Vad är det som stinker?

Det tog ett bra tag innan jag kom på vad det var som luktade så illa i bilen i dag. Skitbil, tänkte jag först när jag kände en förfärligt ful lukt när jag startade den. Vad är det nu? Jag stängde av fläkten, men det hjälpte inte. Det luktade lika äckligt i alla fall. Jag öppnade motorhuven, för att se om det kanske var någon råtta som lagt sig till att dö i motorrummet, men hittade ingenting. Det kanske är inbillning?

Det blommar ännu i rabatten

Jag skulle åka och handla lite efter lunch och när ändå bilen gick så svängde jag upp till kyrkogården i Fröjel, för att lägga upp en plan för nästa helgs gravsmyckning. Solen skiner, men det blåser hemskt i dag och ute på Gannarveskär gick vågorna skummande vita. Jag gick där på kyrkogården och mediterade ett tag och sen gick jag och satte mig i bilen igen. Det luktade fortfarande lika äckligt där!

När jag körde tillbaka till Klintehamn stannade jag till på Stenstugu och gick in och pratade med Eva en stund och när jag sedan kom ut i bilen fanns stanken ännu där. Vad är det för någonting?

Jag körde in på Konsums parkering, gick runt bilen och öppna dörren på passagerarsidan för att ta ut min korg som stod där, för säkerhets skull sniffade jag i korgen, men från den kom ingen odör. Då faller blicken på min vänstra sko. Vad är det för brunt på den? Hundskit!!! Det var varken bilen eller korgen, utan det var jag själv som spred den äckliga lukten.

På förmiddagen i dag var jag ute och hämtade in jord från förrådet, för det var några krukväxter som behövde påfyllning och sen gick jag några vändor till komposten med nerklippta perenner. Förmodligen var det då jag lyckats trampa i hundskiten. Det finns väl ingenting som luktar äckligare än avföring från vem den än kommer! Attans hundägare som inte kan plocka upp efter sina älsklingar!

Nu är skon tvättad och ren igen och jag har bett Golfen om ursäkt för att jag kallat den för skitbil trots att den var helt oskyldig.

Kom nu ihåg att ställa tillbaka klockan när du går och lägger dig i kväll, för nu är det dags för normaltid igen. Man måste ju inte sitta uppe och vänta tills klockan två på natten, utan det går bra att göra det när som helst. Själv ställer jag aldrig om den förrän på söndagsmorgonen. Nu på hösten är det ju mysigt när man vaknar och vet att man får tillbaka den där timmen vi blev av med i våras. Min klocka plingar till klockan åtta på helgerna och i morgon kan jag lugnt ligga kvar en timme till om jag vill eller också går jag upp som vanligt och får en extra lång söndagsförmiddag.

Trevlig söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Allhelgonahelgen, Irriterande, Tänkt. Bokmärk permalänken.

18 svar på Vad är det som stinker?

 1. Geddfish skriver:

  Stackars Golfen, som fick smädesord oskyldigt 😉 Ja, illa att trampa i hundskit, dåligt att inte ägarna har bättre koll. Här på parkanläggningarna är det förbjudet att rasta hundar, men det efterlevs inte.

  Önskar dig en fortsatt fin lördag. Kram, Gerd

 2. Lambergsfrua skriver:

  Visst blir man minst sagt sur, när hundägarna är så nonchalanta Usch! Det är ju bara så äckligt att trampa i eländet.
  Vi såg vid ett tillfälle en riktigt stor hund lägga en rejäl ”kabel” på trottoaren mittemot Dotterns hus. Husse snackade i mobilen och låtsades som om han inte visste, vad som försigick i andra änden (ändan ;)) av kopplet. Lättad hund skuttade glatt iväg och husse följde efter. Jag ropade och bad honom ganska vänligt att plocka upp efter älsklingen. ”Ja men jag har ingen påse med mig idag”, blev svaret medan han fortsatte längs gatan. Tänk jag blir upprörd även nu, när jag skriver om det.
  Skönt i alla fall att din lilla bil var helt oskyldig.
  Ha en bra fortsättning på dagen!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂
  PS. MiML har redan ställt om våra klockor, så jag känner mig lite vilsen 😉 DS

  • Ingrid skriver:

   Ja, det var tur att det inte var bilens fel. Jag har ju beskyllt den för skitbil förut, så det var lätt att dra till med det i dag också.
   Det mesta ställer ju om sig självt, men det är trots allt några som ska ställas om.
   Kram

 3. Usch ja, hundskit luktar förfärligt! Det är inte roligt att försöka tvätta av det på skorna heller, då får man lukten så nära…
  Solsken och blåst här idag också.
  Kram, Monica

 4. Gunnar skriver:

  Ha,ha det var väl tur att du kom på det till slut!

 5. Kicki skriver:

  Tur att du inte knallade in hemma med hundskit under skon.
  Det är ett oskick när skiten inte plockas upp. Jag öppnade fönstret och ropade till en ung tjej som bor på samma gata som vi. ” Jag ser att du glömt bajspåse, du får en av mig”, när hon bara tänkte gå vidare sen hennes hund skitit precis vid vår brevlåda.
  Kram Kicki

 6. Hillevi skriver:

  Stackars lilla Golfen! Ja, roligt är det inte, fy! Fast i dessa jägartider är det en brun variant som skrämmer mig än mer… 😯 – jägarna är väldigt dåliga på att täcka över efter sig.
  Här blåste det också rejält, håret stod helt på ända. (Apropå ändor!). 😛

 7. Gunnel skriver:

  Jag fattar inte varför hundägare lämnar kvar skiten. De spolar väl hemma på toaletten så det försvinner efter dem själva får man hoppas. Då ska det inte finnas spår efter deras hundar heller ute i naturen. Skönt att tiden blivit normal igen. Kram

 8. Lite börjar man allt skratta 😀
  Har själv varit med om en liknande incident…
  Men skor går ju att få rena, så 😀
  En död råtta hade inte heller alls varit kul…

 9. Elisabeth skriver:

  Fy donk för hundskit! Det verkligen stinker! Trevligare att se och tänka på din fina ros!

Kommentarer inaktiverade.