Tvåtusenfemhundra

Så många kronor kommer det att kosta att laga bilen, för precis som jag misstänkte så var det en lambdasond som krånglade och nu är det tredje gången det händer. Den här gången var det ett avbrott i lambdasondsuppvärmningen som gjorde att varningslampan lyste. Killen som felsökte släckte lampan och har jag tur var det bara ett tillfälligt fel, annars måste jag lämna in bilen och få den lagad, men det går att köra med den i alla fall, så det får vara tills jag kommer hem från Sicilien.

Det har varit åska och regn idag, men det blev inga större regnmängder, 7-8 mm bara. Fast det är väldigt mulet, så det kanske kommer mera. Jag åkte upp till Stenstugu innan jag åkte till verkstaden och möttes av Smulan så fort jag kom in på gården och det var skönt, för igår syntes hon inte till.

Mjölken som stått och blivit äcklig hällde jag ut, diskade skålen och fyllde i nytt, men se det passade inte damen. Då satte jag in skålen i mikron och värmde lite och då blev det en hel annan sak. Hon drack och drack, gick upp och la sig och kom ner igen och fortsatte lapa mjölk och så höll hon på flera gånger tills skålen var tom.

Nu ska jag se om jag kan ladda ner något läsbart från biblioteket, men jag vet inte om jag kanske använt med sjudagarskvot. Man får låna två böcker i veckan och jag minns inte riktigt när jag lånade senast. Man kanske skulle skaffa ett konto vid något annan bibliotek också. 😉

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Katterna, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

18 svar på Tvåtusenfemhundra

 1. Birgitta skriver:

  Vi hade ett rejält slagregn på tio minuter igår. Älskar sånt regn. Det dååååånar i marken :). Nån åska såg jag inte till.

  Skönt att Smulan visade sig. Fast jag trodde de flesta katter var laktosintoleranta? Ingen av våra katter har tålt mjölk. De får dunderdiarré. Fast om man blandade mjölk och vatten 50/50 så funkade det.
  Ha gott!

 2. znogge skriver:

  Sura pengar det där men samtidigt så har man inget val och man vill kunna ha en körsäker och startvillig bil.

  Skönt att smulan visade sig i dag och uppskattade sin uppvärmda grädde 😀

  Kram

 3. Kul att Smulan vill ha ljummen mjölk! Dom kan bli lite bortskämda våra små husdjur ibland….. 😆
  Här kom det 8 mm inatt och så 6,5 i morse när det åskade. Santos var rädd och ville inte gå ut. Speciellt inte när det kom några flygplan precis över oss, då gömde han sig och vi fick dra fram honom. Sen gick han bara halva det normala varvet, så Rolle vände eftersom han var som en klump i kopplet. Men när dom vänt och han var på väg hem, då sprang han….. 😉
  KRAM
  Susie

 4. Anne-Lie skriver:

  Ja, så lätt det är att skämma bort våra små husdjur. Våra katter får fil till frukost varje morgon.
  Usch, laga bilen drar alltid med sig en massa pengar som man tycker man kunde ha roligare med.
  Kram!

 5. Lambergsfrua skriver:

  Lambdasond?? Något såndant har jag aldrig hört talas om i en bil – eller över huvud taget. Nu har jag googlat och lärt mig en en hel del.
  Smulan verkar vara en dam med fina smaklökar, som föredrar ljummen mjölk. Hur kunde du bara komma på tanken att servera kall mjölk Ingrid 🙂
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 6. Kraka skriver:

  Klart Smulan ska få sin mjölk lite varm! De rara djuren måste skämmas bort lite, det är de värda.

  Bilar kan minsann kosta mycket pengar. Jag har ju en ny bil och hoppas det dröjer innan något går sönder, men allt blir slitet och det verkar som att allt håller sämre och sämre trots att man borde kunna tillverka saker som håller ”för evigt”.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Visst ska man skämma bort en sån sötnos!
   Det värsta med de moderna bilarna är att de är så komplicerade så det krävs nästan märkesverkstäder när de krånglar. En vanlig bilmek ute på landet klarar inte av dem.

 7. Beppan skriver:

  En katt som vet vad hon vill det där!
  Och tur att du visste vad hon ville också.
  Dessa bilar – attans vad det kostar att hålla igång dem.
  Nödvändigt för oss som inte har kollektivtrafik att förlita oss på.

  • Ingrid skriver:

   Hon har många olika hyss sig för, den lilla Smulan.
   Jag är tacksam så länge jag har min bil och kan köra iväg när jag vill, men den dagen kommer väl när det är dags att inte ge sig ut på vägarna längre. Hoppas att det dröjer ett tag till.
   Kram

 8. Hillevi skriver:

  Hon är fint omhändertagen, Smulan!
  Jag laddar också ned böckerna jag läser och så står det i Liza Marklunds senaste, Järnblod, att man minns mycket mindre jämfört med att läsa pappersböcker! 😯 Särskilt vad gäller kronologin. Måste försöka ta reda på om det ligger någon sanning i detta, för nog minns jag sämre numera men det har jag skyllt på helt andra saker! :mrgreen:

  • Ingrid skriver:

   Kan det verkligen vara så? Ljudböcker skulle jag kunna tänka mig att man minns mindre av, för där hjälps det inte att man blir lite distraherad ibland och tankarna flyger iväg. men att det skulle vara skillnad på pappersbok och att läsa på surfplattan, det har jag svårt att tro.
   Kram

 9. Hillevi skriver:

  Jag hittade ”källan till källan”: http://www.dn.se/nyheter/sverige/ny-studie-lattare-minnas-handlingen-i-pappersbocker/ och undersökningen var mycket liten. Lite kan jag nog bejaka – med en pappersbok känner man fysiskt hur mycket man har av boken i handen – e-boken är mer anonym så, men även om det skulle vara så att kronologin kanske inte är lika tydlig, så är HANDLINGEN det. Så jag fortsätter med detta eminenta sätt att ta till sig böcker! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *