Undrar om jag bör äta B-vitaminpiller?

Idag kan man läsa om att nya forskarrön visar att B-vitamin kan göra att man slipper alzheimers. Ett litet piller om dagen och den fruktade sjukdomen kan fördröjas eller till och med förebyggas. Nu tänker jag faktiskt inte springa till apoteket och köpa vitaminpiller, för jag tycker att man sa ta såna här forskarbesked med en nypa salt. Det som presenteras som rena dundermedicinen idag, kan förkastas helt och hållet av nya rön i morgon. Men jag har läst på lite om vilka livsmedel som innehåller mycket av det här för hjärnan så värdefulla vitaminet. I Allt om Mat kan man läsa om smarta källor till B-vitamin och där får man reda på vilka livsmedel som är bra att stoppa i sig med tanke på B-vitamininnehållet och det var nog inga större nyheter för mig. Avocado har jag t e x alltid hört är bra ”hjärmat”.

Mulet och disigt är det idag och det har regnat lite till och ifrån på förmiddagen. Det känns lite dystert och trist, men jag får väl ta mig samman och plocka fram dammsugaren så att inte dammråttorna förökar sig hekt okontrollerat, eller ska jag spara det tills i morgon……….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Undrar om jag bör äta B-vitaminpiller?

 1. Åsa! skriver:

  Klokt att ta dessa rön, och alla andra med en nypa salt. Det brukar komma andra efter ett tag 😀

  Önskar dig och Åke en riktigt fin helg!

 2. Znogge skriver:

  Rönen brukar skifta från dag till dag! Skulle misstänka att för mycket B-vitaminer kan orsaka något annat i stället!

 3. Kicki skriver:

  Oj, kära nån, här har jag haft så mycket för mig senaste veckan att jag inte ens varit ute på mina vänners sidor på hela veckan. Därmed missat att du fyllt år. Grattis så mycket i eftersskott! Det såg ut som du haft en fin dag och kväll.
  Jo, vi plockar massor av svamp (appropå din kommentar hos mig). Jag säljer dagligen, har turen att ha uppköparen bara 2 km härifrån. Längre fram när de slutat köpa upp för säsongen så torkar jag trattisarna och säljer privat.
  Hur är det med svamp hos dig?
  Jag vet inte om tvättmaskinen var gammal, den fanns ju här när vi flyttade hit för två år sen.
  Kram
  PS
  Maila din adress, så ska jag skicka lite torkade brandgula trumpetsvampar, vi kan kalla det födelsedagspresent.
  DS
  PPS
  Det värsta är att just nu kan jag inte ta emot e-post, det har blivit nåt fel på mitt lösenord, väntar på att få ett nytt från Telia, trodde det skulle kommit igår eller senast idag, men det är som vanligt med Telia att de inte gör sig nån bråska.
  DS

 4. Inger Maryissa skriver:

  Kul att du också skrev om vitaminer idag.
  Jo, man får nog ta en del forskarbesked med en nypa salt, för de olika beskeden kommer och går och förändras hela tiden.
  Själv tar jag ett mulitvitamin-preparat varje dag och funderar även lite på D-vitamin speciellt under den mörka årstiden.
  Ha en fin helg
  Kram

 5. Ami skriver:

  Hej! Om du har brist på B-vitamin så rekommenderar jag dig att ta upp det med din läkare.
  Själv blev det konstaterat att jag hade lågt B-12, kanske ett arv från min far som hade utbredd anemi. Jag köpte från hälsokost B-vitaminer men enligt min läkare så är dom verkningslösa … om man har brist.

  Kanske ska du nu börja med Omega 3 … viktigt för hjärnan och att hålla blodet flytande. Du får fin hy på köpet och blir inte så torr i huden.

  Ha det gott/ Ami

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *