Lite kylslaget, trots ett strålande solsken, var det i förmiddags när jag gick till sjukgymnastiken, men det blev snabbt varmare, så när jag kom hem tog jag ut bilen och for iväg till ICA och köpte påskliljor, penséer och jord och åkte upp till Klinte kyrkogård och gjorde fint på mammas och pappas grav.

Jag hade tänkt nöja mig med det, men när jag nu var på gång så fortsatte jag till Fröjel kyrkogård också. Jag tog bort alla vinterprydnader, ljus och gamla plantor från gravarna och grävde i ordning rabatterna, så nu är det klart för plantering där också.

Sen var det dags för lunch och efter den har jag varit ute och kanthuggit och gjort fint i rabatten på vår uteplats, som Åke grävde åt mig i höstas. En ny liten rabattstump mot grannens plank grävde jag också upp. Där tänker jag plantera höstanemoner och höstastrar. Det finns ju gott om perenner på Stenstugu som bara mår bra av att få dela med sig till Odvalds ;)

På Odvalds är det för övrig full fart, för man håller på med tilläggsisolering och den ena långtradaren efter den andra rullar i på området och lastar av isoleringsmaterial, som man sedan sprutar in på vindarna. Vårt hus fick sin behandling igår.

Azorerna 2006Tänk om Åke hade levt nu, så spännande han hade tyckt att det varit att stå och titta på de här killarna där de kliver omkring på taken. Det fanns ingenting som han gillade bättre än att stå och se på byggen, stora maskiner och folk i full aktivitet med olika arbeten. Han sa alltid att det var en fröjd att se en riktigt yrkesman i aktion. Vi hade ständigt diskussioner om det när vi var ute och reste, för jag kunde inte se charmen i att stå och titta ner i en grop, eller stå och glo på en kran som hissade cementsäckar och virke. För att inte tala om att sitta på hamnen och titta på båtar, eller sitta på en takterrass och se på lyftkranar.

Han fattas mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...