Vad ska man tro

På alla nyhetssändningar i radio och tv diskuteras nu ubåtsjakten och det spekuleras vilt och ohämmat om vad det är marinen jagar, är det en ubåt eller inte? Är det ryssarna som är ute och spanar? Eller är det minkar eller valar eller något annat man jagar. I England misstänker man att det är något liknande Nessie.

Johan Croneman: Rädslan för ryssen är i full sving på nyheterna – DN.SE.

För bara 14 dagar sedan orsakade Jas-plan en ljudbang över Gotland och det var ingen övning, utan skarpt läge enligt försvarsmakten.

Här på Gotland har vi ju inget försvar alls längre. Alla förband är nerlagda och det enda vi har att försvara oss med är 14 stridsvagnar i ett förråd på Tofta. Stridsvagnar som ingen kan köra och innan stridsvagnsförarna kommer till Gotland hinner vi bli invaderade flera gånger om.

Jagar vi upp oss i onödan? Radio Gotland har varit runt och frågat gotlänningarna om vad de tror om läget och det är många som är oroliga och tycker att det känns väldigt otäckt just nu.

Det kanske är läge att ta en snabbkurs i ryska!

Om man bortser för rädslan för ryssen är väl läget ganska bra trots trist gråväder. Jag har ägnat mig åt klädvård idag. Alla sommarkläder är tvättade, strukna och undanlagda och några par långbyxor är fixade i midjan, så att de kan hänga med ett tag till. Den här attans benskörheten har gjort att jag fått kotkompressioner, som har gjort att magen inte får plats mot ryggraden längre. Midjan, som alltid varit så smal, har totalt försvunnit och en rund liten bulle, eller snarare en ganska rejäl gotlandslimpa, har uppstått i dess ställe. 😉

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat, Nyhetskommentar, Odvalds och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Vad ska man tro

 1. Agneta skriver:

  Jag bor ju på västkusten och här finns bara en enda patrullbåt kvar och den är inte mycket till båt. Vi har flyget och dom övar mellan 9.00 – 17.00 på måndagar. Men efter nån tidigare kränkning på Sthlm sidan av vårt land så har dom varierat sig lite. Ibland åker dom på tisdagar!!! Ja, vad ska man tro? Jag känner mig inte så orolig, men det är klart man undrar vad det är. Dom som vill veta något om vårt land, dom vet nog redan allt och lite till!
  Skönt att ha grejat garderoben, jag skulle lämna kläder till klädinsamling idag, men jag glömde bort det och nu är det för sent, men det kommer en dag i morgon också!
  Agneta kram

  • Ingrid skriver:

   Det brukar alltid bli något man rensar bort så där på vår och höst, men i år hade jag ingenting som var så pass bra att jag ville lämna det ifrån mig. Det fick gå i soporna i stället.
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Ärligt talat vet jag inte bad jag ska tro. Hur vårt försvar fungerar är väl ytterst tveksamt också men vi får väl hoppas på det bästa!

  Kram

 3. Kraka skriver:

  Så länge vi låter bli att gå med i Nato är det nog ingen fara. Men får nato-kramarna sin vilja igenom så har vi kriget här fortare än vi anar.
  OM, jag säger om, det verkligen finns något där ute så kan det vara en varning till Sverige att vi ska hålla oss borta från Nato. Men Försvaret har ju redan erkännt att de lagt ut fejkade blder i media så jag tror inte vi behöver vara oroliga. De vill bara ha mer anslag nu när det blivit en ny regering.

  Ha en fin fortsatt vecka!
  Kram

 4. Visst är det obehagligt det här med ryssarna, men jag är sån att jag orkar inte bry mig så mycket i förväg. Händer det, så händer det…..inget jag som person kan göra något åt i alla fall! 🙁
  Vädret är inte kul, hatar när det är både blött, kallt och blåser. Kom precis in efter en liten snabb morgonrunda med Santos – han tyckte inte heller det var kul! 😥
  Men klockan tolv kommer min väninna Lisa över för lunch och sen jag ska hjälpa henne med Entusiasternas rosbeställning från Danmark. Själv ska jag inte ha något, det är alldeles för sent på hösten för att jag ska gilla att gå ut och gräva – även om det är bra för växterna! 🙄
  KRAM
  Susie

 5. Lambergsfrua skriver:

  Jag tror nog att det handlar om ubåt(ar), som är inne i svenska skärgården och kollar läget. Det är inte första gången det händer och säke 💡 💡 💡 💡 undan dem i garderoben.
  Kram,
  Lambergsfrua 🙂

 6. Kicki skriver:

  Jag håller med Susie på Lindarve. Ingen idé att oroa sig för nåt som bara är spekulationer.
  Duktig du är som tagit itu med garderoben.
  Här blir inget gjort, varken inne eller ute, även om jag tvättade ett par maskiner igår.
  Kram/Kicki

 7. Skogsnuvan skriver:

  Jag kan inte låta bli att tänka att nu när vi har ny regering kanske försvaret vill ha lite mer pengar och då är det lämpligt med lite ubåtsjakt. men …är det ryssen så undrar jag om dom vill ha Gotland egentligen. Tror nog att ni kan vara lugna och se tillvaron med tillförsikt.

  • Ingrid skriver:

   Klart att Ryssland vill ha Gotland! Då kan de ryska storpamparna komma hit och bygga tjusiga datjor. Det har jag sett att de har gjort i de Baltiska staterna i alla fall.

   😉
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *