Vädret – Foto – Lyssnartips

Det är en helt fantastiskt vacker morgon/förmiddag, men det har varit kallt i natt och i skuggan utanför mitt köksfönster är det ännu vitt av frost i gräset, trots att termometern nu står på +4°. Radio Gotland rapporterar att det är väldigt halt på vägarna och strax söder om Visby har det varit en bilolycka. Det är förrädiskt den här tiden! Jag ska givetvis gå ut en vända idag också, men väntar lite, för det ska bli ännu varmare längre fram på dagen.

Ännu är det för tidigt att åka till Hoburgen och se på våradonisen, något som hör till vårutflykterna, men häromdagen blev jag kontaktad och fick en fråga om man fick använda det här fotot i en bok om Storsudret och givetvis blev jag både stolt och glad att man vill ha min bild. Någon ersättning får jag inte, för det är ett helt ideellt arbete, så jag får nöja mig med att mitt namn nämns. Fotot tog jag den 6 maj 2007, då Åke och jag var på en tur till södra Gotland.

Så vill jag komma med ett litet lyssnartips. I morgon kan man lyssna på Eva när hon berättar för Mari Winarve om sitt liv och det är hon som valt musiken också. Jag kommer givetvis att sitta klistrad vid radion, för jag vet inte alls vad de pratade om när Mari var på Stenstugu och intervjuade Eva.

Lyssnartips!

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Radioprogram, Väder och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Vädret – Foto – Lyssnartips

 1. Iréne Eskilsson skriver:

  Samma fina väder här också med +4,5 grader och solsken, men i natt hade vi -4,9 grader.
  Det är så ljust och vackert, vi har en hel del snö kvar. Strax ska vi ut på vår dagliga promenad.
  Visst är det kul när någon uppskattar ens foton.
  Tyvärr kan jag inte lyssna på Radio Gotland.

 2. Kicki skriver:

  Så kul att dina bilder sprids, det har ju hänt förr också.
  Just nu börjar Evas program, men jag vet inte om det går att lyssna på här, iaf inte på radion.
  Jag förstår att du sitter som klistrad för att höra på det.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Nu är det ju inte förrän i morgon onsdag som programmet går. Har du laddat ner SR-appen på din mobil kan du lyssna på vilket regionalt program du vill.
   Ett litet tips bara. 😉
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Så trevligt att de ville använda din bild och i bland är äran god lön nog!

  Så spännande att Eva har blivit intervjuad men har hon inte blivit det en gång tidigare? Eller minns jag helt tokigt… Har ett minne av att hennes man också var med…

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Förra gången var det bara en litet kort inslag. Det här är en uppföljning och mycket längre. Dessutom ska Claudio stå för musiken i Maris Café den 6 mars. Det är ett två timmar långt program och den här dagen ska det ha italienskt tema.
   Kram

 4. Visst längtar man efter att få se våradonisen, även om jag kanske inte var så där jätteimponerad när jag såg dom för första gången. Just det året var dom nämligen inte så många…typiskt! 🙄
  Nått jag längtar ännu mer efter är när det är alldeles rödlila på Ålarvet vid Ronehamn. Konstigt nog skrivs det inte något alls om den blomningen i turistböckerna!? 😕
  KRAM
  Susie

 5. Skogsnuvan skriver:

  Hoppas du visar oss våradonisen för den vet jag inte hur den ser ut men vet i alla fall att den inte finns här uppe. Här är det blankis och blåst och varmgrader.

 6. Kraka skriver:

  Så roligt med din bild! Sådant blir man glad av. 🙂

  Kram

 7. Vonna skriver:

  Tack för påminnelsen

  Kram

 8. Ja, än är det för tidigt att tro vi har vår – men den kommer!
  Att få en försmak av den är ju inte helt fel 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *