Två år på Odvalds

Jag vet inte riktigt varför det blev så, men det har inte blivit någon ordning varken på bloggande, svarande på kommentarer eller bloggbesök den här veckan jag bott på Sicklings. Jag har suttit vid deras datorn någon stund då och då och jag skulle ju kunnat haft laptopen med mig, men lusten har inte riktigt infunnit sig och så länge min syster Kerstin var här ville jag ju umgås med henne i första hand. Det kanske helt enkelt var så att jag behövde lite semester, men nu, när jag är tillbaka på Odvalds, ska det väl bli lite bättre ordning på mig igen. Så oroliga Birgitta, var inte orolig, nu är jag på gång igen. 🙄

Nu har alltså Carina o Bosse kommit hem igen och jag har gått av mitt hundpassande. Vi var ute och gick en promenad i morse, Ludde och jag och det var tur, för nu har det börjat regna en aning och han gillar inte att bli våt i pälsen. Lyckan var fullkomlig när matte o husse kom, men han låg och sov så han hörde dem inte förrän de stod inne i tamburen.

Den här fina handväskan 😉 fick jag för besväret, som ju egentligen inte är något större besvär. Det är bara roligt med lite omväxling och att ha något annat än sig själv att tänka på.

Idag är det två år sedan vi flyttade hit till Odvalds. Två år som ju inte blev riktigt som jag tänkt mig, men ändå har det varit en bra tid. Jag stortrivs i området och har lärt känna en hel del av de sin bor här. Många har flyttat ut under de här två åren och nya har flyttat in.

I mitt hus, som är ett tvåvåningshus, finns det fyra lägenheter och det är bara min spelande och sjungande granne ovanpå, som är kvar från det vi flyttade in. I markplanslägenheten bredvid mig bodde då en ensam man och idag bor det en ung familj med tre barn och en fin hund där. Det är väldigt roligt att det finns även ungdomar och barn i området. Lägenheten ovanför deras har bytt ägare flera gånger och jag känner dåligt till den/de som bor där nu.

Egentligen är det fem lägenheter i huset, men den femte är en enplansflygel där det bor en ensam äldre man. Huset verkar i alla fall vara väl ljudisolerat, för det är alltid väldigt tyst och jag hör varken musik ovanifrån eller något stoj från barnen i lägenheten intill, fast jag är ju lite lomhörd förstås. 😉 Nej, det enda som stör är kra, kra….. från kråkorna på morgnarna, men stänger jag vädringsluckan i sovrumsfönstret hör jag inte dem heller.

På Sicklings har de inte tv-kanalen TNT, så jag har fått vila mig inte bara från bloggen och daterandet utan också från Cityakuten. Det blir spännande att se vad som hänt under min bortavaro. Måtte det inte ha hänt Dr Mark Greene någonting!!

Dagens ordspråk känns som en tanke:

Det träd som ofta flyttas slår sällan rot.

Trevlig tisdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i TV, Väder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Två år på Odvalds

 1. Gunnel skriver:

  Två år är egentligen inte så lång tid, men oj, vad det hinner hända mycket. Låter som ett trevligt område du bor i. Jag tycker det är bra om det är lite åldersblandat. Det blir mycket mysigare och händelserikare då. Kram

 2. Kicki skriver:

  Tid går så fort att man inte fattar det. När man har kommit till torsdan, så känns det redan som veckan är slut och en ny tar sin början när som helst.
  Vi har bott här i Vikmanshyttan i 5 år nu!!
  Kram Kicki
  Jag känner igen det där med blogguppehåll. Trots att jag är hemma och har alla möjligheter i världen, så är det lite motigt ibland och då blir det heller inga besök hos andra.
  Kram/Kicki

 3. Suss skriver:

  Det var skönt att se dig igen Ingrid, jag har också funderat lite, även om jag inte heller är på bloggen jämt.
  Väskan var väldigt fin, nu när jag också gillar väskor, uppskattar jag att se lite olika och den där hade jag kunnat köpa själv.
  Roligt att få höra lite om Odvalds, det verkar vara ett bra område och du har så fint där omkring dig. Jag förstår att du trivs! KRAM!

