Vad gör man inte….

…för att förbättra ekonomin!

Vid ett-tiden i nättres (gutamål för den gångna natten) bänkade vi oss vid köksbordet på Stenstugu för nattamat enligt siciliansk sed. Det serverades linssoppa och det måste man äta på nyårsnatten om man ska få ordning på finanserna på det nya året. Jag tvivlar på att det har någon effekt, men det var riktigt gott som avslutning på en mycket trevlig kväll.

Vi hade knytis och Bosse bidrog med gratinerad hummer och sallad, Eva med lammsadel, potatisgratäng och caponata och jag med misslyckad sockerkaka enligt mammas gamla recept. Hon hade alltså misslyckats med en sockerkaka och för att den ändå skulle komma till nytta, skar hon ner den i bitar i en skål och hällde över jordgubbar och jordgubbsspad så att den blev ordentligt saftig och så vispad grädde över alltihop. Sedan dess har det serverats misslyckad sockerkaka många gånger i familjen!

Vi började äta sent och när vi var mätta satt vi och pratade och såg på tv och vid tolvslaget såg vi när Pernilla August läste Nyårsklockan. Hon startade lite tidigt, så hon var färdig i god tid och det uppstod nästan en aning förvirring innan det var dags för publiken på Skansen att räkna ner. Sen bröt jublet loss!

Halv två var jag hemma, så jag låg och tryckte en timme extra i dag, den här första dagen på det nya året 2017. Jag känner alltid förhoppningar inför ett nytt år, men jag avger inga nyårslöften varken offentligt eller ens för mig själv.

2017 börjar som 2016 slutade med mulet, småregnigt, blåsigt och väldigt milt väder, vi har +7° i dag också, så klarnar det upp senare ska jag nog försöka ta mig en nyårspromenad. Det vore intressant att se om Birres kejsarolvon blommar ännu?

God fortsättning på det nya året!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jul, Seder o bruk, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

10 svar på Vad gör man inte….

 1. Znogge skriver:

  Tack och det samma! Din sockerkaka påminner mig om att äldsta fröken gärna ville att jag skulle baka en döbakad sockerkaka. Så det misslyckade kan bli väldigt uppskattat 😀

  Gott Nytt år!

 2. Gunnel skriver:

  Nu fick jag förklaringen till varför mina finanser är så dåliga….jag har aldrig ätit linssoppa på nyårsafton. Din mammas efterrätt låter smaskigt god. Jag önskar dig en god fortsättning på det nya året!

 3. Gunnar skriver:

  Det låter perfekt med linssoppa efter all ”tung” mat under helgerna. Vår hosta gjorde nyårsafton ganska tråkig. Vi somnade redan 22.30 och jag vaknade först 09.30 idag
  Hoppas att du får ett fint år 2017!

 4. Vilken härlig nyårsmeny! Roligt att ni alla bidrar med något!
  Precis som din mor, så misslyckades jag med en sockerkaka för ett par år sedan. Då räddade vår dotter Sophia den med jordgubbssylt och vispgrädde och sedan dess gör vi det varje sommar! Även om sockerkakan är perfekt!
  Inga nyårslöften här heller!
  God fortsättning på 2017!
  Kram, Monica

 5. Vonne skriver:

  Det där med misslyckad sockerkaka låter ju toppen. Jag misslyckas nästan alltid men nu har jag fått del av ett roligt sätt att rädda det hela. Tack, ska jag prova nästa gång. 😆

Kommentarer inaktiverade.