Vad tänker SVT på?

Erik Haag och Lotta Lundgren är ett par som jag inte har några varmare känslor för, men i brist på annat satt jag och såg Bye bye Sverige igår kväll och det var ju riktigt bra. Programmet handlar om tiden före den stora utvandringen, resan till Amerika och livet där. Erik och Lotta sliter med jordbruket, samtidigt som deras grannar planerar att emigrera. Erik vill kämpa på, men då deras minste son dör, beslutar även han och Lotta sig för att ge sig iväg. Dåtid varvas med intressanta fakta levererade av kunniga experter i ämnet. Det ska bli intressant att se nästa avsnitt.

Döm om min förvåning när sedan nästa program, Köttets lustar, började och jag upptäckte att upplägget var exakt likadant. Henrik Schyffert med sina grisar i en inhägnad i vardagsrummet och så inslag med experter på grisskötsel som presenterar fakta i ämnet.

Hur tänkte SVT när de satte ihop den tv-tablån?

I dag har vi uppehållsväder, men det blåser som attan. Jag gick ut på en promenad efter lunch, men det blev bara Kupan tur och retur, för jag var rädd att blåsa bort. Regn har vi i alla fall fått nog av nu, för det har blivit nya insjöar lite varstans och inte bara på åkrarna utan i trädgårdar och parker också.

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i TV, Väder. Bokmärk permalänken.

10 svar på Vad tänker SVT på?

 1. Znogge skriver:

  Ibland är jag inte säker på att de tänker till fullt ut. Lite variation i programmen skulle inte skada. Blåsigt här med hos oss och en riktigt vass vind.

  Fortsatt trevlig fredag!

 2. Gunnar skriver:

  Jag missade Bye bye Sverige men ska kolla på play tänkte jag. Jobbigt med blåsten. Även vi hade kraftiga vindar igår. Det andra programmet du nämner skippar jag nog. Trevlig helg!

 3. Jag såg inte Bye, bye Sverige igår, men jag ska se det på SVT Play. Det låter lite som om dom har snott storyn från Vilhelm Mobergs Utvandrarna…
  Men det är intressant att se hur det var på den tiden; alla har vi väl några släktingar som utvandrat! Min farmor hade två bröder som utvandrade och startade en snickerifabrik i USA.
  Sen har det ju blivit så ”inne” att vara vegetarian – lite trött på det…
  Ha en fin helg, kram, Monica

 4. Lambergsfrua skriver:

  Vi såg båda programmen och gillade faktiskt bye, bye Sweden. Däremot kändes inte Schyfferts program särskilt bra. Grisarna var ganska söta, men programmet kändes som en inlaga mot våra kött- och grisbönder… Roligast var att se långhårige vegetarian-sonen.
  Här har det också blåst ett par dagar och igår var det rent jobbigt att vara ute.
  Önskar dig en bra lördag!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 5. Elisabeth skriver:

  Blir inte så mycket tv här nere, men en del. Lätt missa det som sker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *