Ungdomsgäng spred skräck

Måndagen den 17 september 2007
Ostadigt, regnskurar, väldigt blåsigt, temperatur 15 grader.

På nyheterna igår fick vi höra, att i Visby hade en synskadad 78-årig kvinna och hennes hund blivit trakasserade av ett ungdomsgäng. Det är förfärligt att barn och ungdom visar sådan brist på empati. Vart är utvecklingen på väg? I dagens Helagotland.se finns en artikel om det här problemet. Det är verkligen skrämmande att läsa om hur mycket bråk det är både mellan ungdomsgängen själva och mot allmänheten.

Här i Klintehamn skyller vi det mesta negativa som händer på ungdomar som är placerade på Hassela. Vi har ett stort Hasselakollektiv här, som bedriver en massa verksamhet i samhället. Men när man läser om hur ungdomarna i Visby beter sig så kanske det är så, att vi har det bättre i Klintehamn tack vara Hassela? De har nog ganska bra koll på sina unga. Det verkar som om föräldrarna har sämre kunskap om vad deras barn har för sig.

Idag ska vi ta en vända på Klinte och handla, jag ska se om jag orkar vara ute i trädgården en stund och klippa bort lite visset och så ska jag boka en tid för Åke för nya blodprovstagningar. Nu är det reumatologen som vill ta sig en titt. Senare idag kommer det väl en tjejsnacksomgång också.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentarer, Tyckt o Tänkt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.