 4. Znogge skriver:

  Tänk att det redan är två år sedan ni flyttade! Åren går… Skönt att du trivs i alla fall. Jag tror det är bäst och det är en lagom blandning bland hyresgästerna. Inte bara äldre eller yngre…

  Kram

 5. Charlotte skriver:

  Nej, det blir inte alltid som man tänkt sig. Men trots det verkar det som du funnit dig till rätta på Odvalls. Skönt att det är väl isolerat, kan vara lite jobbigt med för mycket grann ljud annars. Kram

 6. Beppan skriver:

  Oj – har alldeles missat din födelsedag! Grattis så här i efterskott… 🙂
  Härligt med ett bostadsområde med blandade åldrar. Särskilt som det är välisolerat….
  Barnskrik är inte så skoj på nätterna när man blir äldre….

 7. Man får GRATTA så hjärtligt! 😆 Hade missat det totalt!! 🙁 Läste tillbaka och såg vilken otroligt mumsig smörgåstårta du hade. Det är något jag verkligen gillar, men som jag inte ätit på åratal tyvärr. 😐
  Jag har haft fullt upp med allt runt skördefesten, planerandet för poolen, grävandet på yttertomten samt badandet – så bloggandet har verkligen kommit i skymundan. Men…nu börjar livet återgå och badandet har väl kanske tagit slut för i år. Fast man vet inte, det kan ju bli en skön indiansommar – och då ska jag doppa mig igen! 😉

 8. Kerstin skriver:

  Oj vad fint det ser ut där du bor. Den dag vi inte längre orkar med hus och trädgård vill vi bo så där. Den där handväskan kan du ha glädje av länge, hahaha!
  Kram /Kerstin

 9. Maj BB skriver:

  Kloka ord! Ser ut som ett trevligt område du bor i precis som det jag flyttat till. Hoppas kunna ”slå rot här” och få ordning på nya livet och se framåt.

  Ibland är det nog skönt att ta lite paus från bloggen….du brukar ju skriva flera inlägg ibland och även väldigt långa som är trevliga för oss…..men inte alltid det passar att ha datorn igång /M

 10. Karin skriver:

  Jag ser också på cityakuten, jag vet inte för vilken ordning. Om du inte sett det tidigare så ska jag inte avslöja hur det går för dr Greene. 😀
  Ber att få gratulera i efterskott, du fick en trevlig födelsedag läste jag.
  Jag är nu hemkommen från 5 dagar i sommarstugan, och svampskörden blev bara en handfull med små kantareller.
  Nu ska jag ta itu med hemsidan, för den funkade inte så bra sist jag tittade på den i Gogglecrome. Den är ju gjord i OE, men det är inte många som har kvar det.
  Har du erfarenhet av one.coms egna mallar för hemsidor? Eller du har övergett one.com?
  Kramar Karin

  • Ingrid skriver:

   Så härligt att du också följer Cityakuten. Jag ser den för första gången.
   Man tackar för gratulationen! 😀
   Jag har både den här bloggen och hemsida hos One.com, men har inte använt deras mall för hemsidor, däremot deras blogg. Fast jag föredrar WP-bloggen, så det blev bara ett kort tag. Men bloggen är bra och lätthanterlig, det som gjorde att jag la ner den är att man som besökare inte kan skriva i sin url när man kommenterar.
   Ha det gott Karin och lycka till!
   Kram

 11. Birgitta skriver:

  Lovar att inte oroa mig fler gånger. Klart du ska ha bloggsemester. Men du är så flitig i ditt skrivande så…. det blev så tomt om man säger så.

  Låter som en idyll där du bor. Äldre, mellan, barn och djur. Låter härligt.

  Ditt ordspråk idag stämmer. Visst är det så. Min pappa flyttade ofta och då följde ju vi i familjen med. Typ 4 år på varje ställe. Rotlös är nog ett bra ord för mig. Så när jag flyttat med små barn till Lund, och längtade hem till Sthlm, så valde jag ändå att stanna kvar i Lund. Mina barn, mina små träd, skulle få ha rötter. Och det har de fått.

  Ha det så gott och hoppas du inte saknar Ludde för mycket. (Väskan var skitsnygg!)
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag är djupt rotad i den här nejden. Här i Klintehamn bodde jag som barn och sedan flyttade jag till Stenstugu, bara tre km bort och så tillbaka till Klintehamn igen.
   Väskan är inte bara snygg, den har ett intressant innehåll också. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *