Turkiet – Reinhold

Det är mulet idag också, men uppehållsväder än så länge. Igår fick vi 12 mm regn och det var välkommet, men nu kan det gärna få bli solsken. ”Turistarna” blir ledsna annars!

Ännu ledsnare än de gotländska turisterna är nog de som befinner sig i Turkiet. Nog fick i alla fall jag en mindre chock när jag såg nyhetssändningarna igår kväll. Nyhetssändningar som berättade om en militärkupp i Turkiet, att undantagstillstånd var utfärdat, samtliga flygplatser stängda och en regeringsbyggnad och radio- och tv-huset erövrat av en militär utbrytargrupp. Det blev sent innan jag kunde slita mig från tv-soffan och gå till sängs, men idag meddelar man att kuppen misslyckats. Det har verkligen varit en omskakande helg!

Idag har Reinhold namnsdag
, men det är nog ingen större idé att skicka några namnsdagshälsningar, för det finns nästan ingen som heter det idag, i alla fall inte som tilltalsnamn. Svärfar Adolf däremot hade en bror som hette det och Reinhold emigrerade till USA tillsammans med sin bror Helmut och båda dog där.

Klicka på bilden så blir den större och mera lättläst

Det finns en amerikansk internetbaserad organisation som heter Find a Grave och via deras sida kan man söka efter gamla gravar. Nu har Krister lyckats hitta just Reinholds grav och det passar väl bra att tänka på honom lite extra just idag när han har namnsdag.

Nog är det
helt fantastiskt hur internet har fått världen att krympa. Det verkar vara en helt outsinlig källa för information om de mest skilda ting. Vem hade kunnat ana detta när man var barn och det inte ens fanns tv. Vart är vi på väg och vad bär framtiden bär i sitt sköte?

Ha en skön helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Nyhetskommentar. Bokmärk permalänken.

10 svar på Turkiet – Reinhold

 1. Gunnar skriver:

  Det är verkligen oroande med instabiliteten i Turkiet. Jag gillar inte den nuvarande regimen men militärkupp är ingen bra lösning.
  Jag har en del foton på gravar i mitt släktregister. Jag tycker också att det är intressant att gå på gamla kyrkogårdar och läsa på stenarna. Särskilt vilka yrken de har haft som ligger där.

 2. Geddfish skriver:

  Jag gillar att gå på kyrkogårdar och läsa på gravstenarna. Det blir färre stenar med tiden, då många väljer minneslundar. Så har jag det med Sigge, han ville ha det så.
  Men jag har inget av detta på nätet, dock har jag en fin släktforskning på mammas sida, som en kusin sköter om.
  Jag tänker många gånger på min tekniske pappa, vad han skulle ha gillat Internet!
  Önskar dig en fin lördag. Kram, Gerd

 3. Ja, det känns ju bra att militärkuppen i Turkiet misslyckades. Men oron finns kvar…

  Ja det är verkligen otroligt med Internet! Allt, precis allt, kan man få svar på när man undrar något! Vi slängde uppslagsverket för ett par år sedan…
  Ha det så gott, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag har ännu Bonniers stora uppslagbok i bokhyllan, men nu är det länge sedan jag bläddra i den. Förr var jag där nästan dagligen och letade information nästan dagligen. Nu är det google som gäller.
   Kram

 4. Hillevi skriver:

  I två inlägg på raken skriver du ”vart är vi på väg” – fast om två helt olika saker, förstås. Men de senaste händelserna är verkligen något att huka inför… 🙁

  Fast somligt är ju fantastiskt i stället, som vad som kan åstadkommas via nätet.

  • Ingrid skriver:

   Det är ju två helt olika frågor egentligen. Den ena ställd med nyfikenhet inför hur långt tekniken kan ta oss och den andra med fasa när man ser hur terrorn i världen kommer allt närmare oss,
   Kram

 5. Hillevi skriver:

  Ja, naturligtvis. Jag ser att det nästan låter som om jag anmärkte men så var det förstås inte menat alls! Utan att det verkligen finns mycket att förundras över i vår värld, positivt och negativt. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *