Upphittat i Klintehamn

Det är ganska skönt väder idag och jag har faktiskt varit ute på två promenader. En vända på förmiddagen, då jag gick ner på samhället och tog en titt in på Kupan och babycaféet och så in på Coop och köpte mig lite sallad till lunch.

Gotländsk nunneört

Efter lunchen gick jag en tur i Vallekvior, förbi Vallegårdarna och sedan över Wallins åkrar och så landsvägen hem. Det första jag fick se när jag bara kommit en lite bit iväg var, att nu blommar den Goländska nunneörten på sitt vanliga ställe. Ännu ett härligt vårtecken och så är det ju blåsipporna, som det finns fullt av nu på dikesrenarna och de finns i alla nyanser.

Blåsippor

Röda blåsippor, för inte heter de väl rödsippor?

Över Klintebys åkrar drillade lärkorna så ljuvligt och när jag var nästan hemma fick jag se och höra en tofsvipa också. Kärt barn har många namn och här på Gotland kallas den allmänt för Bläcku och när vi var barn kallade vi den för Pivitt, för så låter den när den flyger över åkrarna på sitt typiska sätt, ett ängsligt och högt läte, piivitt, piivitt, piivitt….

Så var det ju det upphittade! Är det någon i Klintetrakten som känner igen den här cykeln, så kan jag tala om var den finns någonstans. Det kan ju i och för sig vara någon som lagt cykeln där med vilje (kanske fått skjuts med någon bil), men den kan ju också vara stulen och någon kan ha gjort en stöldanmälan. Den har ett lite speciellt märke som jag redigerat bort. Det bör den rättmätige ägaren känna till.

Nu är det snart kaffedags och sen ska jag sätta mig och läsa i lugn och ro en stund. I kväll ska jag till Hemse på ett Röda Korsmöte, någon har blivit sjuk och man behövde en ersättare. Ja, ja……

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Röda Korset, Vårtecken 2015. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Upphittat i Klintehamn

 1. Laila Östergren skriver:

  Idag var det verkligen en skön promenad. Ljuvligt med vårblommorna. Tyvärr finns det inga blåsippor längs våran promenadväg (mer än dem jag har i mitt dike). Däremot är det gott om Tussilago som lyser så gult där vi går.

 2. Znogge skriver:

  Vilka vackra vårtecken! Man blir så glad när man upptäcker dem och det är skönt när våren skyndar långsamt.

  Hoppas cykeln har möjlighet att komma till sin rättmätige ägare om den nu är stulen…

  Kram

 3. Lambergsfrua skriver:

  Mmm, så vackra vårblommor du bjuder på! Så underbart att se dessa vårtecken. Den gotländska nunneörten är ju bara så vacker med sin lysande färg.
  Jag tror nog att den där cykeln är stulen. Hoppas ägaren får den tillbaka – men jag tvivlar.
  Varm kram,
  Lambegsfrua 🙂

 4. Agneta skriver:

  Jamen, nu måste jag undra, bor vi i samma land? På riktigt alltså! Tänk vad det blommar fint hos er och nunneörten verkar vara värd en extra resa till Gotland! Så läcker. Här har inte blåsipporna kommit igång riktigt, kan bero på det kalla vädret och ingen sol……
  Det var upplyftande bilder!
  Agneta kram

 5. Gunnar skriver:

  Det var verkligen en fin Nunneört! Jag tror inte att jag har sett en sån förut. Så mycket rara växter som finns på Gotland så är jag inte förvånad om ni har röda blåsippor 😀

 6. Gunnel skriver:

  Det blir mer och mer vårlikt ute i naturen nu. Häromdagen plockade jag med mig lite vitsippor och satte i ett glas. Nu är de fullt utslagna och jag tycker jag blir pigg bara av att titta på dem . Kram

 7. Skogsnuvan skriver:

  Nunneörten som du visar har jag aldrig sett. Jag har sett en gul nunneört som fanns i Linnes trädgård i Uppsala. Jag har också köpt en sådan planta och försökt sätta här hos mig men den tålde inte kylan och dog. Härom dagen såg Kinabror en koltrast men jag har inte sett någon ännu. Tofsviporna får vi nog vänta på till i maj skulle jag tro. Idag kommer sotarn och utanför leker 4 ekorrar i björken. Solen skiner men det är minusgrader

  • Ingrid skriver:

   Just den här nunneörten är ovanlig och finns bara på en del platser på Gotlanda, bland annat här i Vallekvior och i gräsmattan på ett par ställen här på Odvalds också. Den är verkligen jättesöt.
   Det är ett par plusgrader och snålblåst som vanligt, så det är inte speciellt behagligt här heller.
   Kram

 8. Birgitta skriver:

  Mysiga vårbilder! Kom på igår att det faktiskt ÄR vår. Det är ju snart april. Men som heltidsjobbare hinner jag inte riktigt med vårens intåg. Men i år har den varit lång. Många år är våren bara nån vecka och sen plötsligt är det sommar. Så nu har jag hängt med i alla fall.
  Kram

 9. Anne-Lie skriver:

  Så fina blommor.

 10. Raija skriver:

  Finns det en sorts nunneört bara på Gotland? Det visste jag inte om och den är jättefin. Här har jag ännu inte sett några blåsippor, men det kan bero på att vi inte har några runt oss alls och jag måste åka lite längre bort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *