg på 1 an ikväll. Programmet handlade om Dagny 102 år. Fantastisk människa och jag fick även en skymt av kvartersdoktorn som jag är smått förälskad i. Tänk en sån underbar människa med så mycket värme och humor för sina patienter. Träffade på honom i somras inne på öster och han var precis som man sett honom på TV. Kram

  • Ingrid skriver:

   Tack själv Ann-Marie!
   Visst såg jag programmet med Dagny hon är otrolig. Vilken klipp i steget hon har. Det behövs ingen rollator där inte. 🙂
   Kvartersdoktor är också en favorit och jag har sett alla program med honom tror jag.
   Kram på dig!

 4. wiolettan skriver:

  Här hos oss så passar regnet på att komma nattetid, verkar det som. Några stänk fick vi i morse också, men solen lyste.
  Härligt med promenader och att ha sällskap under tider gör det hela ännu härligare. Nyttigt för både kroppen och själen.
  Fint att du hade maten nästan klar hemma, stek är gott och jag älskar broccoli.
  Kram till dig.

 5. Låter som en trevlig prommis med väninna och skyddsling – och så både gemensam lunch och kaffe på det! 😀
  I morse vaknade man till det härliga ljudet av strilande vatten. Vi har faktiskt fått hela 11 mm, helt underbart! 😆
  Sitter och funderar på att ta en dusch (lite besvärligt, men det går om jag gör det precis innan jag ska till vc) fast det är lite tidigt. Ska vara på Hemses vc kl 14, så jag får kanske lugna mig ett tag. 😕
  Mina ”gångar” i magen börjar dock se betydligt bättre ut och mina två hål jag har kvar vill också växa igen (vilket dom inte får för då går det inte att skölja gångarna) så man kan ju hoppas att det inte rinner så hemskt över helgen. Vore kul som omväxling….. 🙄
  KRAM
  Susie

 6. Skogsnuvan skriver:

  Ingrid visst är det väl det oväntade som ibland blir allra roligast och sina planer kan man lägga åt sidan till en annan dag. Såg du programmet igår om Dagny som bloggar fast hon är över 100 år. Jag har följt hennes blogg ett tag och hon skriver fantastiskt bra. Du och hon är nog dom som jag följer som är ihärdiga och skriver alla dagar. Härliga kvinnor finns det gott om och jag känner ju några som är inne på datorn fast dom är mycket över 80år.

  • Ingrid skriver:

   Det är ofta så tycker jag att det man gör spontant blir trevligt. Man måste inte vara så programmerade hela tiden. Visst såg jag Dagny. Hon är verkligen helt otrolig.
   Kram

 7. Margaretha skriver:

  Hej igen. Jag har varit borta från hemsida m m under hela sommaren på grund av usel uppkoppling. Men nu är jag igång igen.
  Vad härligt att ni kan passa på och njuta av den sommar som trots allt ändå är. Även om det känns att hösten börjar göra sig påmind.
  Kram 8)

 8. Astrid skriver:

  Vilken trevlig dag
  Här var det skyfall när jag vaknade, men ikväll lyser solen
  Men det känns att hösten närmar sig eller syns rättare sagt
  Vi börjar ha så mörkt nu

Kommentarer inaktiverade.