Vad har jag sått – Anders Berglund

Solen har gassat från en klarblå himmel, men det har blåst lite svala vindar, så det har känts ganska behagligt i dag faktiskt, men Johanna har misslyckts hon också, precis som Sara och Margareta. Undrar om det skulle hjälpa med lite regndans?

På förmiddagen satt jag ute i skuggan under min Hakuro Nishiki och läste ut Avskedsfesten och när jag var klar med den tog jag en promenad till Konsum. De hade jordgubbar, så jag köpte en kartong, men det blir nog årets sista, för de var inte särskilt goda.

De ser inte riktigt ut som jag trodde att de skulle göra

Rudbeckiorna börjar blomma, men de ser inte riktigt ut som jag tänkt mig. Jag hade för mig att jag sått solhatt, som är perenn, men minnet är dåligt, så nu vet jag inte om den här sorten är perenn eller ettårig. Det blir lite knepigt att veta hur man ska göra i höst. Skärmarna oljade jag förresten in härom kvällen, för nu var det hög tid. När jag var och köpte oljan föreslog de på Colorama, att jag skulle göra det nu och så en gång till innan höstrusket.

Anders Berglund fyller 70 år i dag, inte kunde jag tro att han var så gammal, samtidigt har han funnits ”i all tid” så det kanske inte är så konstigt. Jag minns honom från Melodifestivalernas begynnelse där han stod och dirigerade sin orkester, för på den tiden var det ”levande musik” och jag minns honom från Så ska det låta, där han var med från starten tillsammans med Robert Wells och Peter Harrysson.

I dag var Anders Berglund sommarvärd och han meddelade redan från början att han inte skulle prata om något personligt och inte om politik. Nej, inga mörka hemligheter och inga avslöjanden fick vi oss till livs, men han delade med sig av av härliga historier från sin långa gärning som musiker och barn- och ungdomstiden snuddade han bara vid, genom att beskriva hur och när instrumenten kommit in i hans liv.

Han kritiserade SVT för att man bara använder inspelad musik i Melodifestivalen och han kritiserade dem för att Så ska det låta blivit så välregisserat. Spontaniteten i programmet har gått förlorat, tyckte han. För övrigt var han för det mesta snäll och lät väldigt glad och entusiastisk.

Musiken var, som sig bör utvald av en mästare på området, helt perfekt.

Grattis Johanna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Sommar i P1 2018, Trädgård, Väder och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Vad har jag sått – Anders Berglund

 1. Znogge skriver:

  Det lät som ett helt okej sommarprogram även om det inte avslöjades något. Men en del vill behålla en privat sfär vilket man får accepter. Måste säga att jag håller med honom om ”Så ska det låta” för det känns inte spontant och äkta längre.

  Kram och god kväll!

  • Ingrid skriver:

   Han var trevlig och det behöver inte alltid ”avslöjas” en massa tråkigheter. Jag hörde från någon som varit med och var publik på en inspelning att det var ett förfärligt repeterande för att allt skulle sitta perfekt. Hur trist som helst för publiken med andra ord.
   Kram

 2. Liiite tråkigt när dom bara pratar om sitt yrkesliv och ingenting personligt. Det behöver ju inte vara några väldigt privata saker, men lite om sin uppväxt och dylikt…
  Jag minns också honom på det sätt du gör, snäll och musikalisk!
  Nästan 30 grader här idag, det är en helt otrolig värme och torka!
  Ha det gott, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker att Anders Berglund var trevlig att lyssna på, trots att det mest handlade om hans yrkesliv. Han låt så glad och positiv, så man blev glad själv av att höra honom.
   Kram

 3. skogsnuvan skriver:

  Här är det natt och äntligen har det börjat regna. En ny brand har trots det blossat upp i närheten men det regnar och blåser inte så kanske dom lyckas släcka den lite fort. Brandröken känner man. Jag känner mig lite ledsen. Hade sett fram emot att få åka på dans ikväll men det blev inget av för ingen ville följa med. Vi är många här nu. Bara på gården här är vi 19 stycken

  • Ingrid skriver:

   Hoppas att det fortsätter att regna så att branden släcks. Det är hemskt med alla bränderna. Vi har haft några stycken här på Gotland också, men som tur är inte så omfattande.

 4. Gunnel skriver:

  Jag har solhatt som perenn och blommorna påminner om dina. Den blir väldigt hög och blommar normalt väldigt länge, men i år har det inte varit så…precis som med många andra växter. Kram

 5. Gunnar skriver:

  Jag gillar honom och han har rätt både när det gäller melodifestivalen och Så ska det låta. Är inte Gotland i en sån zon att även ettåriga växter kan fröså sig själva och komma igen? Å andra sidan tror jag de flesta Rudbeckior är perenna.

 6. När det är så här varmt, som både vi och ni nu har det, har vi all rätt att ta det lugnt, hemma, med t.ex. radion som sällskap 🙂
  Kram!

Kommentarer inaktiverade.