Våffeldags

Lördagen den 24 mars 2007
En solig och fin morgon är det idag, temperaturen 10 grader, det ser ut att bli en riktig kalashelg. Det händer en hel del den här helgen, vi går över till sommartid och imorgon är det Marie Bebådelsedag, vilket innebär att våffeljärnet ska fram.

Jag kommer ihåg när sommartiden infördes i Sverige 1980. Vi hade ännu mjölkkor då och trodde att det skulle bli väldigt besvärligt att väcka korna en timma tidigare än vanligt, men kossorna vande sig väldigt kvickt och det var inga problem alls. Jag tycker ju att vi kunde ha sommartid året runt precis som t e x Island har. Då slapp vi hålla på att ställa om klockorna 2 ggr om året.
Hur de ska ändras? Klockan ska ställas fram 1 timme.
Igårkväll var det ett fasligt zappande mellan kanalerna. Jag ville ju se både “Så det låta” och “Let´s Dance”. Det blir spännande nästa vecka att se vem som vinner, Tobbe trollkarl eller brottaren Martin. Jag är ju lite svag för Martin och Cecilia, de verkar mest seriösa.

Idag är väl inget särskilt inplanerat utom en vända till Klinte och så hoppas jag på att solen ska fortsätta att skina, så att jag kan få sätta mig ute med mitt lördagskryss.

Ha en trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Helger och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *