Vad kul det ändå är att blogga…


…skriver Skatan och uppmanar oss andra att hänga på och berätta om varför vi bloggar och gensvar har hon minsann fått.

Både Znogge och Skogsnuvan har antagit utmaningen, så nu ska jag också göra ett försök, för att det är kul att blogga håller jag verkligen med om.

Men först lite om den här lördagen. Det är en strålande vacker höstdag och vi har just kommit hem från en promenad och nu sitter maken ute och insuper D-vitamin, medan jag är bra mycket onyttigare. 😉

På förmiddagen var vi en vända till Stenstugu för kattklappning och lite tillsyn och då gick jag införbi ICA och köpte några höstplantor, så krukan på bilden står nu utanför vår port.

Till Skatans frågor!

Varför började du blogga?

När jag slutade jobba ville jag fortsätta att få användning för mina datakunskaper, för även om vi givetvis använde färdiga program, så var jag väldigt nyfiken på hur man programmerade och hur man fick de här apparaterna att göra som man vill. Men det var knepigt, så jag började med en blogg på blogspot.com. Senare startade jag en hemsida, Ingrids sida, men fortsatte ändå att blogga hela tiden. Så nu har jag hållit på i snart åtta år.

Vad har du för mål med din blogg?

I början tänkte jag att vår dotter på Sicilien på ett enkelt sätt skulle kunna ta del av vad vi håller på med här hemma, men har nog insett att det var ett svepskäl 😉 Jag skriver helt enkelt för att jag tycker att det är roligt och målet är naturligtvis att kunna skriva så att andra tycker att det är trevligt att läsa. Dessutom har bloggen blivit ett sätt för mig att visa foton, för med digitalkamera blir det ju massor av bilder.

För att bli en framgångsrik bloggare, en bloggare som kanske skulle kunna tjäna pengar på sitt skrivande, skulle man naturligtvis specialisera sig på ett ämne och vända sig till en särskild kategori av folk, men det gör jag inte. Jag skriver om precis vad som helst, det som för tillfället dyker upp i huvudet och mest om vår vardag.

Jag hade reklam på min förra blogg och på hemsidan också förut och kunde efter ett par år inkassera 728:-, men eftersom jag själv irriteras av blinkande reklambanners i andras bloggar så avstår jag numera. Jag får försöka klara mig utan reklampengar. 😉

Vilka bloggar följer du?

Jag följer många bloggar och de syns i min blogroll, men bloggarna har varierat under åren, men en del har jag följt jättelänge och bloggvännerna känns verkligen som goda vänner, som man absolut måste titta in till varje dag. Skulle någon inte höra av sig på några dagar, blir jag genast orolig och undrar om något inte står rätt till.

Flera av bloggvännerna har jag också träffat personligen, en del bor här på ön och vi stöter ihop då och då och en del från fastlandet har varit här och hälsat på. Alla de här möten har betytt väldigt mycket och varit enbart positiva och bilden jag skapat mig via bloggen har ofta stämt. Det verkar faktiskt som om vi är ganska ärliga med vilka vi är!

Vad har du för favoritfärg?

Min favoritfärg har alltid var grönt, men med åren så har jag accepterat även andra färger. Blått, som jag inte alls hade något fördrag med tidigare, går jättebra nu och även rosa, om det är rätt nyans.

Vad har du för favoritfilmer?

Amélie från Montmartre, Fyra bröllop och en begravning och Pianisten är tre filmer som jag gillar, men det finns många fler, som jag kan se om och om igen.

Vilka länder drömmer du om att besöka?

Jag vet inte om jag har någon speciell önskan, förutom de länder jag redan besökt. Fast längtan till Italien och speciellt Sicilien finns ju där av förklarliga skäl.

Nu vet du lite mera om mig och jag är ju nyfiken av mig, så har du en blogg – häng gärna på, det är bara att kopiera frågorna!

Trevlig lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Utmaningar. Bokmärk permalänken.

26 svar på Vad kul det ändå är att blogga…

 1. elisabeth skriver:

  Vilka fina ljung (hela höstgruppen), gillar de flesta nyanser utom rött 🙂 kanske för att det känns som det kommer nya färger och nyanser. har du erfarenhet av Skimmian, den är rätt dyr men jag har funderat om den klarar vintern eller hur kallt den klarar. Är ju tacksam med sina gröna blad och fin tycker jag, verkar finnas fler sorter av den också tror jag.
  Vi har också en fantastisk fin höstdag.

 2. Margaretha skriver:

  Jag skulle kunna skriva under på de flesta av dina svar. Jag har inga andra ambitioner än att få berätta lite om min vardag. Glad blir man ju för kommentarer fast de brukar inte vara så många med tanke på hur många enligt statistiken är inne på bloggen. Men de har väl förhoppningsvis läst det jag skrivit i alla fall. Min blogg bygger nästan uteslutande på foton för jag älskar att fotografera.
  Jag försöker berätta personligt men blir aldrig privat. Min stora sorg skymtar förbi ibland men hur jag verkigen har med den, behåller jag för mig själv och mina närmaste.
  Jag har fått en del bloggvänner och det blev jag jätteglad åt. Jag har bara haft min blogg i två år. Har också en hemsida (numera vilande). Funderar på att byta blogg och göra en kombinerad blogg/hemsida.

  Nej, ingen reklam och inga specialriktade bloggar – det passar inte mig. Lite amatörmässigt så där, det får bli så.
  Hälsningar från ett soligt Stockholm.

