TV-kvällen

Så har det varit premiär för Allsång på Skansen och Måns Zelmerlöw skötte sig ju riktigt bra. Han är en riktig charmknutte och jag saknade i alla fall inte alls Anders Lundin.

Det enda jag inte gillade var den där tramsiga Anton! Hur kan det vara att de som sköter webb-inslagen är så fjolliga, så var det förra året också. Och varför ska man inte en del kunna få se hela programmet i TV? Kan Lotta på Liseberg få hålla på i 1½ timme, kan väl Allsång på Skansen göra det också! Nu är det bara de som har tillgång till en dator med en snabb uppkoppling, som kan se den sista halvtimmen – det är väl inte rätt?

Men hur man ska kunna toppa kvällens artister till nästan gång har jag svårt att förstå. Kan de bli så mycket bättre än i kväll?

Inte nog med allsångspremiären, det har varit premiär för nyinspelade program med Morden i Midsomer också. Den nye kommissarie Barnaby, spelad av Neil Dudgeon, visade sig vara en trevlig bekantskap han också. Klurig och finurlig löste han kvällens mordgåtor.


Det blir trevliga tisdagskvällar framöver.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i TV och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på TV-kvällen

 1. Viola skriver:

  Jag sitter med öppet fönster och lite svalare luft sveper förbi. Jag är lite av en nattuggla
  så nu sitter jag och bläddrade lite bland bloggarna. Fastnde för din blogg, det är inte så många 70-åringar som bloggar. Jag är en av dem. Nu ska jag läsa lite mera hos dig.
  På återseende.
  Viola

  • Ingrid skriver:

   Så trevligt med en ny besökare. Du är så välkommen Viola och nu får jag ju hälsa på hos dig också 🙂 som sagt, det är inte så många bloggare i vår ålder.

 2. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Tramsig är väl bara förnamnet på Anton 🙁 Jag fann då ingen humor i hans framträdande inte. Snarare tvärtom!
  Kan inte hitta något charmigt alls hos Måns, hur jag än letar så hittar jag bara självgodhet i hans ögon, men smaken är ju delad vilket är bra och åsikter får vi ju ha, som tur är. Jag föredrar någon som liiiite äldre och kunnigare 😉 Att sjunga är en sak men att vara ledare är en helt annan och kräver lite rutin.

  Blir så jäkla irriterad på denna eviga fortsättningen på webben, så visst, kan Lotta få 1,5 tim. så varför inte Måns? Vem hinner med att koppla upp sig när dessutom Midsomer Murder börjar direkt efteråt?
  Nä, det måste till en ändring. Retar mig dessutom på att dom har en VIP-gång där alla ”kändisar” sitter varav Eva Hamilton som är TV-chef tyckte att Måns skötte sig bra då han frågade…vadå ”gå med håven”.

  Kanske dags att vi gör våra röster hörda via nätet på något sätt. Allsången ska ju vara för ”folket”, men här sitter bara kändisar nära scenen och de andra får packas ihop längre bak. Så ska man ha dator för att få se slutet! Orättvist till max! TV-licensen ska betalas och då är det väl vår rättighet att få se hela program!

  BAO var bra men resten kunde då jag leva utan. Passande för de unga men inte för mig i alla fall.
  Kanal 9 visade Agatha Christie med miss Marpel 21.00 så jag zappade mellan Midsommer och Marpel. Så typiskt att visa två bra deckare på samma tid. Visserligen slutade Agatha lite senare så slutet fick jag se. Skönt med lite ”nytt blod” i Midsomer och Neil Dudgeon gillar jag, en bra skådespelare som har gjort några gästframträdande i några avsnitt.

  Vet inte om det hjälper att sända runt en protestlista mot ”fortsättning på webben” via mail för att sända den till ansvarig chef?
  Ha det gott i värmen!
  Kramen, Atneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!

   Jag gillar ju Måns och tycker att han är en otroligt duktig kille, som lyckas med det mesta han tar sig för. Men så är det, vi tycker alla olika ibland och tur är väl det, att vi har olika smak och olika åsikter om saker och ting, så trist det skulle bli annars.

   Jag tycker ju också att det är kul att se de där kändisarna på Skansen. Det har blivit lite av en sport att snabbt försöka komma på vilka de är och vad de heter.

   Jag känner ju lite extra mycket för just Allsång på Skansen sedan vi var där och såg på repetitionerna inför kvällen en tisdag härom året.

   Någon protestlista lär vi nog inte ha mycket för! Alla program både i radio och på TV vänder sig mer och mer till användarna av datorer och ”www” dyker upp i alla sammanhang. Det är nog bara att rätta in sig i leden och inse att nästa generation har ett helt annat sätt att se på det här.

   Kram Ingrid

   • Agneta skriver:

    Nästa generation ska ha pengar till att betala för datorer och inte minst abonnemangsavgiften OCH TV-licensen. Det börjar bli en dyr historia det här med TV+dator. Vi kan väl i alla fall avskaffa TV-licensen som jag anser är förlegad.
    Nu har jag +30 i skuggan och när solen kommer om en stund kan jag glömma balkongen som ligger åt väster. Det är så varmt att balkongblommorna slokar av solen.
    Kramen

 3. Gun skriver:

  Trevligt att du är nöjd med ledarbytet. Ser det tyvärr inte hos mej. Skall iväg efter mera lådor att packa, varmt är det att stuva nera hushållet, men jag gör det så gärna den här gången:)

 4. Kicki skriver:

  Jag tyckte också att Måns fixade debuten alldeles utmärkt, och han blir nog ännu bättre när han blivit ”varm i kläderna”. Jag har aldrig brytt mig om att titta på halvtimmen som följer på nätet, kanske ska jag titta i efterskott.
  Odräglig värme, ja, jag vet, man borde vara nöjd när den äntligen kommer, men det kan väl vara måtta. Det ska bli minst lika varmt idag som igår, och då hade vi 30 grader.
  Kram (en redan svettig)

  • Ingrid skriver:

   Visst verkade han lite nervös igår kväll, men jag tror att han kommer att bli jättebra. Det är en enormt duktig kille!
   Ni har nog varmare än vi,för här är det inte så höga temperaturer.
   Kram

 5. Pia skriver:

  Visst är Måns en charmig påg 😀 Jag tyckte aldrig om Anders Lundin han var alldeles för tramsig för min smak.Gillade det skånska temat Men jag är kanske lite färgad 😉 Ha en bra dag Kram

 6. Måste tydligen ha missat något.Två program. Måns o.Nye Barnaby.Jag är ju lite”halv-tokig” i gamle Barnaby. Jag står över.
  Och inte minns jag vad jag gjorde .Kanske jag läste om Emma.
  Nej jag satt nog här vid datorn. Nu vet jag, jag såg 18.15 – Hasse Alfredssons intervju.Sen gick jag in och googla på honom, sen till FB.där fanns,delade till min sida.Har ju en massa vänner där också som jag måste skriva lite till.Igår rngagerade jag mig i Britt H. hon som ville ha med mig till Turkiet.Första gången hon åkte.Kanske inte så passande skrev jag, som slutat kröka /röka och inte tål solen. Skönt.

  Kram Majsan

Kommentarer inaktiverade.