Trill int ikull

Gårdagens årsmöte med osteoporosföreningen var en trevlig tillställning, men det efterföljande föredraget var inte riktigt vad jag väntat mig. Jag trodde att det skulle handla om ”våra” mediciner, men så var det inte. Jag måste ha missuppfattat informationen, för i stället för det jag väntat mig, var det ett föredrag på temat Trill int ikull. Visserligen är det extra viktigt för oss bensköra att vi inte ramlar och bryter oss, så informationen vi fick var nog så viktig.

Den 16 mars har vi ett månadsmöte i SPF på just temat Trill int ikull och då kommer Emma Hargeby, som höll gårdagens föredrag, ut till oss och berättar om hur vi ska göra för att hålla oss på benen. Emma Hargeby är fastanställd av Region Gotland, hon är apotekare och ska ägna sig åt klinisk farmaci, så hon borde veta vad hon talar om.

Utanför badbryggan satt skarvarna på rad

I dag är det soligt, blåsigt och någon enstaka plusgrad. Jag har varit ute på en promenad och jag gick runt Warfsholmen. Det blåste isande kallt, men det var bara att pinna på så håller man värmen, men snor och tårar rann och innan jag lyckades få till en bild på de här fåglarna var fingrarna alldeles stelfrusna. Vinden tog tag i mobilen, så det blev det ena suddiga fotot efter den andra innan jag äntligen var nöjd.

Det är vemodigt att se pensionatet där man haft så roligt och ätit så gott

Mamma svan (eller är det kanske pappa) har tre fjolårsungar, och jag ville ha alla med på bild, men två stycken envisades med att gömma sig under bryggan

Nu är jag hemma igen och har ätit lunch och så har jag satt en liten bulldeg som står på jäsning medan jag sitter här och skriver. Några plåtar kanelbullar tänkte jag att det skulle bli. Det är gott att ha en liten reserv i frysen.

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenader. Bokmärk permalänken.

15 svar på Trill int ikull

 1. Jag läste gårdagens inlägg och skrattade faktiskt högt, det var på pricken! 😆 Jag har haft både katt, hund och fåglar (och fiskar) så jag vet hur olika dom är – så numera är det bara hund som gäller!! 😉
  Sen så skrev du idag om Warfsholm, är det nedlagt eller…..!? 🙁
  KRAM och trevlig helg
  Susie

 2. Znogge skriver:

  Tyvärr ställer fallskador i samband med snö och halka till det rejält. Lite snopet dock men det får bli en repris för din del. Här töar det redan rejält så någon halkrisk var det i alla fall inte i dag.

  Kram och trevlig kväll!

 3. Det blev ju jättefina bilder på fåglarna! Är det Stora Karlsö man ser på dem översta bilden? Fascinerande ö, som är alldeles platt!
  Det var ju snopet med föredraget, men jag undrar hur man kan hålla ett helt föredrag om att inte trilla omkull? Men hon pratade kanske om rollatorer och andra hjälpmedel? Jag är väldigt försiktig när jag är ute och går efter ett fall för sju år sedan, när jag fick en kotte under foten och slog pannan i asfalten. Numera går jag helst på stranden eller på skogsstigar…
  Ha en fin fredagskväll, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Det är Lilla Karlsö till vänster och Stora Karlsö till höger i bilden.
   När det gäller föredraget så gick det ut på att hon gick igenom mediciner som kan påverka oss äldre i negativ riktigt. Medicinerna är sällan testade på äldre, utan på unga människor och när de sedan skrivs ut till äldre kan de få en hel del oönskade effekter. Och så om mediciner som krockar med varandra och kan ge yrsel och annat elände. Det finns mycket att tänka på.
   Kram

 4. Laila skriver:

  Du valde den blåsigaste promenadvägen tycker jag. Vi tog Björkhagavägen och där var det inte så farligt med blåsten.
  Ha en skön kväll!

 5. Gunnel skriver:

  Solen har lyst här hela dagen, men trots det så är det ganska isiga vindar. En månad till får vi väl kämpa på, men sen får det vara slut på vintern. Trevlig helg.

 6. Anne-Lie skriver:

  hoppas bullbaket blev lycka.
  Trevlig Helg till dig!

 7. Geddfish skriver:

  Jag var ute och gick en vända idag och även cyklade. Underbart soligt väder!
  Nu så är tangenterna trötta och säger god natt och kram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *