Tussilago

Sommartid är det nu och om man bara har fördrag med att man måste upp en timme tidigare på morgnarna, kan man ju glädja sig åt ljusare kvällar.

Jag har haft en skön och avslappnande söndag och efter lunch satte jag mig och läste några kapitel i Hennes andra namn, bok nummer två i en serie på fyra böcker av Elena Ferrante.

Det var ganska mulet i morse, men det ordnade till sig och bortsett för den envisa blåsten, så har det varit skönt väder med 8-9 plusgrader. Jag var nyfiken på om tussilagon kommit upp ännu vid dammen, så när jag tröttnade på boken satte jag kursen dit.

Över åkrarna kastade sig två tofsvipor fram och tillbaka i luften, ängsligt skrikande sitt piiivitt, piiivitt och högt uppe mot den blå himlen hörde jag en lärka drilla. Ingen av de här fåglarna klarar min mobilkamera av att ta kort på och inte heller blev det något kort på en flock med 7-8 starar som satt i en buske och tjattrade. De flög så fort jag stannade till.

Vid dammen var det lika fint som vanligt, men helt tomt på fåglar

Och visst fanns det tussilago

En del växte ända nere i vattenbrynet

Annars var det sparsamt med växtligheten och några blåsippor syntes inte till, men de kommer väl så fort det blir lite varmare. Jag var inte ensam om att ha sökt mig till dammen, utan jag träffade ett par med en hund med sig och de hade, precis som jag, upptäckt dammen för bara ett par år sedan och de tyckte också att det var ett fint område att promenera i.

Ha en skön söndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader, Vårtecken 2017. Bokmärk permalänken.

18 svar på Tussilago

 1. Znogge skriver:

  Vilka vackra vårbilder! Visst kändes det tidigt i morse men ljusa kvällar uppskattas!

  kram

  • Ingrid skriver:

   Ljusa kvällar uppskattas här också, men man blir lite förvirrad i början och fattar inte att klockan är så mycket. Är det dags för mat redan??
   Kram

 2. Ja, nu är det sommartid och jag håller med dig om, att det verkar onödigt att byta tid två gånger om året! Men jag stiger inte upp tidigare för det; jag ställer aldrig någon klocka om det inte är något särskilt.
  Så roligt att tussilagorna hade kommit upp, dom har jag inte sett här än!
  Den där dammen är ju stor som en liten sjö!
  Kram, Monica

 3. Gunnar skriver:

  För mig har Tussilagon alltid varit det viktigaste vårtecknet. Det kanske hängde ihop med att vi plockade dom och tog med hem till mor när vi var barn.

 4. Anne-Lie skriver:

  Underbart med fågelkvitter, inte alltid man hinna med att fota dem. Tussilagon lyser som solar på marken. Jag hittade en utslagen vitsippa idag. Solen gör underverk med naturen.
  Kram!

 5. Geddfish skriver:

  Jag har då njutit idag och sluppit frysa, tack och lov! Välkommen våren, älskar att höra fågelkvittret och känna solens smekning.
  Önskar dig en god natt, när så dags är. Kram, Gerd

 6. Laila skriver:

  Vi hittade också tussilago på vår promenad i dag.
  Kram

 7. Gunnel skriver:

  Jag känner mig piggare och piggare för varje vårblomma som dyker upp. Kram

 8. wiolettan skriver:

  Fåglar som flyger är svåra att hinna få någon bra bild på.
  Blommor däremot, de sitter där de sitter. Fina bilder du fick av vårens ankomst.
  Här hos oss är det också blåsigt, inte skönt, med plusgraderna värmer.
  Trevlig dag.
  Kram!

 9. Det gör ju inte så mycket att du inte såg så många blommor, du har ju massor hemma i din rabatt! 😆
  KRAM
  Susie

Kommentarer inaktiverade.