Utflykt till Fide – Månadsbilden uppdaterad

Idag har jag varit på utflykt igen, den här gången till Fide på södra Gotland. Det är två goda vänner, Britt-Marie och Sven här på Odvalds, som frågade om jag hade lust att följa med dit och det tackade jag givetvis inte nej till. Vädret idag har varit jättefint efter en natt som faktiska gav lite nederbörd, 9 mm hade vi i regnmätarna i morse.

Vackra rosor vid Hemse Vårdcentral

Första stoppet blev vid vårdcentralen i Hemse och där blommar rosorna helt otroligt vackert. Sedan fortsatte vi till Fide kyrka där fyra gravar skulle ses till.

Ungdjur utanför kyrkogårdsmuren vid Fide kyrka

Tyra Lundgrens grav

På Fide kyrkogård ligger Tyra Lundgren begravd. Hon var en svensk skulptör, keramiker, glas- och textilkonstnär, målare och författare, som bland annat gjort statyn Solfågel, som står i dammen i Almedalen och Fågel blå vid Klara sjö på Kungsholmen i Stockholm. Hon dog 1979.

Interiör från Fide kyrka

Det var roligt att få se Fide kyrka, som jag bara åkt förbi någon gång då och då, men aldrig varit inne i tidigare. Ingen Gotlandskyrka är den andra lik och den här var riktigt fin med vackra målningar på väggar och tak.

Sedan fortsatte vi till Sven´s föräldrahem i Fide, som nu är sålt, men Smidu (smedjan) har han behållit och det är nu deras sommarställe. Vi hade kaffetermosar med oss och i Hemse var jag och köpte smörgåsar och kaffebröd vid Bagarns, så det blev en mysig stund i skuggan vid Smidu.

Innan vi åkte mot Klintehamn igen tog vi en tur ner till Burgsvik också, för att titta på sommarlivet där och det var verkligen fullt med folk överallt.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Jag passade på att ta månadsbilden på förmiddagen innan vi gav oss iväg på utflykten, för det är ju den 15:de idag.

Soligt och 20 grader

Skullde du vilja se utvecklingen från årskiftet kan du klicka HÄR

Trevlig tisdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Månadsbilden, Utflykter. Bokmärk permalänken.

10 svar på Utflykt till Fide – Månadsbilden uppdaterad

 1. amanda skriver:

  fina bilder från din utflykt !
  gillade mest på kossorna, hihi…
  jag läste också din tidigare inlägg där du berättar om hur du
  delar upp din städning,
  det borde jag nog också göra, för jag får göra allt,
  min man ser inte skiten men han hjälper till om jag säger till vad han ska göra.

 2. Znogge skriver:

  Vilken trevlig dag det blev! Smart att behålla smedjan och sälja resten. Många gånger tycker man kanske det är för mycket att behålla en större fastighet.

  Kram

 3. Kraka skriver:

  Nu är det riktigt fint på din uteplats! Trevligt att få följa utvecklingen under året.
  Kram

 4. Veronica skriver:

  Gotland är vackert.
  Jag har varit där en enda gång i tonåren tror jag det var, minns inte alla platser men vi besökte Villa Villekulla naturligtvis, sedan var vi vid en smedja tror jag, har ett vagt minne att det var en gångbro och vatten i närheten..dock inte helt säker. Skulle besöka Lummelundagrottan men det blev aldrig av, däremot såg vi My Fair Lady eller Pygmalion som den heter

  Önskar dig en skön onsdag
  Kram /Veronica

 5. Vad roligt med vänner och utflykter. Fina stenhus och härliga kor! Och den där bilden där man ser förvandlingen är intressant!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *