Två misslyckanden

Det har varit en ganska solig och fin höstdag och jag startade med friskt mod dagens aktiviteter när jag fått i mig frukosten. I morgon ska SPF ha höstupptakt på Snäckan i Klintehamn och då är det tradition att styrelsen ska stå för arrangemangen, inte någon av kaffekommittéerna. Alltså skulle jag baka en kaka. Jag gjorde en fyriskaka på plåt och funderade lite på var jag skulle placera den i ugnen, men valde ett hack under mitten och medan den gräddades, dammade och dammsög jag.

Jag kollade kakan och den hade ännu inte fått någon färg. Var ugnen fel inställd? Nej ratten stod korrekt, så jag flyttade upp plåten ett hack. Kollade den igen efter en stund och den var fortfarande blek, så då körde jag en stund med bara värme ovanifrån. Till slut hade den stått inne 45 minuter och då kände jag att jag var  tvungen att ta ut den och då hade den givetvis fått för mycket färg under. Den är inte bränd, men på gränsen.

En vecka gammal är den här buketten ännu väldigt vacker

Gör om, gör rätt! Men nu hade jag inte strösocker så att det räckte till en kaka till, så jag fick först åka och handla och efter lunch satte jag igång med kaka nummer två, som inte heller ser speciellt tjusig ut. Båda går att äta, men båda är tämligen misslyckade.

Medan kaka nummer två stod i ugnen gick jag runt i området för att försöka hitta gräsklipparen, som inte var på sin plats i förrådet. Jag hittade den i Omsorgens trädgård, där den hade fullt jobb med att ta hand om det höga gräset, så det var bara att sätta upp sig i kö och det var tur att jag gjorde det, för det kom två stycken till efter mig, som ville ha den. Gräset växer så att det knakar och i morgon ska det eventuellt bli regn igen, så vi var många som ville snygga till våra gräsmattor till helgen. Det är ju ingen som har några större ytor att klippa, men hur det än är, så måste batterierna hinna laddas upp emellanåt.

Nu får vi hoppas på att den där profetian om lördagsregn är fel, för det är inte kul att grilla i regnväder, men på Snäckan kan vi komma inomhus om så skulle vara.  

Trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Mat, Odvalds, SPF. Bokmärk permalänken.

16 svar på Två misslyckanden

 1. Musikanta skriver:

  Var det något fel på ugnsvärmen eftersom kakan misslyckades. Du bakar ju så mycket så det kan väl inte vara dig det berodde på. Problemen med elen hos er kanske har spritt sig till ditt kök? Det verkar väldigt konstigt i alla fall.
  Kram från Ingrid

 2. Ingrid skriver:

  Det har du rätt i Ingrid! Kanske har elavbrotten påverkat min ugn. Jag får nog ta och kolla upp den.
  Kram ♥

 3. skogsnuvan skriver:

  Nog skulle jag också behöva klippa gräset. Det är mycket nu

 4. Monica skriver:

  Så förargligt med kakorna! Men jag tror att alla kommer att gilla dem i alla fall! Lite konstigt är det dock med din ugn…
  Ännu en fin, solig dag här nere och maken går och vattnar på alla ställen vi sått i gräsmattan. Men oj, så mycket ogräs det kommer…
  Hoppas att ni har tur med vädret i morgon!
  Kram, Monica

 5. Krister Levander skriver:

  En fantastik fin bukett!!!

 6. Ingrid skriver:

  Och hållbar!
  Tack för den. ?

 7. znogge skriver:

  Men vilken otur med kakorna!Men så länge de går att åta så…

  Kram

 8. Ingrid skriver:

  Det växer enormt nu när det äntligen kommit nederbörd.

 9. Ingrid skriver:

  Det är likadant här. Det har blivit väldigt frodigt grönt, men det är väldigt mycket ogräs och lite gräs. ?
  Kram

 10. Ingrid skriver:

  De slinker nog ner!
  Kram

 11. Lena i Wales skriver:

  Ibland blir inte allt som man tänkt sig hur väl man än gör. Visst är det konstigt med kakan, man gör samma gång efter gång och helt plötsligt blir det fel. Samma som att man kan gå på samma gång 1000 gånger utan att snubbla och så helt plötsligt drattar man omkull och fattar inte varför.
  Hoppas allt gick bra till slut och att du får en lugn och fin helg!

 12. Kicki skriver:

  Så förargligt med kakan, jag trodde du fått elavbrott igen. Kanske går inte spisen på alla faser, det hände mig en gång när ugnen inte blev varm som den skulle.
  Så bra att ni har en gemensam gräsklippare och slipper ha en egen.
  Ha en skön helg
  Kram/Kicki

 13. Ingrid skriver:

  Det ordnade sig och kakan blev godkänd.
  Ha en fin helg själv!
  Kram, Ingrid

 14. Ingrid skriver:

  Det är jättesmidigt att ha en gemensam gräsklippare. Det är ju ingen som har så mycket mer än jag och du vet ju hur litet det är.
  Kram ♥

 15. Husbilen-Ellen skriver:

  En jättefin blombukett! Härliga höstfärger. Trist med kakorna, men de smakade säkert gott ändå. Brukar sällan bli över något när det är hembakat.

 16. Ingrid skriver:

  Kakorna blev uppskattade!
  Kram

Kommentarer inaktiverade.