Trevlig Valborg

Solen lyser i dag och det ser ut att kunna bli en fin helg. Visserligen blåser det, men det lär ska stillna mot kvällen. Planerna för dagen är inte helt klara; eventuellt blir det en brasa på Stenstugu, men det beror på vinden eller också tar jag mig ut till ”Balan” där Klintetraktens Framtid ordnar en brasa i år också. Det var så trevligt där förra året.

Under väldigt många år var vi och firade den här kvällen på Klinteberget, men sedan hamnade vi på Warsholmen ett år och tyckte att det var så trevligt där. Första åren kunde man gå in och dricka kaffe efter brasan, men sedan började de servera soppa och vad kan vara godare än att få gå in och sätta sig med en tallrik god värmande soppa efter att ha stått ute och huttrat. Tider kommer och tider går, firandet på Warfsholmen tog slut när de nya ägarna tog över och nu får man nöja sig med en varmkorv på Balan och det är ju bättre än ingenting.

Visst har jag suttit hemma en och annan Valborgsmässoafton, men det är roligt att komma ut och träffa en massa bekanta, höra vårsångerna och lyssna till vårtalet. Den upplevelse kan inte tv:n ersätta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Valborgsmäss. Bokmärk permalänken.

18 svar på Trevlig Valborg

 1. Kicki skriver:

  Fin bild på Åke vid brasan.
  Vi tänder nog en egen på e.m. om det mojnar lite. Just nu blåser det för mycket.
  Ha en skön helg!
  Kram/Kicki

 2. Vilken otroligt bra bild, både Åke och brasan var jättefina! 😀
  Första året var vi nere vid Ekstakusten. Då var det jättemycket folk där, men lite jobbigt att ha med sig Penny – för alla andra hundägare var där också! 😉
  Undrar om det blir någon värme i veckan som kommer, jag tror att det är enda chansen för att man ska bli frisk faktiskt. Annars brukar det ju vara tvärtom, när man är förkyld och det är varmt tar det evigheter. 🙄
  KRAM och trevlig Valborg
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Första våren Eva och Gaetano var hemma var vi också på Eksta och sen gick vi in i restaurangen och Eva och jag tog en Irish coffee. Gaetano fick hålla sig till cocacola för han skulle ju köra.
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Vilken fin bild på Åke! Önskar dig en härlig afton.

  Kram

 4. Astrid skriver:

  Fin bild
  Ja vi blir inne ikväll för vädrets makter bjuder inte ett väder att vara ute
  Det snöar och det har övergått till regn, burr
  Ha en trevlig Valborg

 5. Lambergsfrua skriver:

  Så fin bild på din Åke framför den flammande brasan.
  Önskar dig också en riktigt trevlig Valborg, vad du än kommer att göra.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 6. Ölandsvindar skriver:

  Säger som alla andra: vilken fin bild! VI ska till Byxelkrok ikväll, mest för att Bosse sjunger i Neptuni Drängar, en kör som uppträder en gång per år just på Valborg. Annars hade vi nog gärna tittat på Mästarnas mästare. De kunde gott ha hoppat över den här söndagen. Det är många som inte vill missa det programmet.
  Kram till dig /Kerstin

 7. Så fin bild på din Åke och majbrasan! Visst kan man sitta hemma själv, men det är lite mysigt att träffa goda vänner en sådan dag! När vi bodde i Lund, var vi alltid på mösspåtagningen (studentmössa) kl 18 och rektors vårtal och på första maj lyssnade vi på studentsångarna på universitetstrappan! Allting har sin tid…
  Nu har vi alltid några gamla goda barndomsvänner som gäster på en vårmiddag till Valborg!
  Och vädret är strålande!
  Vårkram till dig!
  Monica

  • Ingrid skriver:

   Mösspåtagningen såg man alltid på tv förr i tiden. Nu vet jag inte ens om det sänds? Jag kommer ihåg reportern – Mariann någonting.
   Ni fick säkert en trevlig kväll.
   Kram

 8. Gunnar skriver:

  Önskar dig också en fin Valborgsmässoafton! Visst är det trevligt med elden men vi håller nog oss inne ikväll

 9. Laila skriver:

  Önskar dig också en trevlig helg. Vi tog en runda förbi Hoburgsgubben i dag och fick kaffe och smörgåstårta i Gerum i eftermiddags. I kväll öppnade vi vinflaskan som var kvar från höstens resa så vi avstår från elden ikväll. Tur är det för det verkar lite svårt att stava nu.
  Ha en skön kväll.

Kommentarer inaktiverade.