Ursäkt från Telia – Härlig promenad

Jag var verkligen nyfiken på vad jag skulle få för svar från Telia angående min protest över att tvingas till en uppgraderingen av hastighet och pris. Så det var med spänning jag öppnade dagens första meddelande från dem, men det var ju en besvikelse:

Hej!
Tack för din förfrågan.

Tyvärr så är det inte möjligt att behålla den hastigheten du har idag. Vi förbättrar vår bredbandstjänst och därför höjer vi hastigheten på våra anslutningar.

Accepterar du inte ändringarna har du rätt att säga upp din bredbandstjänst utan att drabbas av någon prishöjning.

Har du fler frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss igen.

Med vänlig hälsning

Micael Roch
Telia Kundservice

Attans ockå!!

Jag kollade på prislistan på Telias hemsida och där fanns minsann 10/10 som inklusive IP telefoni skulle kosta 369:- alltså måttliga 30:- mer än jag betalar idag. Så jag sände iväg ett mail till, man vill ju inte ge sig i första taget:

När jag kollar på prislistan för bredband på er hemsida finns ju hastigheten 10/10 där. Varför kan jag inte få ha den kvar utan tvingas betala för 100/100 när jag inte vill ha det. En fråga till – priset ska enligt brevet bli 419:- för bredbandstjänsten, men nu betalar jag 339:- för bredband och IP telefonin. Ingår också IP-telefonin i de där 419:- eller kommer det en extra avgift för den?
MVH/Ingrid

Efter några timmar fick jag följande svar:

Hej!

Jag ber om ursäkt för att du blev fel informerad i tidigare mail.
Ni kan ha kvar 10/10 mbit. Dock så sker den en prisökning och det
nya priset är 369 kronor för 10/10 mbit ihop med telefonin.
Ha en trevlig dag!

Med vänlig hälsning

Petter Isaksson
Telia Kundservice

Det är jag nöjd och glad med och de där 30:- får jag väl stå ut med och egentligen var det inte bara pengarna det gällde, utan hela förhållningssättet att tvinga på mig något jag inte vill ha.

Slutet gott, allting gott!

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Idag har det varit en härligt solig och ganska varm dag och jag har haft trevligt promenadsällskap. Ann-Marie och Baxter kom ut till Klintehamn och vi har gått en riktig långpromenad i Masshagen, fram till Mulde Djauvik och tillbaka igen. Nästan två timmar var vi ute och avslutade sedan med middag på Hamncaféet. Revbensspjäll med sås och potatis och äppelmos smakade alldeles utmärkt.

Nu har Ann-Marie och Baxter åkt tillbaka till Visby och jag ska se om batteriet till vår gräsklippare är uppladdat så att jag kan få klippa plättarna. Om inte får det väl vara tills i morgon, för nu lär det ska bli sol och värme några dagar framöver.

Trevlig fortsättning på onsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Djur, Promenader, Tänkt, Väder och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

24 svar på Ursäkt från Telia – Härlig promenad

 1. Gerd skriver:

  Ja, ser du! Du är också en som inte ger dig mot orättvisorna! Och får rätt! Men det är bedrövligt att man ska behöva slösa energi på andras felaktigheter.
  Din middag lät inte tokig alls, riktigt gott!
  Ja, i morgon blir det middag bortavid för mig, en trevlig omväxling! Kram, Gerd

 2. Znogge skriver:

  Håller med. Summan står och faller du förmodligen inte med men det är sättet. Sådant gillas inte så det var bra att du reagerade!

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Visst måste man reagera och inte bara finna sig i vilka påhitt som helst. Jag var beredd att säga upp avtalet och gå över till någon typ av mobilt bredband med någon annan operatör….

 3. Kicki skriver:

  Det är en djungel med priser att hålla reda på. Jag skulle byta till annat bolag, för min hemtelefon hos Telia var snordyr, trots att jag knappt ringer på den alls. Har fått en räkning på över 500 var tredje månad, trots att samtalen kanske kostat 70 kr under den tiden.
  Men när jag tänkte byta så vaknade Telia upp och erbjöd bredbandstelefoni och en sänkning på priset under ett halvår på bredbandskostnaden.
  Så nu skulle priset bli 389 kr/mån för bredband (och jag har ganska många MB) och telefon.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Ja, det är minsann inte lätt att veta vad man betalar för. Här på området är det flera som fått det här brevet och den ena betalar si och den andra så. En del har fått höjd avgift och en del sänkt.
   Kram

 4. Inger Maryissa skriver:

  Vad bra att det ordnade sig med Telia
  för det är ju inte bra om man påtvingas en uppgradering av hastighet och pris
  Själv har jag mobilt bredband hos Telia med 3G……ett abonnemang jag tecknade för 3 1/ 2 år sedan som kostar 149 kronor i månaden
  jag fick i höstas ett 4G modem för 4G nätet som jag inte kan använda för datorn gillar det inte…
  och hastigheten blir dessutom inte bättre..
  så jag fortsätter som jag har det, även om det strular ibland med hastigheten och lite nedkopplingar….men det verkar vara ganska vanligt att sådant händer har jag hört…
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag tänkte på dig när det här började och funderade på att kolla hur du tycker att det mobila bredbandet fungerar, men det låter ju inte helt tillförlitligt. Men det finns olika hastigheter även på det, så det går kanske att få det lite stabilare, men nu blir jag ju kvar precis som vanligt.
   Kram

