Utflykt till Kronvalls i Eksta

Igår kväll hade vi SPF:are en utflykt till Kronvalls Eksta. Jag fick åka med en bekant och vid halvfemtiden gav vi oss av. När vi gjorde upp programmet inför år 2018 hade vi lagt in en grillkväll den 12 juli, men på grund av eldningsförbud och brandrisk bestämde vi att avstå från att tända några grillar.

Jag tänkte i mitt stilla sinne, att om det ska regna någon gång den här sommaren, så blir det säkert den 12 juli och så rätt jag hade! Det regnade inte här, men när vi kom till Kronvalls blev vi verkligen förvånade, för där hade det regnat och det var alldeles vått i sanden. Det fanns till och med vattenpussar! Någon berättade att ett åskmoln hade släppt ifrån sig en ordentlig regnskur över havet och lite hade även träffat stranden.

Här vid Odvalds var det en solig och väldigt varm dag, men fram mot sen eftermiddag dök det upp några riktigt svarta moln, som sedan upplöstes igen. Det var väl förmodligen de som hade åskvädret med sig. Synd att det inte kunde släppa ner lite regn över land också.

Den här eldstången är synonymt med Kronvalls för mig

Det blev trots allt en trevlig kväll och vi provade på det nya finska spelet Mölkky, innan vi plockade fram våra picknickkorgar. Mölkky har några av SPF-föreningarna spelat i flera år, men vi har aldrig provat på det tidigare. Det kan nog bli ett trevligt alternativ till kubb och boule. Efter maten var det några som spelade ett par omgångar kubb, medan andra satt och pratade, betraktade den vackra utsikten över Karlsöarna och såg på en karavan av motorcyklar, som stannade till nere vid stranden.

I dag hade jag tänkt städa, men nu fastnade jag ju här vi datorn, först för att skriva ett referat till helagotland.se och uppdatera SPF:s hemsida med några foton och när jag nu ändå satt här var det ju lika bra att skriva ett blogginlägg också. Klicka HÄR så kan du få se flera bilder från Kronvalls.

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i SPF, Väder och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

12 svar på Utflykt till Kronvalls i Eksta

 1. Geddfish skriver:

  Det blir så ibland, man fastnar vid datorn av helt annan anledning. Jag försöker att minimera och i stället vara ute så mycket som möjligt.
  Ni är väldigt aktiva inom föreningslivet på Gotland, har jag förstått Härligt!
  Kram, Gerd

 2. Znogge skriver:

  Vilken trevlig kväll det blev trots att ni inte kunde grilla! Men det finns ju så mycket annat gott att njuta av. Trevligt att föreningen är så aktiv som den är!

  Kram och ha en fin fredagskväll!

  • Ingrid skriver:

   En del föreningar brukar ha sommarlov, men vi brukar hålla igång. Det kommer inte så många sommartid, men kanske är det så att de som trots alllt dyker upp har ett behov av gemenskapen. Vi är ju många som sitter ensamma.
   Kram

 3. Visst är det väl typiskt, att det regnar den enda gång man inte vill att det ska göra det! Vi har ju haft värmebölja och strålande sol sedan maj började, utom just över midsommar…
  Det låter som ni hade en trevlig kväll i alla fall!
  Vi skulle också ha städat lite idag, men det hanns inte med, vi har ju yngsta dottern med familj nere den här veckan!
  Ha en trevlig helg, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Vi hade en jättetrevlig kväll med god gemenskap och det är viktigt.
   Städa kan du göra när gästerna åkt hem. Passa på att umgås med dem i stället.
   Kram

 4. Vilken trevlig kväll ni måste ha haft! 😀 Det var ingen risk att vi fick något regn här inte, tror att det kom 1 droppe sen var det slut på det roliga!! 🙁
  Men snart MÅSTE vi få lite. Jag tänker först och främst på alla bönder vars djur börjar lida av vattenbristen. Det finns inget grönt kvar någonstans längre. Inte heller hos oss – och nu börjar både buskar och små träd sloka, så i morgon ska jag vattna med vårt brunnsvatten i förträdgården. 😯
  Det var ju elavbrott idag, två gånger, så vi tog en liten tur med bilen. Man hade inte så mycket att göra och vattna gick ju inte heller, pumpen i brunnen drivs med el. Men när vi kom hem så såg jag att smällspireorna vid infarten började sloka – så i morgon måste jag ge dom vatten. 👿 Hoppas bara att det finns nåt kvar i brunnen. Jag har med flit inte vattnat på ett par dagar, men nu kan jag alltså inte vänta längre….. 🙄
  Hart du hört et gotländska namnet ”kramplausar” om ogräset jag visade? Du är ju gute….. ❓
  KRAM/Susie

 5. Kraka skriver:

  Det är verkligen varmt och torrt nu. Grillade förra fredagen hos en granne, men jag har inte grillat en enda gång hos mg i år, det är ju trots allt tillåtet att grilla på den egna tomten. Men det känns ändå som att utmana ödet.
  Det ser ut som att ni hade trevligt i alla fall.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Man får ju grilla på anlagda grillplatser, men ändå känns det inte bra, så vi avstod. En del var väl besvikna, men vi står för det beslutet.
   Kram

 6. wiolettan skriver:

  Det låter som en mycket trevlig kväll med olika aktiviteter. Bra att avstå ifrån grillning, för säkerhetsskull.
  Vi skulle verkligen behöva rikligt med regn nu, har inte regnat på flera veckor här, har det sagts mig. Men, åskan vill jag inte höra. Går förstås inte att välja.
  Det är för varmt för städning, och dammråttorna om de finns, stannar nog lite till.
  Kram och trevlig helg.

Kommentarer inaktiverade.