  • Ingrid skriver:

   Säkert är det många som läser din blogg, men kommenterar inte. Jag har också många läsare som aldrig hör av sig, men det gör inte så mycket.

   Vi får vara nöjda med att vara glada amatörer 🙂

 3. Znogge skriver:

  Trevligt att även du tog dig an denna utmaning. Lite nytt blev det allt. Även om Eva På Sicilien delvis var ett svepskäl så ger det ändå henne och hennes familj en möjlighet att se hur er vardag är. Två flugor i en smäll vilket känns praktiskt.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Visst är det så, men ibland när jag ska berätta något för mina söner, säger de bara, nästan lite småirriterat, ”jag vet det, det har du ju skrivit i bloggen”. Och min yngste son brukar säga att det som inte funnits med i bloggen kan över huvudtaget inte ha hänt 😉

 4. Gunnar skriver:

  Ja Du är väl en av dom som har hållt på länge med bloggandet.

  Jag tycker att bloggvärlden är mer intressant än Facebook o andra sociala medier. Det blir lite mera djup än dom ganska ytliga o korta snuttarna på ex. Facebook.

 5. Skatan skriver:

  Hallååå! Vad roligt att du ”hängde på”. Och det var jättekul att läsa dina svar också. Du är nog den som har bloggat längst av oss … fast jag inte riktigt vet när jag själv började. Min första blogg låg på blogdog och det var där jag träffade Skogsnuvan. De filmer du räkande upp har jag faktiskt också sett fast jag har sett så lite film på sistone och alla dom skulle jag kunna se om för att jag gillade dom. Så vi har samma biosmak! Du glömde berätta att du vann det där bloggpriset då du och jag träffade varandra IRL 🙂 … Och det säger ju en hel del vilken duktig och intressant bloggare du är. Jag hoppas att vi inte ”ger upp” i första taget även om det kan ta emot ibland.

  Kram!

 6. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Men jösses då vad åren runnit undan…! Att blogga är ju lite annorlunda än våra hemsidor, men dom håller måttet än 🙂 Min har hängt med sedan mars 1998…otroligt egentligen. Och här sitter vi än i dag och skriver…hade man kanske inte tänkt sig fr. början. Inget bredband fanns ju och de dyra telefonminuterna tickade på, vid varje besök på Nätet ;-(
  Söt liten grupp du gjort utanför, ser trevligt ut. Hoppas du hittar något till småfåglarna också.
  Säger Grattis till dig…kika in hos mig 😉
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!

   Ja, tänk så länge man hållit på. Förut var det hemsidan och min egenproducerade blogg. Det var ju vansinnigt roligt att hålla på med den bloggen, men det tog för himla lång tid. Förutom blogginläggen skrev jag XML-filer för att få ett RSS-flöde och jag gjorde ett system för arkivering. Att blogga med WP är ju rena barnleken. Bara att logga in och skriva.

   Jag funderar ännu på det där med småfåglarna…

   Och vilken trevlig överraskning du bjöd på!

   Kram Ingrid

 7. Åsa! skriver:

  Så roligt att läsa Ingrid! Pianisten är en favorit hos mig också, en film som verkligen berör. Den gick ju på TV för ett tag sedan, men jag kände att jag inte orkade bli sådär ledsen den där kvällen…

 8. Gunnel skriver:

  Håller med dig till 100%. Det är jättekul att blogga. Jag startade faktiskt också som du för att mina utlandsboende barn skulle kunna hålla lite koll på vad jag gjorde. Men det är ju så himla kul att skriva om allt, och efter ett tag känns det nästan som bloggvännerna är ”gamla bekanta”. Trevlig lördagkväll

 9. Suss skriver:

  Det var roliga frågor och vad mycket man fick veta om dig. Jag började blogga för att en av mina barndomsvänner sa till mig att göra det när sonen och hans sambo for till Australien på 4 månader. Sedan kunde jag inte sluta.
  Jag har också satt ut lite höst/vinterkrukor med ljung. Nu är det ”färdigpellat”, de ska åka till komposten imorgon. Ha en skön söndag med vintertid! Kram

  • Ingrid skriver:

   Du ser, vi har startat av samma anledning flera av oss!

   Jag har ännu pellisar som blommar så vackert. En hade gett upp och den åkte iväg idag, men de andra får väl stå ett tag till eftersom de envisas med att fortsätta blomma 🙂

 10. Astrid skriver:

  Jag har verkligen en period i mitt bloggande som inte är mycket för världen
  Men det känns inte som att det händer så mycket just nu
  jag startade också när sonen flyttade utomlands men i Luxemburg där han bodde så var det inte så utbyggt
  Bryssel där han jobbade så kunde han ju inte använda datorerna till att surfa
  Vet du dina favoritfilmer är mina också

 11. Tittar in för att säga hej och godnatt, då vet Du att jag är i livet.Det är jäkligt roligt att skriva och läsa bloggar.Och skriva kommentarer, som ibland kan bli som en liten historia.

  Tittar in i morgonbitti.

  Kram Majsan

 12. Matilda skriver:

  Hej Ingrid
  Jag vet inte om detta är rätta stället att fråga, men jag tänkte höra om Du har planerat att ha en julkalender i år också? Jag tyckte det var så trevligt och mysigt med din kalender förra året.
  Om inte har jag naturligtvis full förståelse för det.

Kommentarer inaktiverade.