Tumult i Hablingbo

24&#176 är det just nu här vid Stenstugu. Jag har putsat fönster i vardagsrummet på förmiddagen och Åke har hållit på med att ta upp en avrostad staketstolpe och nu har vi varit på Klinte med den och fått den svetsad. Jag passade på att gå på Konsum och handla, satte in korgen med handeln i bilen och så tog jag mig en promenad hem via Värsändekvior.
Ute över den nytröskade rapsåker flyger stora flockar av starar, som håller på att samla ihop sig och äta upp sig inför den stora flytten söderut. Det känns lite vemodigt att de redan tänker lämna oss och väldigt tyst har det blivit i naturen nu. Man hör bara några enstaka pip och skramlet från en och annan trast när man går ute i skogen. Här hemma är i alla fall sädesärlorna ännu kvar och svalorna flyger fortfarande omkring och snappar insekter. Speciellt på morgnarna är de väldigt aktiva och nåde den katt som ska passera över storgården. De liknar små raketer där de skrikande kastar sig ner över katten på bara någon meters höjd.
Igår kväll var vi på Crêperiet i Hablingbo och såg en varieté som hette Tumult i Hablingbo. Det där Crêperiet har vi ju åkt förbi många gånger när vi åkt söderut, men aldrig stannat till och undersökt vad det är för något. Det är ju så här vi skulle ha gjort med vår tomma ladugård!!


Här gick man in tvärs igenom ladugården och ut på gödselstaden.
I de gamla kobåsen satt det fullt av gäster.

Även på den gamla gödselstaden bakom ladugården satt det fullt av folk, som åt och drack.
Det var nog många som valt att äta middag före varietén.

Här köar vi i väntan på att få komma in i varietétältet.

Det här var en riktigt duktig artist.

Tumult i Hablingbo visade sig vara en varieté i nycirkusstilen, med unga och duktiga medverkande. Lite synd tyckte jag det var att man inledde med det bästa numret, för sen satt man bara och jämförde och väntade på något ännu bättre. En trevlig föreställning var det i alla fall, tältet var fullsatt av åskådare, den höll på i en timme och kostade 215:- i inträde. I dyraste laget tycker jag nog!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i TV o Video o Kultur, Utflykter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Tumult i Hablingbo

 1. Astrid skriver:

  Vi har också varmt,min termometer visar 26 och ser att Dahlian som jag satte sent har börjat blomma´
  Vi har ju snart järnnättern så det borde börja bli kallare,men inget är som förut
  Ja ni är uppfinningsrika på Gotland, vet att vi köpte pizza också i en före detta verkstad,men ladugård
  Vilket jobb att få rent

 2. Åsa! skriver:

  Visst är det otroligt att gamla ladugårdar kan bli så fina, tycker kodoften skulle sitta i väggarna för alltid, men så är det ju inte!
  Putsa fönster ja… Suck!

 3. Corina skriver:

  Trevligt verkar det ha varit trotts priset. Men säg det som inte kostar idag….promenader kanske fast snart kostar väl dom också. Putsa fönster skulle jag också behöva men jag gruvar mig ett tag till. Kramis !

 4. Pysen73 skriver:

  Det är väl inte försent att göra om ladan ännu? ;o) Men vilket jobb!!

 5. Znogge skriver:

  Jag tycker att alla föreställningar och dylikt kostar ganska så mycket. Tur att man inte är fem personer som går varje gång… Kostar en biljett 500 vilket inte är ovanligt så blir det en dyr historia! Ett bra sätt att använda en lada i alla fall 🙂

 6. Elisabeth skriver:

  ”Kultur är dyrt..” hörde jag någon säga. Å jag kan bara hålla med…
  Varm kram..

 7. Ia skriver:

  Det är trist att allt sånt här är för dyrt…eller kostar för mycket för den egna plånboken…eller vad det nu är!!
  Jag har varje år som Ainbuskarna varit här sagt attd et vore trevligt att gå på men nästan 500:- för nån timme det är för mycket för mig..man vill ju inte gå ensam!!
  Men…lite som sas ovan..Kultur är dyrt och dessvärre är det inget som prioriteras inom politiken heller…många ska ju dela på pengakakan!
  Häftigt med lagår´n! Tror bestämt jag läst om den nånstans…får ta mig ett besök där när jag väl får tummen ur och kommer på besök på ön!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *