Vädarkvännis dag

Solen skiner och det är en vacker, om än ganska kylslagen, morgon. Vinden skulle säkert räcka till för att få snurr på väderkvarnarna om de varit funktionsdugliga.

Vindkraften har gamla anor på Gotland. De flesta av de större gårdarna hade förr en egen väderkvarn. Idag utnyttjas vindens energi i mer än 150 moderna vindkraftverk på Gotland, men det finns bara ett fåtal funktionsdugliga väderkvarnar kvar.

Nu ska vi ha oss lite frukost, sen blir det en vända till Klintehamn för att hämta det efterlängtade paketet. Sen får vi se hur lång tid det tar innan jag är uppkopplad igen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Seder o bruk, Väder och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vädarkvännis dag

 1. Eleonora skriver:

  Lycka till både med turen till Klintehamn och installation av det du ska hämta.

 2. Hej !
  Vilka tidiga morgnar vi har, vi behöver väl inte gå upp egentligen, men Du har nog rätt i att det rör sig mycket nytt i skallen.Har försökt programmera, och frågat Dennis.Men han visste inte.Då bryr jag mig om det räcker att se Torsd+Fredag, det händer så lite varje gång p.g.a.2 reklamavsnitt på 50 min.Förr sändes en repris på morgonen och det nya Kl.13.10, men det togs bort.

  Fick post från Stockholms län och sjukvårdsförvaltningen Gotlands kommun ang.en hälsokontroll för tidig upptäckt av tjock-och ändtarmscancer.
  Det var väl trevligt. Sänds till 60-69 åringar.
  Har slutat att förundras.Vad kommer härnäst.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   En sån där provtagning för tidig upptäckt av tjock- och ändtarmscancer, fick jag också göra förra året. Och jag befanns vara frisk i den ändan av kroppen också.

   Ta du de där bajsproverna och skicka iväg dem 😉

   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *