Turister

Igår var vi verkligen och turistade. Vi skulle åka till Visby, mest för att vi ville gå i Botaniska trädgården och se på alla vackra rosor.

På vägen till Visby stannade vi till i Tofta, för Kerstin ville se Tofta kyrka, en kyrka som man har åkt förbi hur många tusen gånger helst, men aldrig varit inne i, så den blev det första målet.

Det var verkligen en speciell kyrka tycker jag och på bilden till vänster kan man se den ringbrynja från 1200-talet, som hittades vid städningen av tornloftet 2004.

Brudbänken som stod mitt i kyrkan var ett vackert medeltida föremål, som jag aldrig sett maken till förut.

I Botaniska trädgården blommar rosorna för fullt nu och doften från dem var ljuvlig. Den här heter Polkagris och det kan man nästa gissa sig till, eller hur?

När vi fått vårt lystmäte av rosor och rosendoft tillfredsställt gick vi till Stora Torget och åt lunch och sen tog vi en sväng upp till Krister. Han följde med oss till Domkyrkan för den hade Kerstin aldrig varit inne i. Vi var nog ganska eniga om att den kyrkan är väldigt vacker utifrån, men mindre tilltalande interiört.

Nu började det bli dags att hämta bilen, men vi hann med en sväng till Eva också. Hon jobbar i receptionen på Hotell Gute på Mellangatan och det var roligt att få ta sig en titt där också.

Vi var ju väldigt nyfikna på Krister och Thomas hus, Krister följde med oss till parkeringen och så åkte vi och tittade på det. Tyvärr kunde vi ju bara få se det från framsidan, men det ser väldigt trevligt ut och ligger bra till i ett trevligt och lugnt villaområde.

Innan vi åkte hem gjorde vi ett besök hos Thomas på Hotell Scandic Visby där vi fick en rundvandring och sedan bjöd Thomas på kaffe. De som bor där har inte speciellt långt till färjeterminalen. 😉

Nu är det snart slut på de här fröjderna, för i morgon åker Kerstin och Hassine hem igen, men det är verkligen roligt att ha haft deras sällskap de här dagarna, för då blir det ju av att man gör en del saker som man inte gör annars.

Vi får väl se vad vi hittar på idag, men det är lite oroväckande mulet…..

Dagens ordspråk:

God uppfostran är inte att inte spilla på duken, utan att inte låtsas om när någon annan gör det.

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Visby. Bokmärk permalänken.

4 svar på Turister

 1. Kicki skriver:

  Det är så mysigt att ta sig för saker när man är fler. Nu är ju du himla duktig på det även när du är själv, men det blir ju nåt extra när man har sällskap.
  Tomt när syrran åker, men ni har ju haft både fint väder och trevliga utflykter.
  Kram/Kicki

 2. Znogge skriver:

  Så mycket intressant det finns att se hos er. Gotland står på min lista men det gäller att komma till skott också…

  Mulet här med men sol är utlovat till klockan 2. Något gör mig dock tveksam…

  Ha en fin dag!
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *