Trevlig Valborg! – Anekdot

Äntligen blev det en riktigt skön vårdag, även om det blåst i mesta laget idag. Mina pelargonior har blåst omkull flera gånger, så jag har fått stötta upp dem, men jag satt ute och löste GA-krysset i förmiddags och det var riktigt behagligt.

Efter lunch gick jag ut på en promenad och tog svängen runt Warfsholmen. Det är så vackert överallt just nu och flaggorna vajar fint i vinden. Det är många som vill vara med och fira kungen på hans 70-årsdag.

I förmiddags satt jag och tittade i mina kalendrar för att se hur vi firade Valborg förr i tiden och det var många gånger som vi gjorde det tillsammans med grannarna. Vi var hos Daléns, hos Langes, hos Gunnel och Svenne eller också var de var hos oss. En del år var vi på Klinteberget och såg på elden där och sedan en lång rad av år på Warfsholmen.

1992 var vi på Klinteberget tillsammans med Carina och Bosse och jag tror att det var då jag gjorde bort mig. Det var kallt och blåsigt och vi hade klätt oss ganska lätt. Åke hade bara en tunn sommarjacka där han dragit upp blixtlåsen en liten bit så hela bröstet var bart. Det var då jag skred till verket, gick fram till honom och sa att jag tyckte att det såg väldigt kallt ut, grep tag i löparen på blixtlåset och drog upp det.

”Men mamma, tror du inte att pappa kan avgöra själv om han fryser eller inte?!”

Bosse gjorde stora ögon när han såg vad jag gjorde. Ja, gissa om jag har fått höra för den här incidenten många gånger.

”Kommer du ihåg när morsan drog upp blixtlåset i pappas jacka?”

Warfsholmen 2009 – Åke, med jackan ordentligt knäppt

Men historien slutar inte där, för dagen efter, den 1 maj, var Åke och jag ute i trädgården, när en granne kom cyklande ute på vägen. Vi hejade och hon stannade och så stod vi där på varsin sida om staketet och pratade. Det var kallt och blåsigt den dagen också och plötsligt böjer hon sig över staketet, tar tag i Åkes jacka och drar upp dragkedjan och säger: ”Det där ser hemskt kallt ut!”

Jag är alltså inte ensam om att vara en ansvarsfull och omhändertagande kvinna.

Så de’ så!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Valborgsmäss. Bokmärk permalänken.

14 svar på Trevlig Valborg! – Anekdot

 1. Det var snällt och omtänksamt gjort av dig att se till att din man inte frös, tycker jag! Så gör jag ofta, både mot döttrarna och min man! Ingen har misstyckt hittills…
  Vi ska ha gäster ikväll, några barndomsvänner, så idag har jag förberett hela dagen!
  Ha en skön Valborg och första maj!
  Kram, Monica

 2. Anne-Lie skriver:

  Visst måste man hjälpa till om man ser att de fryser.
  Hoppas din valborg varit fin. Nu hoppas vi på en varm och skön maj månad.
  Kram!

 3. Susie Bloom skriver:

  Jag fnissade högt när jag låste om grannen som drog upp dragkedjan på Åkes jacka, där var nog gränsen överskriden eller…..!? 😆 Och vad sa Åke om det hela? 😯 Att han inte reagerade när du gjorde det var ju en sak, det var ju en naturligt hustrulig” omsorg, men en granne!! 🙄

  En enda gång sen vi flyttade hit har vi varit nere vid Ekstakusten och lyssnat på sång och tittat på majbrasa. Det var första året vid bodde här, men vi har inte gjort om det. Anledningen är att det var fruktansvärt kallt trots att det var skönt hos oss. Drog lite från havet och det räckte. 🙁 Så numera firar vi valborg med ett glas vin på altanen…och i år var det första sittningen där ute. 😆 Inte var det varmt precis, men med två tröjor och en vinterjacka så stod man ut en halvtimme! 😉
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Jag var på Balan igår kväll och det var faktiskt riktigt skönt. Jag tyckte nästan att det blåste mer här vid Odvalds än vid stranden och det är kanske inte konstigt med vinden från ost.
   Kram

 4. Gunnel skriver:

  Haha! Ni var klart båda två väldigt måna om Åke och ville inte att han skulle frysa och bli förkyld. Kraam

 5. Kraka skriver:

  Haha… Det där känner man ju igen…

  Kram

 6. Hillevi skriver:

  Så roligt! Kvinnans omsorger, minsann. Han var nog tålig, din Åke. Mycket fint foto av honom dessutom där med elden som bakgrund.

 7. Ja, ibland förivrar man sig och klär sig för lätt… sedan fryser man och blir förkyld. Mest hände det väl i ungdomens dar, men din Åke verkade ha varit ungdomlig 😀
  Så fint att Kungen fick en solig födelsedag, hos oss regnade det hela lördagen, men blev fint igår.

Kommentarer inaktiverade.