 5. Vi hade också problem med Telia. Vi har kontantkort på våra mobiler, som vi nästan aldrig använder. Så betalade jag in 100:- var på båda telefonerna innan vi åkte till Öland. På Öland använde jag endast min telefon, Rolles var aldrig påslagen. Sen kom vi hem och efter ett antal dagar så skulle Rolle använda sin (jag talade i den fasta) för ett kort meddelande. Gissa om han blev förvånad över att samtalet kopplades bort nästan omgående…..det fanns inga pengar på kontot! 😯
  Sen började strulet. Jag kollade mitt Plusgirokonto. Jodå pengarna var dragna. Jag ringde Telia och satt och väntade i evighet innan jag kom fram. Nej, dom hade inte fått några pengar och kunde inte hjälpa oss- vi måste kolla med Plusgirot! 🙄
  Jag ringde Plusgirot. Jodå, dom kollade och pengarna hade gått iväg till Telia den begärda dagen. Då mailade jag Telia -och fick svar dagen efter – skicka alla data om till vilket konto och när pengarna skulle ha betalats. Dom uppgifterna hade jag redan mailat till dom! 👿
  Vilket jag lite grinigt påpekade i ett nytt mail…..nu började jag nämligen bli lite sur. Svar kom inte samma dag, men dagen efter kom ett besked om att dom ”tittade på fallet”! 👿 👿
  Vaaa!? Vad hade dom hållit på med i flera dagar? 👿 👿 👿
  På eftermiddagen dagen efter kom ett kort besked att nu fanns pengarna på våra respektive telefoner, vilket jag upptäckt redan på förmiddagen….. 🙄
  Men vi det här laget var jag VÄLDIGT sur och skrev ett svar om att jag faktiskt ville ha reda på varför det krånglat och tagit flera veckor att få in pengarna på våra konton. Vågar vi skicka in pengar igen på det här kontonumret igen eller…..!? Och så skrev jag att det faktiskt hade varit trevligt med en ursäkt också! 😐
  Dagen efter det kom en mycket trevlig URSÄKT samt en förklaring att dom haft problem i samband med nån omläggning(?) och dessutom hade dom satt in 100:- extra på våra respektive konton. Otroligt! 😈
  Men…det kunde dom gjort redan innan jag blev arg! Sorry för långt inlägg, men man blir lite upphetsad bara att tänka på Telia. 😉
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Telia brukar faktiskt ersätta om det gjort något fel. När vi skulle flytta vårt abonnemang från Ephone till Telia krånglade det så att vi var utan telefon i flera veckor plus att boxen till digitaltv:n inte kom som beräknat. Nu minns jag inte hur mycket vi blev ersatta med, men det var en slant.
   Kram

 6. Karin skriver:

  Ang Telias agerande, så verkar deras motto vara: Går det så går det!
  Bra att du är observant, och att du protesterade!
  Kram Karin

 7. Hillevi skriver:

  Intressant! Det är ju lite Davids kamp mot Goliat och det visar att man inte ska ge sig – grattis!

 8. Oldmolly skriver:

  Jag har också haft problem med Telia. Vi skulle skaffa IP-telefoni + bredband, när vi flyttade hit till Hellvi. Först sa de ca. 2 veckors väntetid. Sen gick tiden 2 veckor blev 2 månader. All telefontrafik sköttes per mobiltelefon. När jag ringde Telia, sa de nästa vecka, på tisdag, på onsdag etc. Till slut var jag rejält förbannat. ”Vad är problemet egentligen? De som bodde här före hade telefon. Det kan väl inte vara så svårt att koppla om.” Efter 3 månader skickade de till slut en expert. Det visade sig att ett träd hade ramlat över ett kopplingsskåp. Undrar hur länge jag hade fått vänta om jag inte bråkat.
  Vet du, jag har nu hittat kajparna. Jättekul att du lärde mig. Tack!

 9. Väldigt bra att du var envis och orkade stå på dig. Många orkar inte ”bråka” eller sätta sig in, ta reda på saker, och de betalar bara snällt…
  Kramar!

 10. Ailas skriver:

  Grattis! Det visar att det ändå finns någon form av ”rättvisa” även inom Telia (eller Felia, som vissa föredrar att kalla dem). Jag har minsann också haft mina tvister med dem, men klarat av dem med en viss envishet och mycket kyla. Här har jag Com Hem, som jag faktiskt är nöjd med, så Telia är ett minne blott nu.

  Önskar dig en härlig dag.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag har haft en del duster med Telia, men alltid blivit nöjd till slut. Det gäller bara att orka strida lite för det man anser vara rätt.
   Hoppas att du ha en underbara fredag!
   Kram

 11. wiolettan skriver:

  Men så bra gjort av dig. Jag skulle nog inte klarat detta så där fint. Det är alltid trevligt att få rätt emot de ”stora”.
  Visst är det härligt att komma ut och gå, det känns nyttigt i hela kroppen, utom mot sluttampen, då brukar jag vara slut i alla fall om jag har gått långt.
  Idag har vi fått sol och lite varmare i luften.
  Ha en bra dag och kram till dig.

 12. Ulla Anderstedt skriver:

  Det är bra att inte ge sig. Vissa dagar har jag också fullt upp med att fixa. Jag har aldrig haft problem med min telefoni. Har inte Telia. De är dyrast. Jag har haft Bahnhof ända sedan jag flyttade hit för 7 år sedan. Skaffade Tele2 hamma, mycket billigt. Sedan har jag övergått till kontantkort. Ringer inte mycket, men har extra surf på den mobila. Du är ute på vift och äter goda luncher. Det är alltid roligt att träffa människor. I morgon fredag har jag styrketräningen på apparater och det är guld värt. Kanske bäst att önska en Trevlig helg, ifall jag inte hinner till helgen.
  Kram

Kommentarer inaktiverade.