Ullturen inställd

Vad gör man i Corralejo en lördagskväll i februari? Jag funderade på att gå ut och kika på nattlivet, men så satte jag på tv:n och där var det ju ”Mello”. Upplägget var ganska olikt vårt. De har bland annat en jury på tre personer som ska bedöma inslagen och det hela blev väldigt långdraget och det pratades mycket spanska 😉 ,så jag tappade tålamodet med det och gick ut till poolbaren och satte mig och surfade lite. Det var faktiskt riktigt skönt ute och myggorna var inte av det allra elakaste slaget, men vi halvelvatiden gav jag mig och gick in igen.

När jag vaknade i morse såg det ut att bli en solig dag och det var alldeles stilla. Palmbladen utanför mitt sovrumsfönster rörde sig inte alls. Solen blev dock inte långvarig, för när jag gick åt frukost var det alldeles mulet igen, så när jag ätit färdigt gick jag ut på en promenad. Jag brukar bli retad av mina barn för alla mina foton av blommor, men här finns inte så mycket av den varan, så gissa om jag blev nöjd när jag fick se en hel rad med olika hibiscusbuskar. Jag vet inte vad det var för typ av hus där de var planterade, men det fanns inga staket i alla fall, så jag smög mig in och tog ett kort av varje sort. Det fanns en enkel vit som var väldigt, väldigt vacker. Blomningen var inte så riklig, men det är ju vinter och buskarna var nerklippta. De kommer säkert att bli jättefina om någon månad.


Bilderna är klickbara!

Jag åt lunch på rummet och sen gick jag ut och la mig i en solstol vid poolen. Solen glimtade till då och då och det var riktigt behagligt. Bredvid mig låg ett svenskt par som jag pratat med några gånger och de hade radio med sig så jag lyssnade på ishockeymatchen som Sverige så snöpligt förlorade, men det var spännande ett tag i alla fall. 😉

Det är många svenskar som åker hem i morgon, men jag är glad att jag har en vecka till, för det är en väldigt behaglig tillvaro att bo så här och så länge det inte regnar gör det ingenting om inte solen lyser hela tiden.

Ullturen idag blev inställd på grund av för få deltagare, men den går på onsdag i stället, så blir det ingenting annat nästa vecka så har jag den att se fram emot. Man skulle ju kunna ta en båt över till Lanzarote och se på vulkaner, men det känns måttligt lockande och att åka buss till södra delen och gå på en djurpark lockar inte heller speciellt. Jag håller mig nog här i krokarna och alla krokar är inte utforskade ännu.

Ha det så gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fuerteventura. Bokmärk permalänken.

19 svar på Ullturen inställd

 1. Vonna skriver:

  Blir glad o höra att du har de bra och trivs. Tack för dina fina bilder, om du inte nämnt att den vita var så vacker hade jag nog inte tyckt som Du! Men när jag ” klickade ” o fick stora bilden
  Då smälte jag. Solen har värmt lite försiktigt idag, blir glad.
  Bry dig inte om att barnen tycker att du fotar mycket blommor! De är bara lite avundsjuka!!

  Såg en snygg tulpanbukett på instagram i dag, en av sönerna hade fotat den. Kram

 2. Lambergsfrua skriver:

  Det kanske inte är helt fel att ha en jury på tre vid Mellon. I år tycker jag att vår svenska Mello är bedrövlig. Ingen show, inget glitter och glamour, mest svart, svart, svart och lite vitt eller silver. Ja ja, det är ju ingen som tvingar mig att titta 😉
  Skönt att du i alla fall fått lite tid i solen vid poolen. Nu hoppas jag att ullturen bir av på onsdag, så då får se och uppleva önnu lite mer av ön.
  Ha det gott!
  Varm kram 🙂

 3. Gerd skriver:

  Du resonerar så rätt. Gott att bara njuta och bara vara också. Och du har en utflykt att se fram emot. Helt rätt att vara två veckor, det var vi alltid.
  Ha det fortsatt gott, kram, Gerd♥

 4. Znogge skriver:

  Jag fotograferar gärna blommor och växter när jag är utomlands. Så kul att se våra krukväxter växa vilt…

  Kram

 5. Karin skriver:

  Vilken skön och avkopplande tillvaro!
  Njut så länge det varar! Är lite avis! 😕
  Kramar Karin

 6. Hahaa! Det är rätt att du retar barnen tillbaka lite genom att publicera många bilder på blommor 😆
  Fortsätta njuta av din lugna och behagliga tillvaro. Hemma finns tillräckligt med ”måsten”, ta dagen som den kommer där nere. Kram!

 7. Skogsnuvan skriver:

  Hibiskus är vackra blommor men om man har dom inne får dom lätt ohyra. Du kan tro att jag har försökt. Mina blommor är i dålig form precis som jag och det är bara julkaktusen som blommar, annars brukar ju mina kaktusar och andra blommor blomma nu. Njut nu av blomprakten för om du kommer hem om en vecka börjar kanske vårblommorna slå ut där på Gotland så du får två vårar att glädjas åt.

  • Ingrid skriver:

   Jag har också haft hibiscusar som fått ohyra och inte allt uppfört sig. Men här var de väldigt fina i alla fall.
   Jag har hört att våren kommit till Gotland, så det är säkert fint när jag kommer hem igen.
   Kram

 8. Vilka underbara Hibiskus! 😆 ALLA var urtjusiga och det är klart att man drömmer om att kunna ha sådana buskar i trädgården. Har ju en – en blåblommande frilandshibiskus (som har betydligt mindre blommor) – men den var jag tvungen att flytta i höstas när vi skulle göra iordning för poolen. Sen såg den inte så glad ut….. 😥
  Men jag har beställt en brokbladig med vinröda blommor, var jag ska plantera den vet jag däremot inte ännu. *fniss* 😉
  Du verkar ha det riktigt skönt av väldigt avkopplande, så det är inte utan att man avundas dig lite. Men är man flygrädd så är man….. 🙄 Ha det nu riktigt skönt den här veckan också!! 😀

 9. Passa på att ta några skott av hibiskusen. Du kan ju dela medig av dem när Du kommer hem.Vi hade SPF.i Hejde i lördags 40 pers. mycket roligt kåseri av Brobeck som var uppskattat.

Kommentarer inaktiverade.