Väl utnyttjad regndag

10 mm regn fick vi i dag och det är ju inte så mycket, men givetvis bättre än ingenting. Det har regnat precis hela dagen, men nu för en stund sedan klarnade det och blev uppehåll och då passade jag på och gick ut med soporna.

I förmiddags städade jag kylskåpet och rensade ut en massa gamla burkar och flaskor. Om något har passerat förbrukningsdatum med några dagar gör det inte så mycket, men det får inte bli för gammalt och nu fanns det en hel del som passerat även min gräns för när det är dags att kasta. Dessutom har lampan i kylskåpet inte fungerat på ett tag, men nu är den bytt och det lyser så fint igen. Jag har faktiskt varit där och öppnat dörren ett par gånger, bara för att få se hur fint jag har i kylskåpet nu.

Efter lunch satte jag mig och fortsatte läsa om de gränslösa svärmödrarna. Det passar ju alldeles utmärkt att sitta och läsa med en pläd över axlarna när regnet strilar ner längs fönsterna. Boken var faktiskt ganska bra. En oförarglig bagatell, ett nöje för stunden, men den fick mig att skratta högt några gånger.

Huvudpersonen Angelika Lagermark lagar mat väldigt ofta och i slutet av boken finns en hel receptsamling Ur Ödesgudinnans kokbok. En del riktigt spännande, så jag började skriva av dem. Det är alltid kul med lite nya recept. Jag har skrivit av några stycken, men ska fortsätta vid ett annat tillfälle, men receptet på lammskallar och fyllda torskboddar tror jag att jag hoppar över. Det lär jag i alla fall aldrig laga till, även om jag tycker att i alla fall lammskallar är gott.

Förr hade Fröjel hembygdsförening lammskallefest varje höst, så hur man lagar till dem vet jag. Vi fick lammskallarna precis som de var, men ull och allt och sedan skulle de flås, klyvas, rensas…… Det var många moment innan de blev ätbara. Med rotmos till var det riktigt gott, men det serverades alltid fläsklägg också för de som tyckte att lammskallar var otäckt att äta.

Ha en skön onsdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Matprat, Odvalds. Bokmärk permalänken.

8 svar på Väl utnyttjad regndag

 1. Laila skriver:

  Låter som en skön dag med lagom arbete och nöje. Här utnyttjades dagen till dammsugning och så kom sommargardinerna på plats eftersom jag fick fönstren putsade häromdagen. Dessutom bakade jag kärleksmums som blev ovanligt bra.
  Vi fick också 10 mm regn.
  Kram

 2. Gunnel skriver:

  Jag hade nog haft lite svårt gör lammskallar, men jag gillar inte fläsklägg heller. Till rotmos serverar jag alltid kokkorv. Kram

 3. Det låter så skönt, att sitta och läsa med en pläd över axlarna!
  Här har det inte behövts någon pläd idag – solsken och 15 grader i skuggan!
  Lammskallar med ullen på – nja, jag tror jag avstår…
  Kram, Monica

 4. Ja, vid lammskallar går nog gränsen för mig. Skulle helt klart föredragit fläsklägg! 🙄
  Men å andra sidan gillar jag inte lamm överhuvudtaget efter att för 10 år sen serverats oätliga bitar från ett helgrillat. Alltså grillat av en som inte kunde, så det var bara sega bitar med senor….. 👿
  Föredraget igår blev verkligen misslyckat. Den ansvariga väninnan hämtade mig. Vi var på plats en timme innan, allt sattes upp och väninnan kokade kaffe och förberedde för mackor. Klockan 19.20 hade det inte kommit en enda person! Att det inte kom någon från Trädgårdsamatörerna förstår jag. Höll ju ett för c:a 5 år sen och då var det 30 pers där, men inte en enda från det arrangerande Trädgårdsföreningen var riktigt dåligt! 😥
  Fast vi två hade jättetreligt. Vi åkte istället till Coop och storhandlade – så jag kom hem med massor av helgmat (till gästerna) och lite annat onyttigt. 😆
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Vilket antiklimax! Jag trodde ju att du hade massor av intresserade trädgårdsintresserade att berätta för igår kväll. Tur att du hade din väninna med dig!
   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *