Våffeldagen – Sommartid

Solen skiner, men det blåser som attan i dag. Jag har varit ute en vända med bilen i dag också, för när jag städade klädkammaren igår hittade jag en hel det att lämna på återvinningen. Jag använder mina kläder så länge, så när jag väl anser dem oanvändbara är de det inte bara för mig, utan för andra också och att lämna dem till Kupan är inte att tänka på.

Våffeldagen är det i dag och jag har minsann ett våffeljärn, men gjord det lätt för mig och stannade till på Kupan och gick in och festade på kaffe och nygräddad våffla. Så gott!

Min karaktär när det gäller att stå emot pensélådorna som står utanför affärerna är lika dålig som när det gäller godis, så visst fick en back med röda och en med gula penséer följa med hem i dag när jag ändå var inne på ICA och handlade.

Det händer mer den här helgen, för nu gäller det att komma ihåg att ställa fram klockan en timme i kväll eller senast i morgon. Jag måste säga att jag tycker att det här ändrandet på klockan är totalt onödig. Om det nu är så bra med sommartid kan vi väl ha det året runt! Det är väl bara att bestämma sig för vilket som ska vara normaltid.

Förresten, jag har ett vårtecken till:

Som den lydiga person jag är sopade jag ur mitt garage innan jag satte in bilen igen
Nu har jag bara uppfarten kvar.

Ha en skön helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vårtecken 2017 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

16 svar på Våffeldagen – Sommartid

 1. Znogge skriver:

  Jag har aldrig haft något våffeljärn och trots att jag pratar om det varje år så kommer jag aldrig till skott. Men en frestelse mindre i alla fall 😉

  Vårtecken kan vi inte få för många av!

  Kram och trevlig lördag!

 2. Lambergsfrua skriver:

  Våffeljärn har vi men några våfflor bakas sällan numera – men kanske vi kommer till skott och kör ett par laggar endera dagen. Det är ju så väldigt gott och på din bild ser det så smarrigt ut.
  Vi har haft en mulen förmiddag men faktiskt drygt +8 och nu när vi kom in från stavtravet, tittar solen fram. Jag numera är det förstås mest jag som stravar med stavar. Mannen i mitt Liv är lite ostadig och har fått en stiligt röd rollator, som stöd vid uteaktiviteter (promenader alltså).
  Önskar dig en fortsatt fin lördag!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Tänk så bra det är med rollator och så användbara de är. Här kör man allt möjligt på dem. Jag ser är grannarna på ”min gata” passerar på väg till återvinningen, trädgårdskomposten och tvättstugan.
   Kram

 3. Ja, våfflor är verkligen jättegott, men det var länge sedan vi gjorde några! Det blir liksom inte av…
  Så mycket som har kommit upp i dina rabatter, det är ju lika roligt varje år! Idag har jag gödslat våra rabatter, men det var svårt att kratta ner det, för det sticker upp skott överallt!
  Soldis och svaga vindar här.
  Kram, Monica

 4. anna/notonmusic skriver:

  Ja vilket bra förslag att ha sommartid året om! Jag gillar inte dagen för sommartid, känner alltid att jag blir snuvad på en timme! På hösten är jag däremot jätteglad när jag får en extratimme! Och våfflor är väl något av det godaste som finns! Vi äte det lite då och då faktiskt! Ha en fin söndag! Kram/Anna

 5. Hillevi skriver:

  Tanken var god – ville också äta våfflor men hittade inte något våffeljärn. Hm, fick jag inte med mig något från barndomshemmet?!
  Nåja, våren kommer ändå och sommartiden med den. Härligt tycker jag, som är så ohemult morgonpigg: nu blir nästan som folk, jag med! 😆

  • Ingrid skriver:

   Jag har alltid varit morgonpigg, men med senare kvällsvanor har även jag lärt mig att sova på morgnarna. Fast ska det bli något vettigt gjort under dagen ska det ske på förmiddagen. 😉

 6. Astrid skriver:

  Jag har också kläde tills jag måste slänga dessa
  Det händer att det blir fel köp som jag skänker bort men det är inte så ofta
  Här skiner solen och jag tycker mig höra att det blåser en aning
  Sommartid kan vi gärna fortsätta med året runt, den stämmer bäst för mig

 7. Helena Sandegren skriver:

  Våffeljärn var det länge sen jag hade. Här i Norge äter man våfflor med brunost på.
  Sommartiden kommer jag ihåg, men glömmer ofta att ställa om klockan i bilen.

 8. Gunnel skriver:

  Vilken bra service att någon forslar bort sanden. Idag blir det våfflor hos mig. Smakar säkert lika gott fast det är ”fel” dag. Kram

Kommentarer inaktiverade.