Utmaning av Doris – googla på Ingrid

Torsdagen den 2 april 2009 | 13:00 |

Jag fick en uppmaning av Doris att göra den här utmaningen, som går ut på att man ska googla på sitt förnamn och sätta till ordet är. I mitt fall blir det alltså Ingrid är. Sedan ska man redovisa de fem första träffarna.

är ett kvinnonamn med nordiskt ursprung. Den ursprungliga formen av namnet var Ingifridh. Den första delen av namnet kommer med oklar identitet (se Ingwaz) och andra delen av fridher “vacker, älskad”. I Sverige är namnet bland de tio vanligaste kvinnonamnen. Den 31 december 2005 fanns det totalt 126 373 personer i Sverige med namnet, varav 61 587 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 662 flickor namnet, varav 67 fick det som tilltalsnamn. Det är också vanligt i Norge.

Namnsdag: 9 oktober (sedan 1901)

är här. I onsdags klockan 14:52 föddes vår dotter Ingrid, 51 cm lång och med en vikt på 3150 gram. Vi har precis kommit hem alla tre till lägenheten och så smått börjat installera oss i vårt nya liv (Ingrid sover just nu sött i sin nya säng.)

är stylad och klar!är som en vitamininjektion med sitt glada humör och positiva inställning. … Ingrid har under flera år varit intresserad av och själv jobbat med …

är kladdig. Smulor överallt och smuts i stora drivor. Fötterna är svarta. Ingrid vill bada! Tur att badrummet är ledigt. Hon vill i direkt….

Prova gärna den här utmaningen, glöm inte att sätta in är efter ditt namn när du googlar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Utmaningar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *